logo
13 NİSAN 2025

"Türkiye'den transfer teklifi aldım"

Gelecek sezon Alman ekibi Fortuna Düsseldorf'ta forma giyecek milli futbolcu Kenan Karaman, "Türkiye'den transfer teklifi aldım. Takımın ismini vermek istemiyorum" şeklinde konuştu

26.05.2018 00:00:00
Önümüzdeki sezon Almanya Birinci Futbol Ligi (Bundesliga) ekiplerinden Fortuna Düsseldorf'ta forma giyecek Kenan Karaman, A Milli Takım'da kalıcı olmak istediğini söyledi.

Milli takımın İran, Tunus ve Rusya ile yapacağı hazırlık maçlarının aday kadrosunda yer alan 24 yaşındaki futbolcu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, olumlu bir sezon geçirdiğini belirtti. Romanya ile 2017 Kasım'da yapılan özel maçta ilk kez A Milli Futbol Takımı formasını giyen Kenan, "Bu sezon, A Milli Takım'da ilk maçlarımı yaptım. Çok gururlandım. İnşallah bunun devamını getireceğim. Milli takımda oynamak benim için ayrı bir duygu. Milli takımda kalıcı olmak istiyorum. Bunun için çalışacağım." ifadelerini kullandı.

A Milli Takım'ın İran, Tunus ve Rusya ile yapacağı maçlar öncesinde iyi bir hazırlık süreci geçirdiklerini aktaran Kenan Karaman, "Önümüzde 3 önemli maç var. Üç takım da 2018 FIFA Dünya Kupası'nda mücadele edecek. Bizim için güzel bir deneyim olacak. Bu maçlar, eylül ayında yapacağımız UEFA Uluslar Kupası karşılaşmaları öncesi çok önemli." diye konuştu.

Milli futbolcu, 4 sezondan bu yana mücadele ettiği Almanya temsilcisi Hannover 96'dan Fortuna Düsseldorf'a transfer olduğunu ifade ederek, "İnşallah Fortuna Düsseldorf'ta kalıcı olurum. Fortuna Düsseldorf, Bundesliga'ya yeni çıktı. Yeni bir ekip. Kaan Ayhan'da orada oynuyor. Kaan ile çok uzun zamandır tanışıyoruz. İyi bir arkadaşlığımız var. Onun takımına geldiğim için çok sevindi. İnşallah Fortuna Düsseldorf'ta birlikte başarılı oluruz." değerlendirmesinde bulundu.

"Türkiye'den transfer teklifi aldım"

Kenan Karaman, Türkiye'den transfer teklifi aldığını fakat Bundesliga'daki hedeflerine henüz ulaşmadığı için bunu kabul etmediğini dile getirdi. Türkiye'nin Avrupa'da oynayan futbolcular için cazip bir ülke olduğunu anlatan 24 yaşındaki oyuncu, sözlerine şöyle devam etti: "Türkiye'den transfer teklifi aldım. Takımın ismini vermek istemiyorum. Türkiye'de büyük takımlarda oynamak ayrı bir duygu ama henüz Bundesliga'daki hedeflerime ulaşmadığım için bu teklifi kabul etmedim. Şu an Bundesliga'yı düşünüyorum. Diğer milli oyuncularla beraber hepimiz Almanya'da Türkiye'yi iyi bir şekilde temsil etmeye çalışıyoruz. Herkesin, oynadığı takımda çok önemli roller üstlendiğini düşünüyorum. İnşallah daha çok genç Türk vatandaşı futbolcu, Almanya'da kendisini gösterir."

"Lucescu'dan çok şey öğrenebiliriz"

Hücum hattının her bölgesinde oynayabilen Kenan, A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Mircea Lucescu'nun kendilerine çok şey katabileceğini kaydetti. Lucescu'nun çok deneyimli bir teknik adam olduğunu vurgulayan ay-yıldızlı oyuncu, "Lucescu, kamp boyunca bize hep düşüncelerini ve felsefesini anlatmaya çalışıyor. Çok toplantı yapıyoruz. Bu, çok önemli çünkü onun düşüncelerini ve sahaya yansıtmak istediklerini anlamamız lazım. Çok çalışıyoruz. Lucescu'dan çok şey öğrenebiliriz." şeklinde görüş belirtti.

"Kendimi büyük takımlarda görmek isterim"

İsveçli yıldız oyuncu Zlatan Ibrahimovic'i idolü olarak gören Kenan Karaman, gelecekte büyük takımlarda oynamayı hedeflediğini aktardı. Her futbolcunun büyük liglerde oynamak istediğini belirten Kenan, "Bundesliga da büyük bir lig. Tabii benim de hedeflerim var. İnşallah daha büyük takımlarda kendimi görmek isterim. Bu, benim hedefim. Bunun için çok çalışacağım." diye konuştu.

Tayfun Korkut ile 2 kez çalıştı

1994'te Almanya'nın Stuttgart kentinde doğan Kenan, futbola da şehirle aynı adı taşıyan takımda başladı. Ardından kentin bir başka takımı Stuttgarter Kickers'ta forma giyen milli futbolcu, daha sonra ise profesyonel olacağı Hoffenheim takımına transfer oldu. Kenan Karaman, Hoffenheim'ın alt yaş kategorisinde ve Hannover 96'da şu an Bundesliga ekiplerinden Stuttgart'ın teknik direktörlüğünü yapan Tayfun Korkut ile çalıştı.

Kenan, Bundesliga'da ilk maçına 2013-2014 sezonunda Hoffenheim formasıyla çıktı. Milli futbolcu, 2014 Mart'ta Wolfsburg'u 6-2 yendikleri maçın 88. dakikasında şu an İngiliz ekibi Liverpool'da forma giyen Brezilyalı Roberto Firmino'nun yerine oyuna dahil olarak Bundesliga'da ilk kez boy gösterdi. Milli oyuncu, 2015-2016'da küme düştüğü Hannover 96 ile ertesi sezon tekrar Bundesliga'ya yükseldi. Kenan, 2017-2018 sezonunda Hannover 96 forması ile Bundesliga'da çıktığı 22 maçta 1 kez fileleri havalandırdı.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--
'Sınırların açılması dahil...'
Ermeni bakandan Türkiye mesajları
Soykırımcı İsrail'den tehdit
'Gazze'nin ortasını terk edin'
İsrail, Refah'ı kuşattığını açıkladı
İsrail medyası bir hafta önce duyurmuştu
Beşiktaş kaybetmeye devam ediyor
Taraftarın tepkisi Ole Gunnar Solskjaer'e
Minguzzi'nin ailesini tehdit eden şüpheli tutuklandı
Gümüşhane'de yakalanmıştı
Beşiktaş Divan Kurulu Karıştı!
Karaman'da 16 milyon elma ağacını don vurdu
"Büyük bir afet yaşıyoruz"
"Müfredatımızı sık değiştirmeliyiz, yoksa çağı ıskalarız"
Bakan'dan 'değişiklik' savunması
Beyaz Saray’dan Çin ve İran’a tehdit
Trump'ın Türkiye ziyaretinde netlik yok
BTP vuslatının 5. yılında Prof. Dr. Haydar Baş’ı anıyor
Büyük anma programı pazartesi İstanbul'da
Kardiyoloji doçenti uyarıyor
Kalp krizinden gitmemek için bunları yapın
Antalya'da kritik buluşma
Azerbaycan ve Ermenistan Dışişleri Bakanları görüştü
Avcılar'da metrobüs, metrobüse çarptı
Ekiplerin olay yerindeki çalışmaları devam ediyor
Her alanda birbirine girdiler
Dünyanın geleceğini bu kavga şekillendirecek
Türkiye'de obezite alarm veriyor
'Sınırların açılması dahil...'
Ermeni bakandan Türkiye mesajları
Soykırımcı İsrail'den tehdit
'Gazze'nin ortasını terk edin'
İsrail, Refah'ı kuşattığını açıkladı
İsrail medyası bir hafta önce duyurmuştu
Beşiktaş kaybetmeye devam ediyor
Taraftarın tepkisi Ole Gunnar Solskjaer'e
Minguzzi'nin ailesini tehdit eden şüpheli tutuklandı
Gümüşhane'de yakalanmıştı
Beşiktaş Divan Kurulu Karıştı!
Karaman'da 16 milyon elma ağacını don vurdu
"Büyük bir afet yaşıyoruz"
"Müfredatımızı sık değiştirmeliyiz, yoksa çağı ıskalarız"
Bakan'dan 'değişiklik' savunması
Beyaz Saray’dan Çin ve İran’a tehdit
Trump'ın Türkiye ziyaretinde netlik yok
BTP vuslatının 5. yılında Prof. Dr. Haydar Baş’ı anıyor
Büyük anma programı pazartesi İstanbul'da
Kardiyoloji doçenti uyarıyor
Kalp krizinden gitmemek için bunları yapın
Antalya'da kritik buluşma
Azerbaycan ve Ermenistan Dışişleri Bakanları görüştü
Avcılar'da metrobüs, metrobüse çarptı
Ekiplerin olay yerindeki çalışmaları devam ediyor
Her alanda birbirine girdiler
Dünyanın geleceğini bu kavga şekillendirecek
Türkiye'de obezite alarm veriyor
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2025

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.