TESK hijyen eğitimi veriyor
TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, TESK bünyesindeki birlik ve federasyon başkan ve yönetim kurulu üyeleri ile genel sekreterlerine yönelik olarak hijyen eğitimi toplantılarının devam ettiğini söyledi
01.09.2012 00:00:00
TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, TESK bünyesindeki birlik ve federasyon başkan ve yönetim kurulu üyeleri ile genel sekreterlerine yönelik olarak hijyen eğitimi toplantılarının devam ettiğini söyledi.
Palandöken, TESK ve ülke genelinde en geniş örgütlenme ağına sahip olduklarını ve üyelerine çağın gerektirdiği her türlü bilgi donanımı ve eğitimden kaçmadıklarını belirterek, “Ülkemizdeki 52 bin gıda maddesi üreticisinin ve 400 bin satış ve toplu tüketim işyerinin büyük çoğunluğu, konfederasyonumuza bağlıdır. Dolayısıyla gıda sektörü ile ilgili çalışmalar kurumumuzu yakından ilgilendirmekte ve konfederasyonumuz çalışmaları içinde önemli bir paya sahip bulunmaktadır” dedi.
Amaçlarının toplumun güvenilir gıda ihtiyacını karşılamak ve ihracatı arttırmak olduğunu kaydeden Palandöken, “Gıda, sektöründe faaliyet gösteren küçük ve orta ölçekli işletmelerde gıda güvenliğinin sağlanması, mevzuatla belirlenen yükümlülüklere uyumun gerçekleştirilmesinde, bilinçlendirme ve eğitim faaliyetleri ayrı bir yer tutmaktadır.
Ülkemizdeki işletmelerin sayısal olarak büyük çoğunluğunu teşkil eden mikro ölçekli olarak tanımlanan 1 ila 9 işçi çalıştıran işletmelerin toplam işletmelerin yüzde 94.4'ünü oluşturduğu dikkate alınarak, Konfederasyonumuzca, bu işletmelere, genel hijyen kurallarından, işletmecinin yükümlülüğü, ekipmanlar, alınması gereken izinler, denetimler ve cezai müeyyideler gibi pek çok konuda öncelikle bilgilendirme toplantılarının ilk üçü 9, 12 ve 14 Temmuz'da Antalya'da gerçekleştirilmiş olup 4 ve 5 inci toplantılarda 28 Ağustos ve 1 Eylül tarihlerinde Bursa'da gerçekleştirilecektir. TESK bünyesindeki Birlik ve Federasyon Başkan ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile Genel Sekreterlerine yönelik olarak; Yeni Gıda Mevzuatı, Personel Hijyeni, El Hijyeni, HACCP ve ISO 22000 konularındaki hijyen eğitimi toplantıları devam etmektedir” diye konuştu. İHA
Palandöken, TESK ve ülke genelinde en geniş örgütlenme ağına sahip olduklarını ve üyelerine çağın gerektirdiği her türlü bilgi donanımı ve eğitimden kaçmadıklarını belirterek, “Ülkemizdeki 52 bin gıda maddesi üreticisinin ve 400 bin satış ve toplu tüketim işyerinin büyük çoğunluğu, konfederasyonumuza bağlıdır. Dolayısıyla gıda sektörü ile ilgili çalışmalar kurumumuzu yakından ilgilendirmekte ve konfederasyonumuz çalışmaları içinde önemli bir paya sahip bulunmaktadır” dedi.
Amaçlarının toplumun güvenilir gıda ihtiyacını karşılamak ve ihracatı arttırmak olduğunu kaydeden Palandöken, “Gıda, sektöründe faaliyet gösteren küçük ve orta ölçekli işletmelerde gıda güvenliğinin sağlanması, mevzuatla belirlenen yükümlülüklere uyumun gerçekleştirilmesinde, bilinçlendirme ve eğitim faaliyetleri ayrı bir yer tutmaktadır.
Ülkemizdeki işletmelerin sayısal olarak büyük çoğunluğunu teşkil eden mikro ölçekli olarak tanımlanan 1 ila 9 işçi çalıştıran işletmelerin toplam işletmelerin yüzde 94.4'ünü oluşturduğu dikkate alınarak, Konfederasyonumuzca, bu işletmelere, genel hijyen kurallarından, işletmecinin yükümlülüğü, ekipmanlar, alınması gereken izinler, denetimler ve cezai müeyyideler gibi pek çok konuda öncelikle bilgilendirme toplantılarının ilk üçü 9, 12 ve 14 Temmuz'da Antalya'da gerçekleştirilmiş olup 4 ve 5 inci toplantılarda 28 Ağustos ve 1 Eylül tarihlerinde Bursa'da gerçekleştirilecektir. TESK bünyesindeki Birlik ve Federasyon Başkan ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile Genel Sekreterlerine yönelik olarak; Yeni Gıda Mevzuatı, Personel Hijyeni, El Hijyeni, HACCP ve ISO 22000 konularındaki hijyen eğitimi toplantıları devam etmektedir” diye konuştu. İHA
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.