Taş gibi bir yoğurt nasıl mayalanır?
Yoğurt, sofralarımızın vazgeçilmezi ve sağlıklı bir probiyotik kaynağıdır. Evde taş gibi yoğurt yapmak için şu püf noktalara dikkat edilmesi gerekiyor
05.07.2024 17:42:00
Kamil Alili
Kamil Alili
Yoğurt, sofralarımızın vazgeçilmezi ve sağlıklı bir probiyotik kaynağıdır. Evde taş gibi yoğurt yapmak için şu püf noktalara dikkat edilmesi gerekiyor:
1 litre sütü uygun bir tencereye alın ve ısıtın. Fazla boşluk kalmayacak şekilde sütü ısıtın.
Sütü ısıttıktan sonra oda sıcaklığına kadar soğutun.
Yoğurt mayası veya 1 yemek kaşığı taze yoğurdu sütün içine ekleyin ve iyice karıştırın.
Sütü kavanozlara paylaştırın ve üzerini kapatın.
Kavanozları bir battaniye veya havlu ile sarın ve 5-6 saat boyunca bekletin.
Mayaladıktan sonra yoğurdunuz hazır!
Bu yöntemle evde kolayca taş gibi yoğurt yapabilirsiniz. Afiyet olsun!
1 litre sütü uygun bir tencereye alın ve ısıtın. Fazla boşluk kalmayacak şekilde sütü ısıtın.
Sütü ısıttıktan sonra oda sıcaklığına kadar soğutun.
Yoğurt mayası veya 1 yemek kaşığı taze yoğurdu sütün içine ekleyin ve iyice karıştırın.
Sütü kavanozlara paylaştırın ve üzerini kapatın.
Kavanozları bir battaniye veya havlu ile sarın ve 5-6 saat boyunca bekletin.
Mayaladıktan sonra yoğurdunuz hazır!
Bu yöntemle evde kolayca taş gibi yoğurt yapabilirsiniz. Afiyet olsun!