logo
13 NİSAN 2025

Son dakika... Türkiye'de yeni dönem! işte yeni kabine

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın TBMM Genel Kurulu'nda yemin etmesiyle ve akşam saatlerinde Beştepe'de yeni kabinesini açıklamasıyla Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi resmen başladı

09.07.2018 00:00:00
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Büyük Millet Meclisinde (TBMM) yemin ederek görevine resmen başladı. Böylece Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi de resmen başlamış oldu.

Erdoğan, TBMM Genel Kurulunda yemin etmek üzere Meclise geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a eşlik eden AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, vatandaşlarla selamlaştı.

Erdoğan, TBMM Genel Kurulundaki yemin töreninin ardından geçici TBMM Başkanvekili Hakkı Köylü tarafından uğurlandı. Meclis çıkışında bekleyen vatandaşlar, Erdoğan'ı selamlayarak makam aracını karanfillerle donattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yemin töreninin ardından TBMM'den ayrılarak Anıtkabir'i ziyaret etti. Anıtkabir ziyaretinin ardından Beştepe'de "Cumhurbaşkanlığı göreve başlama töreni" düzenlendi.



Erdoğan'ın Beştepe'de düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Göreve Başlama Töreni'ne ise 22 devlet başkanı, 28 başbakan ve parlamento başkanı ile 6 uluslararası örgütün genel sekreteri iştirak etti.



Kimler katıldı ?

Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı Göreve Başlama Töreni'ne devlet başkanı sıfatıyla Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rumen Radev, Gürcistan Cumhurbaşkanı Giorgi Margvelashvili, Makedonya Cumhurbaşkanı Gjorge Ivanov, Moldova Cumhurbaşkanı Igor Dodon, Bosna Hersek Başkanlık Konseyi Başkanı Bakir İzetbegoviç, Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vuçiç, Kosova Cumhurbaşkanı Haşim Thaçi, Katar Emiri Şeyh Temim Bin Hamad El Sani, Pakistan Cumhurbaşkanı Memnun Hüseyin, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sooranbay Jeenbekov, Sudan Cumhurbaşkanı Ömer El Beşir, Gine Cumhurbaşkanı Alpha Conde, Zambiya Cumhurbaşkanı Edgar Lungu, Gine Bissau Cumhurbaşkanı Jose Mario Vaz, Ekvator Ginesi Cumhurbaşkanı Teodoro Obiang, Somali Cumhurbaşkanı Muhammed Abdullahi Muhammed Farmajo, Moritanya Cumhurbaşkanı Mohamed Ould Abdel Aziz, Gabon Cumhurbaşkanı Ali Bongo Ondimba, Çad Cumhurbaşkanı Idriss Deby Itno, Cibuti Cumhurbaşkanı İsmail Omar Guelleh, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro katıldı.

AB'nin ayıbı

Türkiye'nin girmek için 1959'dan bu yana çaba sarfettiği Avrupa Birliği üyesi ülkelerden ise sadece Macaristan'ın Başbakanı Viktor Orban törene katıldı.

Rusya'yı ise Başbakan Dmitry Medvedev temsil etti. Görevleri başında iken Erdoğan'ın güçlü ilişkiler kurduğu İtalya eski Başbakanı Silvio Berlusconi ile Almanya eski Şansölyesi Gerhard Schröder de törene katıldı.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde çok sayıda yabancı devlet, hükümet, meclis ve heyet başkanlarının yanı sıra Türkiye'nin tüm kesimlerini temsilen davet edilenlerin katılımıyla Cumhurbaşkanlığı Göreve Başlama Töreni icra edildi.

Törenin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, misafir devlet, hükümet ve meclis başkanlarına akşam yemeği verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, akabinde düzenlediği basın toplantısıyla Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'ni de kamuoyuna ilan etti.

İşte yeni sistemin ilk kabinesi






Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay
Adalet Bakanı Abdulhamit Gül
Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına Mustafa Varank
Tarım ve Orman Bakanlığına Bekir Pakdemirli
Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turan


Yeni bir KHK daha

Anayasa değişikliklerine uyum sağlanması amacıyla bazı Kanun ve KHK'lerde değişiklik yapılmasını içeren OHAL kapsamındaki 703 sayılı KHK, Resmi Gazete'de yayımlandı.

KHK ile bazı bakanlık ve kurumların teşkilat ve görevleri hakkındaki kanunlar yürürlükten kaldırıldı; Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanlığı oluşturuldu.

KHK ile 'Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarlığı' ibaresi 'MİT', 'Müsteşar' ibaresi ise Başkan şeklinde değiştirildi.

703 sayılı KHK'ya göre, 112 Acil Çağrı Merkezi'ni asılsız ihbarla meşgul edenlere de valiliklerce 250 lira idari ceza uygulanacak.  KHK ile 2945 sayılı Milli Güvenlik Kurulu ve Milli Güvenlik Genel Sekreterliği Kanunu yürürlükten kaldırıldı.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--
'Sınırların açılması dahil...'
Ermeni bakandan Türkiye mesajları
Soykırımcı İsrail'den tehdit
'Gazze'nin ortasını terk edin'
İsrail, Refah'ı kuşattığını açıkladı
İsrail medyası bir hafta önce duyurmuştu
Beşiktaş kaybetmeye devam ediyor
Taraftarın tepkisi Ole Gunnar Solskjaer'e
Minguzzi'nin ailesini tehdit eden şüpheli tutuklandı
Gümüşhane'de yakalanmıştı
Beşiktaş Divan Kurulu Karıştı!
Karaman'da 16 milyon elma ağacını don vurdu
"Büyük bir afet yaşıyoruz"
"Müfredatımızı sık değiştirmeliyiz, yoksa çağı ıskalarız"
Bakan'dan 'değişiklik' savunması
Beyaz Saray’dan Çin ve İran’a tehdit
Trump'ın Türkiye ziyaretinde netlik yok
BTP vuslatının 5. yılında Prof. Dr. Haydar Baş’ı anıyor
Büyük anma programı pazartesi İstanbul'da
Kardiyoloji doçenti uyarıyor
Kalp krizinden gitmemek için bunları yapın
Antalya'da kritik buluşma
Azerbaycan ve Ermenistan Dışişleri Bakanları görüştü
Avcılar'da metrobüs, metrobüse çarptı
Ekiplerin olay yerindeki çalışmaları devam ediyor
Her alanda birbirine girdiler
Dünyanın geleceğini bu kavga şekillendirecek
Türkiye'de obezite alarm veriyor
'Sınırların açılması dahil...'
Ermeni bakandan Türkiye mesajları
Soykırımcı İsrail'den tehdit
'Gazze'nin ortasını terk edin'
İsrail, Refah'ı kuşattığını açıkladı
İsrail medyası bir hafta önce duyurmuştu
Beşiktaş kaybetmeye devam ediyor
Taraftarın tepkisi Ole Gunnar Solskjaer'e
Minguzzi'nin ailesini tehdit eden şüpheli tutuklandı
Gümüşhane'de yakalanmıştı
Beşiktaş Divan Kurulu Karıştı!
Karaman'da 16 milyon elma ağacını don vurdu
"Büyük bir afet yaşıyoruz"
"Müfredatımızı sık değiştirmeliyiz, yoksa çağı ıskalarız"
Bakan'dan 'değişiklik' savunması
Beyaz Saray’dan Çin ve İran’a tehdit
Trump'ın Türkiye ziyaretinde netlik yok
BTP vuslatının 5. yılında Prof. Dr. Haydar Baş’ı anıyor
Büyük anma programı pazartesi İstanbul'da
Kardiyoloji doçenti uyarıyor
Kalp krizinden gitmemek için bunları yapın
Antalya'da kritik buluşma
Azerbaycan ve Ermenistan Dışişleri Bakanları görüştü
Avcılar'da metrobüs, metrobüse çarptı
Ekiplerin olay yerindeki çalışmaları devam ediyor
Her alanda birbirine girdiler
Dünyanın geleceğini bu kavga şekillendirecek
Türkiye'de obezite alarm veriyor
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2025

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.