Topraklarımızı işgal eden düşmanları mağlup eden, Çanakkale'yi geçilmez kılan ruhu anlamak ve tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran iradeye hakkını teslim etmek yerine, karşısına geçmek hangi aklın, hangi ahlakın, hangi imanın eseridir.
İstiklal Savaşı verilirken işgalci emperyalist İngiliz'in, Fransız'ın, İtalyan'ın, Yunan'ın safında, tarafında yer alacaksınız, vatanımıza çöken gâvurlarla savaşan, bu uğurda şehit ve gazi olan Baş Komutan'a ve onunla omuz omuza savaşan arkadaşlarına "ölüm" fetvası vereceksiniz, biz de sizi; sakalınız cübbeniz var diye iman etmiş Müslüman kabul edeceğiz, öyle mi?
Sizden daha fazla İslami ilimlere vakıf olan Humpher ve Lawrence'in (Muhammed) bildikleri, onların iman edip Müslüman olmalarını sağladı mı?
Müsteşrik Hadis âlimi Goldziher'in hadis bilgisi, sizlerden tartışmasız daha iyidir.
Şimdi ne yapalım, sizin hatırınıza onu İslam dinine iman etmiş Müslüman mı ilan edelim?
Ebû Cehil'in de sakalı cübbesi vardı, şimdi iman mı etmiş oldu?
Peygamber torununun başını kesen, odun parçasıyla dişlerine vuran, başını diyar diyar gezdiren Yezid, İslam'a iman etmiş mi oldu?
Ne adına, kimin için, hangi ölçüyle konuşuyorsunuz?
İslam'ı emellerinize ulaşmak için kullanırsanız, Humpher ve Lawrence'den ne farkınız kalır?
Sizin gibilere "imanın" ne olduğunu ve "Müslümanın" kim olduğunu hatırlatmak şart oldu.
İMAN etmek, taraf olmak demektir.
İMAN etmek, tarafını doğru seçmektir.
İMAN etmek, peygamberin safında olup düşmanın karşısında olmaktır.
İMAN etmek, Yezid'in karşısında Hz. Hüseyin'in yanında olmaktır.
İMAN etmek, emperyalist Hıristiyan devletlerin Osmanlı'yı tarihten silmek için vatanımızı işgale geldiklerinde, karşısında durup 'geldikleri gibi giderler' diyebilmektir.
İMAN etmek, Çanakkale'yi geçilmez kılan Osmanlı paşası Baş Komutan ve silah arkadaşlarının duruşu demektir.
İMAN etmek, gâvurun işgal ettiği topraklarda cuma namazı kılınmaz diyen Sütçü İmam'ın tavrı demektir.
Sizler hangi kitabın Müslümanısınız?
- Sizler hangi kitabın Müslümanısınız / 20.02.2025
- İktidarın muhalefete ihtiyacı var / 24.01.2025
- Aydınlığa nasıl çıkacağız? / 23.01.2025
- Bir kongreden fazlası / 19.01.2025
- Cumhuriyetten rahatsız olanlar / 16.01.2025
- Selam olsun alnı açık, dik yürüyenlere / 06.01.2025
- Acırım senin haline / 01.01.2025
- Asgari ücret 75 bin TL olmalı / 31.12.2024
- En büyük zararı sen veriyorsun / 30.12.2024