logo
23 NİSAN 2025

PKK bölemez, AKP böler

31.05.2011 00:00:00


DP Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, partisinin Bursa'daki mitinginde yaptığı konuşmada, "Bu iktidar Türkiye'yi kesin olarak bölünmeye götürüyor. PKK bölemez bu ülkeyi ama AKP böler. PKK ancak terör yapar. Mesela Tansu hanım döneminde PKK'nın sesi çıkabiliyor muydu? Çıkmıyordu, niye doğru işler yapılıyordu" dedi

YENİ MESAJ - BURSA

Bursa Milletvekili Adayı Prof. Dr. Haydar Baş ile birlikte Bursa'da seçim otobüsüne çıkan DP Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, Kent Meydanı'nda toplanan kalabalığa 12 Haziran seçimlerinin önemini anlattı. Hükümeti sert dille eleştiren Zeybek, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile TÜSİAD arasında yaşanılan tartışmaya da katılarak, hükümetin icraatlarını da eleştirdi. Zeybek, "Tarım yok ediliyor, esnaf yok ediliyor ki büyük mağazalara pazar açılsın. Topraklarımız Yunanlılara peşkeş çekiliyor. Ülkenin her şeyi satılıyor. Bu iktidar döneminde halk yoksullaşıyor. İşçi, memur ve emeklilerin maaşı satın alma gücü azalıyor" dedi.

Niye muhalefet ediyorlar? DP Lideri Namık Kemal Zeybek, muhalefet partileri CHP ve MHP'yi de eleştirdi. Zeybek, "Eğer CHP'nin oyları artmazsa, MHP barajın altında kalırsa ne olur, vah vah vah deniyor. Bunlar neye engel oldular. Bu iktidarın yaptıklarının acaba farkındalar mı? Bunların neye muhalefet etiği, halkın sorunlarını dile getirdiklerini gören bilen duyan var mı? Bu iktidar Türkiye'yi kesin olarak bölünmeye götürüyor. PKK bölemez bu ülkeyi ama AKP böler. PKK kim oluyor, o anca terör yapar. Demokrat iktidarlar döneminde mesela Tansu hanım döneminde PKK'nın sesi çıkabiliyor muydu? Çıkmıyordu, niye doğru işler yapılıyordu. Terör örgütü üyelerinin ayağına mahkeme gönderiyorsun, ben 'Angut' dedim diye beni mahkemeye veriyorsun. Üstelik ben 'Angut'u kötü niyetle söylemedim. Diyor ki, 'Valilileri halk seçecek'. O valiler bağımsızlık ilan ederse ne olacak. Biz müdahale edeceğiz, daha fazla kan dökülmesin diye Birleşmiş Milletler gelip el koyacak, plan bu" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu neyin peşinde?Zeybek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirerek, "Son günlerde içindeki dışına vurdu. 'Kürt kimliğinin önündeki engelleri kaldıracağız, Dersim dosyasını yeniden açacağız' dedi. Nedir bu, neyi açıyorsun sen? Ne kaşıyorsun, ne planlıyorsun?'' dedi. Tüm partilerin seçim öncesi mitingler yaptığını dile getiren Zeybek, "Mitinglerde neler söyleniyor görüyorsunuz. Karagöz ile Hacivat gibi. Bay Kemal ve Recep bey çıkıyor, birbirlerine bir şeyler söylüyor. Onun söylediğine o gülüyor, bunun söylediğine bu gülüyor. Niye? Çünkü yapacakları bir şey yok, bilgileri de yok, dünya görüşleri de yok. Kitap daa okumuyorlar, ne yapsınlar?'' dedi.Son günlerde, "CHP'nin oyu artarsa MHP barajın altında kalır'' sözlerinin telaffuz edildiğini kaydeden Zeybek, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Vah vah vah. 'Bu PKK'lılarla mecliste kim mücadele edecek' deniyor. MHP, PKK'lılar için ne yaptı, neye engel oldu bunlar? Sayın Devlet Bahçeli, hani çok seviyor ya, televizyonlarda hesap yapıyor. Diyor ki 80, 80 daha 160, 40 daha eklersen olur 200. Demek ki iktidara geliyoruz. Ya herkesin gözünün önünde olmuyor mu bu? Bakın Bursa'da Kocayayla diye bir yer var. Burada şenlikler yapılıyor. Bunu ben başlattım zamanında. Zamanında oraya gitti, '3 Kasım'da erken seçim' dedi ve AKP'yi iktidara o getirdi. Niye acaba? Çok merak ediyorum. Allah akıl versin ne diyeyim. Türkiyeye Apo getirildiğinde eğer assaydılar terör biterdi. Ama asmadılar. Bu samimiyet mi, asmak istemeseydi ip mi yoktu. Deseydi ki eğer asmazsanız hükümeti bozarım, demedi. Bir anda erken seçim dedi ve AKP'yi o iktidara getirdi. Niye yaptı bunu.?"

Başbakanın 'ucup' hastalığıBaşbakan Erdoğan'ın ise 'ucup' hastalığına yakalandığını iddia eden Zeybek, şunları söyledi: "Nedir ucup hastalığı? Ucup hastalığı odur ki kendisinde olmayan meziyetleri kendinde var zannetmektir. Yapmadığı işleri kendi yapıyor zannetmek ve kendini aşırı beğenmektir. Çünkü o günlerde kendisi Kars'a gitti. Oraya dikilen heykellere ucube dedi. Niye dedi biliyor musunuz? Çünkü o zaman mazota zam vardı. Ülke gündemine bu kelimeyi sokarak gündemi değiştirmek istedi. Bu her zaman yapıyor, iyi beceriyor, güzel danışmanları var."

Türk dünyasının lideri olacağız

AKP'nin gerçek rakibinin DP olduğunu ifade eden Zeybek, iktidara geldiklerinde Türkiye'yi 6 ay içerisinde Türk dünyasının lideri yapacağını ifade etti. Zeybek, "Biz Türkiye'ye çağ atlatan merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın partisiyiz. Siyasi ve hukuki kimliğimiz devam ediyor. Ruhu içimizde yaşıyor. Zaman başka zaman. Zamanın ruhuna uygun olarak Türkiye'yi Türk dünyasının lideri yapacağız. Hem de 6 ayda bunu yapacağız. Türk dünyasında nelerin olduğunu biliyor musunuz? Azerbaycan var. En çok petrol birikimi Azerbaycan'da. Türkmenistan var. Dünya doğalgaz birikimini yüzde 21'i bu ülkede. Türkiye'ye doğalgazı bağladığımız zaman her tarafta, mezralarda bile doğalgaz olacak. Ucuz olacak."
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--
Gazzelilerin telefonlarına 'tahliye' mesajları gitti
Bir görüşmeye davet edildiler
İsrail Gazze'de yine okulu hedef aldı
Çok sayıda ölü ve yaralı var
Trump Çin ile tarife savaşlarında frene bastı
"Çin'e karşı sert oynamayacağım"
Bakan Şimşek, ABD'de yatırımcılara konuştu
"Harcama disiplini sürdürülecek"
3 öğretmenimiz 29 yıl önce PKK tarafında kurşuna dizilmişti
Şehit edilen öğretmenler anıldı
Konya’da aslan şov
Galatasaray, kupada 24. kez finalde
9 önemli yiyecek önerisi
Atardamarları açmak için en iyi yiyecekler nelerdir?
Türkiye'ye gelecek mi?
Trump, 13-16 Mayıs'ta Orta Doğu turuna çıkıyor
Van'da katliam gibi kaza
6 vatandaşımız hayatını kaybetti, 13 vatandaşımız da yaralandı
İsrail'den "Papa'ya taziye" kararsızlığı
Önce paylaştılar, sonra sildiler
IMF'den ABD'ye 'resesyon' uyarısı
"Bu yöndeki olasılık yükseldi"
'Netanyahu ile her konuda aynı taraftayız'
Trump'tan Netanyahu'ya tam destek
Bebeğe şiddet cezasız kalmadı
Bakıcı kadın tutuklandı
Bahçeli'den erken seçim açıklaması
'Erken seçim hevesleri boşunadır'
'Zirai don ile büyük bir felaket yaşandı'
Yaşanan afet sayılarında artış var
Gazzelilerin telefonlarına 'tahliye' mesajları gitti
Bir görüşmeye davet edildiler
İsrail Gazze'de yine okulu hedef aldı
Çok sayıda ölü ve yaralı var
Trump Çin ile tarife savaşlarında frene bastı
"Çin'e karşı sert oynamayacağım"
Bakan Şimşek, ABD'de yatırımcılara konuştu
"Harcama disiplini sürdürülecek"
3 öğretmenimiz 29 yıl önce PKK tarafında kurşuna dizilmişti
Şehit edilen öğretmenler anıldı
Konya’da aslan şov
Galatasaray, kupada 24. kez finalde
9 önemli yiyecek önerisi
Atardamarları açmak için en iyi yiyecekler nelerdir?
Türkiye'ye gelecek mi?
Trump, 13-16 Mayıs'ta Orta Doğu turuna çıkıyor
Van'da katliam gibi kaza
6 vatandaşımız hayatını kaybetti, 13 vatandaşımız da yaralandı
İsrail'den "Papa'ya taziye" kararsızlığı
Önce paylaştılar, sonra sildiler
IMF'den ABD'ye 'resesyon' uyarısı
"Bu yöndeki olasılık yükseldi"
'Netanyahu ile her konuda aynı taraftayız'
Trump'tan Netanyahu'ya tam destek
Bebeğe şiddet cezasız kalmadı
Bakıcı kadın tutuklandı
Bahçeli'den erken seçim açıklaması
'Erken seçim hevesleri boşunadır'
'Zirai don ile büyük bir felaket yaşandı'
Yaşanan afet sayılarında artış var
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2025

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.