İstanbul, her geçen gün daha da yaşanamaz hale geliyor. Trafik çilesi, gürültü, pahalılık, hava ve deniz kirliliği, işsizlik, mülteci sorunu, can, mal namus güvenliğinin azalması, altyapı yetersizliği, deprem riski, binaların dayanıksız olması ve daha niceleri…
AKP'nin adayı Binali Yıldırım İstanbul Belediye Başkanı olsa, bu sorunları çözebilir mi?
Bugüne kadar 24 yıldır İstanbul'u yönetiyorlar ve İstanbul'a ihanet ettiklerini kendileri itiraf ediyor. Yani bırakın bu sorunlara çözüm sunmalarını, bu sorunların oluşmasına ve büyümesine ciddi katkıları oldu.
Peki, CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu Belediye Başkanı olsa bir şey değişecek mi?
Seçim çalışmalarında böyle bir emare görmedik.
Dahası, her iki aday da Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Belediye Başkan Adayı Selim Kotil hangi projeyi açıkladıysa, birkaç gün sonra onu kopya çekerek bir şeyler söylemeye çalıştılar. Bizler de her zaman diyoruz ki, "Sandık önünüze konulduğunda, kopyacılara değil, asıl proje sahiplerine oy verin ki, sorunlarınız çözülsün."
Ben oyumu, ailemle, çevremle birlikte, körü körüne değil, mutlaka filan partiye vermeliyim düşüncesiyle değil, babamın, dedemin partisi diyerek değil, gerçekten bilerek, düşünerek ve de yapacağına inanarak Selim Kotil'e vereceğim.
Sizi de mantıklı olmaya davet ediyorum. Lütfen sandığa giderken, oy kullanırken inadınızla değil, mantığınızla sandığa gidin ve oyunuzu kullanın.
Peki, neden Selim Kotil?
Bir iki tane değil, birçok sebebim var, sayayım:
* Elektriğin ucuzlamasını istiyorum. Boğaz'ın akıntısından elde edeceği 4 Keban Barajı değerindeki elektrikle elektrik faturamı yarı yarıya indirecek.
* Doğalgaz ve su faturalarımın ucuzlamasını istiyorum. Sayaç okuma bedellerini kaldırarak ve altyapı yatırımları yapıp kayıp-kaçağı engelleyerek bunu yapacak.
* Sebzeyi meyveyi ucuza yemek istiyorum. Çatalca ve Silivri'de seralar kurarak, güneş enerji panellerinden elde edilen elektriği bu seralara bedava vererek kışın domates ve patlıcanı bize 1 TL'ye ulaştıracak.
* Trafik çilesinden kurtulmak istiyorum. Silivri'den Pendik'e Havaray sistemi döşeyerek, gerçek hızlı treni devreye koyacak. Ayrıca toplu taşımayı 24 saate genişletecek. Toplu taşıma yakınlarına kurulacak otoparklarla bizlerin toplu taşımayı kullanmamızı kolaylaştıracak.
* Ulaşım çok pahalı, ucuzlamasını istiyorum. Kanalizasyonun arıtımından elde edilecek doğal gaz, otobüslere ve taksilere verilecek. Belediye ve halk otobüsleri, öğrencilere bu sayede bedava, normal vatandaşlara ise yüzde 50 indirimli olacak.
* Hava kirliliği ve gürültü had safhada, sağlımızı tehdit ediyor, bundan kurtulmak istiyorum. Yol kenarlarına, şehir içindeki yeşil alanlara 2,5 milyon kayın ve çam ağacı dikerek hem hava kirliliğini hem de gürültü problemini halledecek.
* Taksici akrabalarım var, Uber'den, mazotun pahalılığından ve arabalarını yenileyememekten rahatsızlar. Uber kaldırılacak, kanalizasyon arıtımından elde edilen ve çok ucuz bir yakıt olan doğal gaz taksilere verilecek, belediye olarak 2 yılda bir aracını yenilemek isteyenlere faizsiz kredi verilecek.
* Masrafı çok olduğu için birçok tanıdığım evladını üniversiteye gönderemiyor. Yandaş vakıflara aktarılan 850 milyon TL'yi, 200 bin üniversite gencine ayda 500 TL burs olarak verecek.
* İstanbul'da hem kırsalda, hem de şehir içinde işsizlik had safhada… Çatalca ve Silivri'deki seracılık projesiyle bu bölgede 200 bin insana; üniversiteli gençlere toplamda verilen yıllık 1 milyar TL'nin oluşturduğu 16 milyarlık bir pazar imkanıyla da yine 200 bin insana yeni iş imkanları doğacak. Hem işsiz iş bulacak, hem de İstanbul esnafının yüzü gülecek.
* Kadınlarımız aile bütçesine destek olmak için çalışmak istiyor ama gerek çocuklar, gerekse iş bulamamaları sebebiyle bunu başaramıyorlar. Her bir çocuk için ailesine belediye olarak 500 TL kreş yardımı yapacak. Belediye bünyesinde mesleki eğitim kursları verecek ama bununla sınırlı kalmayacak, el işçiliğine dayalı mamüller belediye koordinasyonu ile yurt içi ve yurt dışı pazarlarına açılacak. Bir ev hanımı evinde çalışarak 3 bin TL kazanabilecek.
* İstanbul depreme hazırlıklı değil… GSM operatörleri çökeceği için, haberleşmeyi sağlayacak yepyeni bir sistem kullanılacak. Güvenli alanlar oluşturulacak. Rantsal dönüşüm değil; maliyetine, uzun vadeli, sıfır faizli, yerinde, gerçek kentsel dönüşüm yapılacak.
* İçme suyu sıkıntısı büyük bir tehdit… Çatalca Durusu Beldesi'ne bir arıtma tesisi kuracak ve Karadeniz'i içme suyuna dönüştürecek.
Ve daha nice projeler… Bir İstanbullu olarak ben bu hizmetleri görmek istiyorum. BTP Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş'ın Rusya ve Çin'de uygulanan Milli Ekonomi Modeli'nin yerel uygulamalarının, Selim Kotil eliyle uygulanmasını gönülden arzu ediyorum.
Bu seçimler yerel seçim ve bana hizmet edecek olanı seçmem gerekiyor, İstanbul'a daha fazla ihanet edecek olanları değil… Sizleri, her seçimde olduğu gibi, çözümsüz olan, birbirlerinden hiçbir farkları olmayan iki seçenekten birine yönlendirerek ya da "oyları bölmeyelim" masalıyla kandırmasınlar.
Gelin hep beraber sandıkta da "Oylar Selim Kotil'e" diyerek çözümü İstanbul'a getirelim. Şunu da unutmayalım, çözümün İstanbul'a gelmesi, genel seçimlerde Türkiye'ye de gelmesinin anahtarıdır. Allah bu seçimleri hakkımızda hayırlı kılsın.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Murat Çabas / diğer yazıları
- Don felaketi tarımı vurdu, peki şimdi ne olacak? / 17.04.2025
- Prof. Dr. Haydar Baş’ı tanımak sorumluluk gerektirir / 16.04.2025
- 'O'nun yetiştirdikleri bu vatanın garantörleri, bu milletin yılmaz savunucularıdır' / 14.04.2025
- Birlik ve beraberliğe adanmış bir ömür / 12.04.2025
- Öcalan açılımı, terörsüz Türkiye’ye götürür mü? / 10.04.2025
- Siyasette 3. yol tek seçenek / 09.04.2025
- Milli Ekonomi Modeli’ne artık duyarsız kalabilir miyiz? / 08.04.2025
- Trump yeni gümrük tarifeleriyle neyi amaçlıyor? / 05.04.2025
- Kıbrıs sürecinde düşmanlık ve müzakere aynı anda! / 04.04.2025
- Orta Doğu’da Trump’ın planı işliyor / 03.04.2025
- Prof. Dr. Haydar Baş’ı tanımak sorumluluk gerektirir / 16.04.2025
- 'O'nun yetiştirdikleri bu vatanın garantörleri, bu milletin yılmaz savunucularıdır' / 14.04.2025
- Birlik ve beraberliğe adanmış bir ömür / 12.04.2025
- Öcalan açılımı, terörsüz Türkiye’ye götürür mü? / 10.04.2025
- Siyasette 3. yol tek seçenek / 09.04.2025
- Milli Ekonomi Modeli’ne artık duyarsız kalabilir miyiz? / 08.04.2025
- Trump yeni gümrük tarifeleriyle neyi amaçlıyor? / 05.04.2025
- Kıbrıs sürecinde düşmanlık ve müzakere aynı anda! / 04.04.2025
- Orta Doğu’da Trump’ın planı işliyor / 03.04.2025