LGS'deki başarısızlık düşündürüyor
LGS'de 36 farklı ilden 97 öğrenci tüm soruları doğru cevaplayarak 500 tam puan alırken, başarısızlık da dikkat çekti. Öğrencilerin en yoğun bulunduğu puan aralığı yüzde 62.17 oranıyla 200-299 oldu. Bu da başarısızlığı gözler önüne seriyor.
30.06.2021 16:46:00





YENİ MESAJ / DETAY HABER
Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında 6 Haziran'da yapılan merkezi sınavın sonuçları açıklandı. MEB, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da LGS sınav sonuçları ile Merkezi Sınav Değerlendirme Raporu'nu yayımladı. Rapora göre, LGS kapsamında merkezi sınav 6 Haziran'da başarıyla uygulandı. Merkezi sınava 1 milyon 38 bin 492 öğrenci girdi ve katılım oranı yüzde 83 olarak gerçekleşti.
Soru iptali yok
LGS kapsamındaki merkezi sınavda öğrencilere farklı branşlardan toplam 90 soru soruldu. Saat 09.30'da başlayan ilk oturumda öğrencilere Türkçe, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile yabancı dil testleri uygulandı. İkinci oturum saat 11.30'da başladı ve bu oturumda öğrenciler matematik ve fen bilimleri testlerini cevapladı. Merkezi sınavda yer alan sorulardan hiçbiri iptal edilmedi.
97 öğrenci tam puan aldı
Sınava 36 farklı ilden katılan 97 öğrenci tüm soruları doğru cevaplayarak 500 tam puan aldı. Puanların 100 ile 500 arasında değiştiği dağılımda öğrencilerin yüzde 5,61'i, 400-500 puan aralığında yer aldı. Öğrencilerin en yoğun bulunduğu puan aralığı (yüzde 62.17) ise 200-299 oldu. Öte yandan yapılan diğer bir incelemede, öğrencilerin anne ve baba eğitim düzeyleri arttıkça sınav puanlarının da arttığı belirlendi. Milli Eğitim Bakanlığınca açıklanan 2021 LGS tercih ve yerleştirme kılavuzuna göre, lise tercihleri 5-16 Temmuz tarihleri arasında yapılabilecek.
Birinciler nasıl çalıştı?
LGS'de 500 tam puan alan Adıyamanlı Muhammed Fatih Kaplan, bol bol kitap okuyup ders çalıştığını söyledi. Kaplan, "Ailem ve öğretmenlerim bana destek oldular, ben de sıkı çalıştım bol bol konu tekrarı ve deneme soruları çözdüm, başarımın sırrı bol bol kitap okumak" dedi. Elazığ'dan Sare Yıldız ise "Başarımı daha çok, sıkılmadan yorulmadan planlı bir şekilde çalışmaya borçluyum" dedi. İstanbul'dan Furkan Necip Dedeli de "Aslında sırrım mutlu olmak ve mutlu olmaya çalışmak. Moralimi bozarsam beni geçeceklerini düşünerek hep rahat olmaya çalıştım. Ben günde 250 civarı soru çözüyordum. Bazen 300'e çıkıyordum sonradan azaltıyordum" diyr konuştu. Eğitim Bilimleri Pursaklar Ortaokulu'ndan Ahmet Erhan Avcı, "Pandemi bana iyi geldi, evde daha fazla kalıp ders çalıştım. Genelde deneme çözdüm, aday arkadaşlarıma da öneririm, sınavın provası gibi oluyor. Günde 300-350 soru çözüyordum" dedi. Ankara Fen Lisesi'ne gitmek istediğini söyleyen Avcı, bilgisayar mühendisi olup, yazılım alanında uzmanlaşmayı hedefliyor.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.