Kuru yük gemisi cayır cayır yandı
Pendik açıklarında bir yük gemisi alev alev yandı
04.01.2019 00:00:00
15 mürettebat polis botu ile kurtarıdı. Togo bandıralı Mark isimli kuru yük gemisinde sabah saatlerinde yangın çıktı. İhbar üzerine Pendik sahiline polis, itfaiye ve Kıyı Emniyeti ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri, geminin açıkta olması nedeniyle herhangi bir müdahalede bulunamadı. Yangına, Kıyı Emniyeti yangın söndürme römorkörleri müdahale etti.
Uzun uğraşların ardından yangın kontrol altına alındıktan sonra soğutma çalışmaları başlatıldı. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, yaptığı açıklamada, saat 06.20 sıralarında Pendik açıklarında bir kuru yük gemisinde yangın çıktığını belirterek, "Olay yerine Polis botu sevk edilmiştir. Polis botu gemide bulunan 15 mürettebatı bota alarak kurtarmış ve Kartal Limanı'na çıkarmıştır.
Gemiye Kıyı Emniyeti yangın söndürme römorkörleri müdahale ediyor." dedi.
Beyrut'tan gelerek 2 Ocak'ta Pendik açıklarına demirleyen ve sahibi Türk olan kuru yük gemisindeki mürettebatın da yabancı uyruklu olduğu bildirildi.
Öte yandan yetkililer, şu ana kadar yangın nedeniyle çevreye zarar verecek herhangi bir durumun gözlenmediğini bildirdi.
AA
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.