Elazığ'ın Keban İlçesi'ndeki DSİ Keban Barajı Su Ürünleri Şube Müdürlüğü'nde, 2006 yılı yavru alabalık üretim çalışmalarına başlandı. Şube Müdürü Yasin Celayir, dünya nüfusunun hızla artmasıyla kısıtlı olan protein kaynaklarına alternatiflerin getirilmesi gerektiğini belirterek, bu kapsamda balık etinin protein açığını kapatacak en sağlıklı besin maddesi olduğunu söyledi. Bölgenin su ürünleri potansiyeli bakımından oldukça şanslı bir coğrafyada yer aldığını belirten Celayir, balık üretim ve yetiştiriciliğinin Türkiye ve Elazığ için vazgeçilmez bir iş kolu haline gelmesi gerektiğini kaydetti. Celayir, müdürlüğün Yavru Üretim Ünitesi'nde 2006 yılı Gökkuşağı Alabalığı'nın yavru üretim çalışmalarının başladığını söyledi. Üretimler kapsamında geçen yıl elde edilen 1 milyon 400 bin yavru rakamını geçmeyi hedeflediklerini ifade eden Celayir, şöyle dedi: "Bu yıl 1 milyon 700 bin rakamına ulaşmayı hedefliyoruz. Ünitede yapacağımız düzenlemelerle bu rakamı 3 milyona ulaştırmak başlıca hedeflerimizdendir. Üretilen balıkları Keban ve Karakaya olmak üzere Doğu Anadolu Bölgesi'nde yer alan baraj göllerinin balıklandırılmasında kullanacağız. Yapılan çalışmalarla, baraj göllerindeki balık stoklarının artması, bölge insanının ticari balık avcılığına yönelmesi sağlanmıştır." Celayir, üretilen alabalıktan, ideal yetişme bölgesi olan Karakaya Baraj Gölü 10. Avlak Keban Bölgesi Sahası'ndan avcılık yoluyla yılda 30 ton elde edilmesine karşın, göl üzerinde kafeslerde 70 ton üretilebildiğine dikkati çekerek, yıllık 500 bin YTL gelire eşdeğer olan bu kapasitenin, yapılacak yeni düzenlemelerle 10 katına çıkarılabileceğini de sözlerine ekledi.