1- İlk defa bir Başbakan " Tezkere geçmezse memura maaş ödeyemeyiz" dedi.2- İlk defa ekonomi büyürken işsizlik arttı.3- İlk defa cari açık verilirken döviz kuru düştü.4- İlk defa bir Başbakan zam isteyen memura "IMF'yi ikna edin" dedi.5- İlk kez cari açığın üstünde borçlanma yapıldı.6- İlk kez bir kilise bankası Türkiye'de banka satın aldı.7- İlk defa domuz, kesimlik hayvanlar arasına alındı.8- İlk defa bir Başbakan ve Dışişleri Bakanı, İslamiyet'i yok etmeye yemin eden bir Papa'nın heykeli önünde fotoğraf çektirdi.9- İlk defa bir Başbakan "Toprak satılıyorsa alıp götürmüyorlar ya" dedi.10- İlk defa bir cami kiliseye çevrildi.11- İlk defa kilise ve havralar imar planında yer aldı.12- İlk defa bir Başbakan Yahudi düşünce kuruluşundan " Üstün Cesaret Ödülü" aldı.13- İlk defa Türk askerinin başına çuval geçirildi.14- İlk defa bir Başbakan "Bir dönem dini kullandık" dedi.15- İlk defa yabancı rantiyecilere vergi muafiyeti tanındı.16- İlk defa iletişim sektörünün tamamı yabancıların eline geçti.17- İlk defa tezkere reddedilmesine rağmen Dışişleri Bakanlığı genelgesi ile tezkere gereği yapıldı (Silahlar Türkiye üzerinden Kuzey Irak'a geçti.)18- İlk defa bir Başbakan İslam dünyasının sınırlarını değiştirecek bir projenin (BOP'un) eş başkanı oldu.19- İlk defa bir Başbakan Müslüman topraklarını işgal eden Hıristiyan (ABD) askerlerinin evlerine sağ salim dönmeleri için dua etti.20- İlk defa bir Başbakan Türkiye'yi pazarladığını açıkça itiraf etti.21- İlk defa tarımsal üretimde dış ticaret açığı ortaya çıktı.22- İlk defa bir Başbakan çiftçilere "Gözünü toprak doyursun, ananı da al git" dedi.23- İlk defa zina suç olmaktan çıktı.24- İlk defa çiftçi ve emekliden vergi alınması sözü verildi.25- İlk defa bir Başbakan Danışmanı Amerikalılara Başbakan için "Bu adamı kullanın, onu rögara süpürmeyin " dedi.26- İlk defa GSMH artarken KDV tahsilâtı yerinde saydı.27- İlk defa bir Başbakan'ın oğlu gemi aldı.28- İlk defa başbakanın talimatıyla Kuran Kursu yıkıldı.
YORUMLU- Amerikan ve Rus yolcu uçaklarının 10 bin metrede çarpışmaktan son anda kurtulduğu bildirildi.- Bakalım deniz seviyesinde durum ne olacak?***- Genelkurmay Başkanı Başbuğ, TSK'nin güçlü bir inançla benimsediği Türkiye Cumhuriyeti'nin ulus devlet yapısının en büyük güvencelerinden biri olduğunu vurguladı.- Korkarım Ulus Devletten Kızılay Devlete doğru bir gidişatın içindeyiz gibime geliyor!***- ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, Türkiye'nin İsrail ile Suriye arasında yürütülen dolaylı barış görüşmelerinde oynadığı rolü övdü!- Kadın haklı! Gerçekten de iyi rol yapıyoruz!***- MHP lideri Devlet Bahçeli: Anayasa Mahkemesi'nin AKP'yi kapatmama kararı iyi okunmalı. - Bence bu kararın Nobel Tiyatro Ödülü'ne aday gösterilmesi gerekir!***- İbrahim Tatlıses, Zafer Bayramı'nın anlam ve önemini şöyle ifade etti: Atatürk olmasaydı benim adım Abraham Sweetvoice olacaktı!..- Anlayamadığım konu İbrahim Tatlıses'in neden Yahudi ismi ile Hıristiyan soy isminden oluşan bir kombinasyonu tercih ettiği?
GülmeceTemel İngiltere'ye gitmişti. Dönüşte arkadaşları Temel'e: - İngilizce bilmezdin İngiltere'de çok sıkıntı çektin mi? demişler. Temel: - Hayır, sıkıntıyı asıl İnciluzlar çektu?
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Zühtü Kazancı / diğer yazıları
- Ateist devlet olmayacağız / 08.09.2022
- Cem Yılmaz ve Cilalı Güldürü Devri / 29.08.2022
- Bırakın beni milleti uyandırın / 24.08.2022
- Aramıza katılmanızı bekliyoruz / 16.08.2022
- Suriye’nin kuzeyi mi, Büyük İsrail’in kilidi mi? / 01.08.2022
- 15 Temmuz ve alınmayan dersler / 19.07.2022
- Adalet yoksa zulüm vardır / 21.06.2022
- Polemikten beslenen siyaset / 09.05.2022
- Haydar Baş ve Aşk / 14.04.2022
- AK-YÜZBİM / 12.04.2022
- Cem Yılmaz ve Cilalı Güldürü Devri / 29.08.2022
- Bırakın beni milleti uyandırın / 24.08.2022
- Aramıza katılmanızı bekliyoruz / 16.08.2022
- Suriye’nin kuzeyi mi, Büyük İsrail’in kilidi mi? / 01.08.2022
- 15 Temmuz ve alınmayan dersler / 19.07.2022
- Adalet yoksa zulüm vardır / 21.06.2022
- Polemikten beslenen siyaset / 09.05.2022
- Haydar Baş ve Aşk / 14.04.2022
- AK-YÜZBİM / 12.04.2022