İlk savaş sanal dünyada çıkıyor
Sıfır güven yaklaşımı ile yeni nesil güvenlik çözümleri geliştiren yerli siber güvenlik şirketi DataFlowX'in Genel Müdürü Burak Çifter, ülkeler arasında siber çatışmaları geçmişte Rusya-Estonya, Rusya-Gürcistan arasında gördüklerine işaret ederek, "Şimdi Ukrayna-Rusya, İran-Suudi Arabistan, İran-İsrail, Pakistan-Hindistan arasında görüyoruz. Sıcak çatışma başlamadan önce ülkeler siber savaşa tutuşuyor" dedi.
26.09.2022 21:32:00





Burak Çifter (sağda), Behçet Yumrukçallı (solda)
RECEP BAHAR / DETAY HABER
2021 yılında dünya çapında gerçekleşen siber güvenlik ihlali vakalarının 40 milyarı geçtiği tahmin ediliyor. Yaşanan siber güvenlik ihlalleri ve yeni nesil tehditler konusundaki artan farkındalığın etkisiyle global siber güvenlik pazarı da son 10 yılda hızlı bir büyüme sergiliyor. Öyle ki global siber güvenlik pazarının 2029'a kadar 376.3 milyar dolara çıkması ve yüzde 13,4'lük bir yıllık büyüme oranı sergilemesi bekleniyor. İşte hızla büyüyen bu global pazarda geçen hafta yerli üretim çözümlerin daha fazla pay almasını sağlayacak dikkat çekici bir iş birliğine ülkemizde imza atıldı.
Dünyaya açılma zamanı
Dünyanın önde gelen bilişim teknolojileri çözümleri distribütörü Tech Data A TD SYNNEX Company, Türkiye ile yeni nesil siber güvenlik çözümleri sunan teknoloji üreticisi DataFlowX, dağıtım anlaşması yaptıklarını duyurdu. Bu anlaşma ile DataFlowX'in sıfır güven mimarisi (Zero Trust Architecture) yaklaşımı ile geliştirdiği, başta silahlı kuvvetler olmak üzere kritik altyapıların korunmasını ve ağlar arası güvenli veri iletişimini sağlayan yeni nesil siber güvenlik çözümleri, Tech Data aracılığıyla öncelikle Türkiye pazarına, ardından orta vadede küresel müşterilere sunulacak. Anlaşma hakkında açıklamada bulunan DataFlowX Genel Müdürü Burak Çifter, "Burada üretilen teknolojilerin dünyaya açılması önemli. Üç ürünümüz mevcut… Başta TSK olmak üzere savunma kurumlarının ihtiyaçlarını karşılamak için yola çıktık ancak finans kurumlarına da yöneldik. Siber saldırganlar tekniklerini geliştiriyor. Buna karşı savunma güçleri ve istihbarat birimleri gerekli önlemleri alıyor. Askeri birimlerde zaman zaman kapalı ağların veri aktarımı için genel internete bağlanması gerekilebiliyor. İşte burada devreye giriyoruz. Bu aktarımın güvenliğini sağlıyoruz. Bu anlayışı ve mimariyi finans ve enerji sektörlerine taşıyoruz. Havelsan, Roketsan, Emniyet Genel Müdürlüğü, İller Bankası hatta TBMM'nin ağlarının güvenliğini sağlıyoruz. NATO kriterlerini karşılayarak 4Plus sertifikasını aldık. İleride gelirlerimizin yüzde 80'inin yurtdışından gelmesini bekliyoruz. Kamu ve enerji kurumları öncelikli hedef" şeklinde konuştu.
Ülkeler arası siber çatışmalar yaygın
Çifter, Yeni Mesaj'ın sorusu üzerine, "Siber çatılmaları geçmişte Rusya-Estonya, Rusya-Gürcistan arasında görmüştük. Şimdi Ukrayna-Rusya, İran-Suudi Arabistan, İran-İsrail, Pakistan-Hindistan arasında görüyoruz. Sıcak çatışma başlamadan önce ülkeler siber savaşa tutuşuyor" dedi. Çifter, bir başka soru üzerine de "Ürettiğimiz cihazları izleyemiyoruz. Bir tarafı kapalı cihazların" ifadelerini kullandı.
Ürün dağıtımı Avrupa'dan başlayacak
Tech Data Genel Müdürü Behçet Yumrukçallı da "17 Ekim itibariyle şirketin ismi TD Synex olacak. 60 milyar dolar cirosu var. Dünyanın en büyük bilişim teknolojileri dağıtıcısı… Siber güvenlik konusunda yatırım yapıyoruz. Türkiye'de inandığımız ve güvendiğimiz markaları globale taşımak istiyoruz. DataFlowX ürünlerinin dağıtımına Avrupa'dan başlayacağız. Yurtdışına açılmak kolay değil… Dikkat çekmek gerekiyor. Bu da yaptığınız projeler ve gerçekleştirdiğiniz ciro ile mümkün" dedi.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.