Domatesli pirinç pilavı
MALZEMELER2 Su bardağı pilavlık pirinç3 Adet orta boy domates100 gr tereyağ3 su bardağı sıcak su1 tablet tavuk suyu (isteğe bağlı) veya et suyuHAZIRLANIŞIDomatesleri kalın dipli bir tencereye rendeleyin. Sıcak su, tereyağı, tuz ve tavuk tabletini ilave edin. Kaynayınca önceden yıkayıp süzdüğünüz pirinci koyup karıştırın. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Üzerine temiz bir peçete koyup 15-20 dakika dinlendirin. Üzerini taze çekilmiş karabiber ile süsleyerek sıcak olarak servis yapın.
NOT: Türkiyenin her bölgesinde pişirilen bir yemektir. Et ve sebze yemeklerinin yanında garnitür olarak servis yapılır.
MALZEMELER2 Su bardağı pilavlık pirinç3 Adet orta boy domates100 gr tereyağ3 su bardağı sıcak su1 tablet tavuk suyu (isteğe bağlı) veya et suyuHAZIRLANIŞIDomatesleri kalın dipli bir tencereye rendeleyin. Sıcak su, tereyağı, tuz ve tavuk tabletini ilave edin. Kaynayınca önceden yıkayıp süzdüğünüz pirinci koyup karıştırın. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Üzerine temiz bir peçete koyup 15-20 dakika dinlendirin. Üzerini taze çekilmiş karabiber ile süsleyerek sıcak olarak servis yapın.
NOT: Türkiyenin her bölgesinde pişirilen bir yemektir. Et ve sebze yemeklerinin yanında garnitür olarak servis yapılır.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.