'İfşa edilenler devede kulak bile değil'
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Tarım ve Orman Bakanlığı’nca taklit ve tağşiş yapıldığı veya ilaç etken maddesi ilave edildiği belirlenen 91 firmaya ait 113 parti ürünün ifşa edildiğini hatırlattığı açıklamasında, geçek manada denetimlerin yapılması halinde bu sayıların katbekat fazlasına ulaşılabileceğini vurguladı
16.09.2020 19:50:00
!['İfşa edilenler devede kulak bile değil'](resimler/haberler/16/ifsa-edilenler-devede-kulak-bile-degil-H1353220-11.jpg)
![](temalar/resimler/bos.gif)
!['İfşa edilenler devede kulak bile değil'](resimler/haberler/16/ifsa-edilenler-devede-kulak-bile-degil-H1353220-12.jpg)
![](temalar/resimler/bos.gif)
![](temalar/resimler/bos.gif)
Tarım ve Orman Bakanlığının açıkladığı ifşa listesine göre, süt ve süt ürünlerinde bitkisel yağ ve nişasta, et ve et ürünlerinde ise kanatlı eti, sakatat, at eti ve tek tırnaklı etinin belirlendiğine dikkat çeken Gürer, toplumun yanlış bildiği bir konuda at ve domuz etinin yasak olduğu sanılıyor. 2006 yılında Resmî Gazetede dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ve Bakanlar Kurulu imzası ile at ve domuz eti kasaplık hayvan eti sayıldı. Bu nedenle kasap at ve domuzu kesip satabilir. Buradaki sorun at ve domuz etinin dana eti diye satılması. Eğer etiketinde domuz ve at eti karışımı olduğunu belirtirse suç değil. Bu nedenle konu iyi anlaşılmıyor" dedi. Gıda terörünün ülkemizde her geçen yıl biraz daha arttığına vurgu yapan CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, "Bu olumsuz tablo öyle bir hal aldı ki, insanlar ye yiyip içtiğini bilmez hale geldi" diye konuştu. Gürer, insanların sağlığıyla oynayan firmalara verilen cezalar yetersiz olduğuna da işaret ederek, "Cezaların caydırıcı olmaması nedeniyle ceza almasına rağmen, taklit ve tağşiş ürün üretmeye ya da piyasaya sürmeye devam ediyorlar" dedi.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.