Hem ABD’nin hem PKK'nın kuklası
İsveç'ten yayın yapan Assyria TV Editörü Dikran Ego, ülkede son aylarda Kur'an-ı Kerim'e yönelik provokasyonlar düzenleyen Salwan Momika'nın Irak'ta tüm Hıristiyan kuruluş ve kurumlardan kovulan Irak asıllı bir Süryani olduğunu ve terör örgütü PKK ile ilişkileri bulunduğunu söyledi. Ego, "Momika karanlık bir kişi" dedi. Eylemlerin arkasında ABD istihbaratı da var. Öyle olmasaydı, İsveç bu tarz eylemlere geçit veremezdi. Çünkü İsveç, ABD'ye güveniyor.
29.08.2023 21:03:00 / Güncelleme: 29.08.2023 21:13:08
Haber Merkezi
Haber Merkezi





İsveç'ten yayın yapan Assyria TV Editörü Dikran Ego, Kur'an-ı Kerim'e saldıran 'aşağılık aşağısı' Salwan Momika hakkındaki soruları cevapladı. Irak'ta her gittiği Hıristiyan kurum ve kuruluşta birçok sorun çıkarıp, buralardan kovulan Momika'nın karanlık bir kişi olduğunu anlatan Ego, bu kişinin Bağdat'ta milis grubuna katıldığını belirtti. Ego, Kur'an-ı Kerim yakma provokasyonlarının İsveç'te yaşayan Süryaniler tarafından büyük tepkiyle karşılandığını kaydetti. Ego, "Süryanilerin İsveç'te bulunan kilise, kurum ve kuruluşları, Momika'nın provokasyonlarını sert bir dille kınadı ve dışladı. Süryaniler maddi ve manevi destek vermediği için Momika, Kur'an-ı Kerim yakma provokasyonlarını Tiktok'tan canlı yayımlayarak para kazanıyor. Bunu kendisi de basına verdiği demeçlerde dile getirdi" diye konuştu.
Momika, terör örgütüyle iç içe
Momika'nın terör örgütü PKK ile ilişkisi olduğunu ifade eden Ego, "Provokatör Momika'nın PKK ile ilişkisini göz önünde bulundurduğumuzda; Türkiye'nin İsveç ile devam eden NATO üyelik sürecini de düşünürsek, Momika'nın İsveç'te Kur'an-ı Kerim'e saldırılarının arkasında PKK tarafından dizayn edilen kullanışlı bir aptal olduğunu da anlayabiliriz" şeklinde konuştu. Ego, İsveçli akademisyen Carll Drot'un Momika'dan söz ettiği bir rapora da işaret ederek, "İsveçli Carll Drot isimli akademisyen, 2014 ve 2017 arasındaki Irak'ta Süryani milisler arasında yaptığı araştırmada Salwan Momika'ya da yer verdi. Drot raporunda, Momika'nın Süryaniler arasında bir yerlere gelmek isteyen şiddet yanlısı hilekar, psikopat, zavallı bir figür olduğunu belirtmiş. Hatta Momika, Drot'a verdiği demeçte, Süryanilerden nefret ettiğini vurgulamış" dedi.
Bu raporda adı geçen ve Süryanileri temsil ettiğini iddia eden Dawronoye isimli grubun, terör örgütü PKK tarafından kurulduğunun bilindiğine dikkati çeken Ego, "Süryanilere hiçbir faydası olamayan, sadece PKK'lılara hizmet eden bir grupta da görev yapan Momika'nın, PKK ile organik bağı bulunuyor" dedi.
Momika ile Müslüman bir genç arasında geçen ve sosyal medyada çok izlenen boks karşılaşmasına da değinen Ego, sözlerine şöyle devam etti: "İsveç'in Södertälje kentinde mahkeme önünde Salwan Momika'yı döven Iraklı Abbas adında Müslüman bir genç. Medyada çok tartışılan bu görüntünün tiyatro olduğu öne sürüldü, fakat bu dövüş tiyatro değildi, gerçekti. Tespitlerime göre, bunlar sosyal medyada birbirlerine hakaret edip tartıştıktan sonra dövüşmek için randevulaşmışlar. Abbas da olay yerine boks eldivenleriyle hazır gelmiş. Zaten Abbas, sonradan yaptığı sosyal medya paylaşımlarında olayın tiyatro olmadığını söyledi ve İsveç basınında bu yönde çıkan haberleri yalanladı."
Peki, İsveç bu aşağılığı niye destekliyor?
Assyria TV Editörü Dikran Ego, İsveç emniyet güçlerinin neden Momika'ya destek verdiği konusunda yorum yapmadı. İsveç'te her eyleminde Momika'ya 10'u zırhlı olmak üzere 20 polis aracı ve yaklaşık 100 polis eşlik ediyor. Ülkede Kur'an-ı Kerim yakılması eylemine tepki gösterenler polis müdahalesine maruz kalıyor. Momika'nın eylemlerini ABD istihbaratının da desteklediği belirtiliyor. ABD'nin desteği ve teşviki olmasaydı, İsveç hükümeti bu tarz iğrenç eylemlere destek olmak için çok da can atmazdı. Yapılan eylemler İsveç şirketlerinin İslam dünyasındaki işlerini olumsuz etkiliyor. ABD, İsveç'in NATO üyeliğine de tam destek veriyor. HABER MERKEZİ/AA
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.