logo
29 NİSAN 2025

Gaziantep mutfağı: Etin sanatsal dönüşümü

Gaziantep mutfağı, Türkiye'nin en zengin ve lezzetli mutfaklarından biridir. Özellikle et yemekleri konusunda büyük bir çeşitliliğe sahiptir

27.04.2025 14:56:00 / Güncelleme: 27.04.2025 15:01:58
Hasan Gündoğdu
Gaziantep mutfağı: Etin sanatsal dönüşümü
Gaziantep mutfağı: Etin sanatsal dönüşümü
Gaziantep, tarihi boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış ve bu kültürel zenginliği mutfağına da yansıtmıştır. Et yemekleri, Gaziantep mutfağının en önemli unsurlarından biridir. İşte bu eşsiz mutfağın en meşhur et yemekleri:


 
Beyran çorbası
 
Beyran, sabah kahvaltısında bile tüketilen özel bir çorbadır. Kuzu eti, pirinç ve bol baharatla hazırlanan bu çorba, uzun saatler boyunca pişirilerek yoğun bir lezzet kazanır.
 
Ali Nazik Kebabı
 
Közlenmiş patlıcan, yoğurt ve üzerine konulan kuzu etiyle hazırlanan Ali Nazik, Osmanlı döneminden günümüze ulaşan bir lezzettir. Gaziantep usulü Ali Nazik, özel baharatlarla daha yoğun bir tat kazanır.
 
Küşleme
 
Küşleme, kuzu etinin en yumuşak ve en lezzetli kısmından yapılan özel bir kebaptır. Sade bir şekilde pişirilerek servis edilir ve etin doğal lezzeti ön plana çıkar.

 
Simit Kebabı
 
İnce bulgur ve zırh kıyması ile hazırlanan Simit Kebabı, fıstıklı yoğurt eşliğinde sunulur. Gaziantep mutfağının en özgün kebaplarından biridir.
 
Antep Kebabı
 
Kuzu eti, közlenmiş biber ve soğan ile hazırlanan Antep Kebabı, nefis bulgur pilavı ile birlikte servis edilir. Gaziantep'in kebap kültürünün en önemli temsilcilerindendir.

 
Cağırtlak Kebabı
 
Ciğer sevenler için vazgeçilmez bir lezzet olan Cağırtlak Kebabı, kuzu ciğeri ve kuyruk yağı ile hazırlanır. Özellikle sabah saatlerinde tüketilen bu kebap, Gaziantep'in en özel tatlarından biridir.
 
Fıstıklı Kebap
 
Gaziantep'in meşhur Antep fıstığı, kebaplara da lezzet katıyor. Fıstıklı Kebap, kuzu kıyması ve Antep fıstığının birleşimiyle ortaya çıkan benzersiz bir tat sunar.
 
Oruk Kebabı
 
İçli köfteye benzeyen Oruk Kebabı, dışı bulgurla kaplanmış ve içi kıymalı harçla doldurulmuş özel bir yemektir. Gaziantep mutfağının en özgün lezzetlerinden biridir.
 
Tandır Kebabı
 
Uzun saatler boyunca tandırda pişirilen kuzu eti, yumuşacık dokusu ve yoğun aromasıyla Gaziantep mutfağının vazgeçilmezlerinden biridir.
 
Yuvalama
 
Gaziantep'in geleneksel yemeklerinden biri olan Yuvalama, kuzu eti, yoğurt ve nohut ile hazırlanan özel bir yemektir. Özellikle bayramlarda ve özel günlerde sofraları süsler.
 
Gaziantep mutfağı, et yemekleri konusunda büyük bir çeşitliliğe sahiptir. Her biri kendine özgü pişirme teknikleri ve malzemeleriyle hazırlanan bu yemekler, Gaziantep'in gastronomi kültürünü yansıtmaktadır.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--
Teşekkürler Trabzonspor
Barcelona, UEFA Gençlik Ligi'nde şampiyon oldu
Baba ve iki kızı toprağa verildi
Bu acıya yürek dayanmaz
'İstanbul'da deprem olacak...'
'Ümit ederiz ki parça parça olsun'
25 kişi hakkında iddianame hazırlandı
Belediyelere terör soruşturması
Erdoğan merak edilen sayıyı açıkladı
4 milyon 34 bin göçmen var
Trump'tan şok Zelenskiy iddiası!
'Kırım'ı Rusya'ya bırakmaya hazır'
Samsun'da 'yok artık' dedirten skandal!
Heyelan noktası 'toplanma alanı' çıktı
ABD Yemen'i kana buladı
Can kaybı 68'e yükseldi
Kütahya'da ardı ardına depremler
Simav 3.4, 3.9 ve 4.1 ile sallandı
Parayı bastıran ruhsatı kaptı mı?
Heyelan bölgesinde akaryakıt istasyonuna ruhsatı kim verdi?
Anne kurtarıldı, baba ile 2 kızı öldü
Samsun'da kaya faciası
"Bender Abbas Limanı'ndaki patlamanın faili İsrail"
İranlı milletvekilleri İsrail'i suçladı
Samsun'da heyelan
2'si çocuk 3 kişi enkaz altında
Fransa'da yangın faciası
Rizeli ailenin 3 çocuğu hayatını kaybetti
Elazığ'da 4,9 büyüklüğünde deprem
Merkez ilçesi Sivrice ilçesi
Teşekkürler Trabzonspor
Barcelona, UEFA Gençlik Ligi'nde şampiyon oldu
Baba ve iki kızı toprağa verildi
Bu acıya yürek dayanmaz
'İstanbul'da deprem olacak...'
'Ümit ederiz ki parça parça olsun'
25 kişi hakkında iddianame hazırlandı
Belediyelere terör soruşturması
Erdoğan merak edilen sayıyı açıkladı
4 milyon 34 bin göçmen var
Trump'tan şok Zelenskiy iddiası!
'Kırım'ı Rusya'ya bırakmaya hazır'
Samsun'da 'yok artık' dedirten skandal!
Heyelan noktası 'toplanma alanı' çıktı
ABD Yemen'i kana buladı
Can kaybı 68'e yükseldi
Kütahya'da ardı ardına depremler
Simav 3.4, 3.9 ve 4.1 ile sallandı
Parayı bastıran ruhsatı kaptı mı?
Heyelan bölgesinde akaryakıt istasyonuna ruhsatı kim verdi?
Anne kurtarıldı, baba ile 2 kızı öldü
Samsun'da kaya faciası
"Bender Abbas Limanı'ndaki patlamanın faili İsrail"
İranlı milletvekilleri İsrail'i suçladı
Samsun'da heyelan
2'si çocuk 3 kişi enkaz altında
Fransa'da yangın faciası
Rizeli ailenin 3 çocuğu hayatını kaybetti
Elazığ'da 4,9 büyüklüğünde deprem
Merkez ilçesi Sivrice ilçesi
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2025

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.