İthal edilen hayvanların etinden üretilen ve 16,5 liradan satılan kıymaya vatandaşların gösterdiği ilgiden bunalan At Balık Kurumu çareyi bir kişi için en fazla 30 liralık kıyma alma sınırı koymakta buldu
Et Balık Kurumu, ithal ettiği hayvanlardan elde ettiği kıymaya rağbet artınca, en fazla 30 liralık alma sınırı getirdi. Kilosu 16,50 liradan satılan kıymanın önünde uzun kuyruklar oluşunca bu kararı almak zorunda kaldıklarını aktaran kurum yetkilileri, "Herkes ucuz kıyma ve ete hücum edince talebe yetişemiyoruz." dedi. Et ve Balık Kurumu'ndaki ucuz et kuyrukları her geçen gün uzuyor. Günde 50 ton etin satıldığı EBK mağazalarında, vatandaş başına kıyma satışına sınırlama getirildi. Talebe yetişemeyen ve kıyma alamayan vatandaşların tepkisini çeken kurum, bazı mağazalarında en fazla 30 liralık kıyma alabilme limiti koyuldu. Kilosu 16,50 lira olan kıymadan vatandaşlar en fazla 1 kilo 800 gram alabiliyor. Yetkililer, uygulamayı, "Herkes ucuz kıyma ve ete hücum edince biz taleplere yetişemiyoruz. Bunun için kişi başına 30 liralık limit koyduk. Onun üzerinde alınmasına müsaade etmiyoruz. Gelen hiç kimsenin eli boş dönmesin diye" diyerek savunuyor.
Kuyruklar çileden çıkardı
EBK'nın ithal ettiği 65 bin ton hayvanın 25 bin tonu Ramazan'da Türkiye'ye getirilerek kesildi. Ramazan'dan önce et ve kıyma alabilmek için sıraya giren vatandaşlar, hala mağazalar önünde sabah erken saatte kuyruğa giriyor. Ramazanın 10. gününe rağmen 16,50 liralık kıymayı iftar ve sahur sofralarına koymak isteyenler mağazalarda en az 1 saat bekliyor. Uzayan kuyruklar oruçlu vatandaşın sinir katsayısını arttırınca tepkiler personele veriliyor. Et Balık Kurumu'nun Türkiye genelinde sadece 12 mağazası bulunuyor. Bu mağazaların 4'ü Ankara'da. Ramazan'da Ankara'da günde 3 bin ton et ve et ürünü satılıyor. İstanbul, Adana, Ağrı, Erzurum, Diyarbakır ve Van'ın hacrindeki illerde de mağaza hiç yok. İstanbul'da 50, Ankara'da 40 mağazanın açılması halinde ancak kuyrukları bitirebileceği ifade ediliyor.
Et Balık Kurumu, ithal ettiği hayvanlardan elde ettiği kıymaya rağbet artınca, en fazla 30 liralık alma sınırı getirdi. Kilosu 16,50 liradan satılan kıymanın önünde uzun kuyruklar oluşunca bu kararı almak zorunda kaldıklarını aktaran kurum yetkilileri, "Herkes ucuz kıyma ve ete hücum edince talebe yetişemiyoruz." dedi. Et ve Balık Kurumu'ndaki ucuz et kuyrukları her geçen gün uzuyor. Günde 50 ton etin satıldığı EBK mağazalarında, vatandaş başına kıyma satışına sınırlama getirildi. Talebe yetişemeyen ve kıyma alamayan vatandaşların tepkisini çeken kurum, bazı mağazalarında en fazla 30 liralık kıyma alabilme limiti koyuldu. Kilosu 16,50 lira olan kıymadan vatandaşlar en fazla 1 kilo 800 gram alabiliyor. Yetkililer, uygulamayı, "Herkes ucuz kıyma ve ete hücum edince biz taleplere yetişemiyoruz. Bunun için kişi başına 30 liralık limit koyduk. Onun üzerinde alınmasına müsaade etmiyoruz. Gelen hiç kimsenin eli boş dönmesin diye" diyerek savunuyor.
Kuyruklar çileden çıkardı
EBK'nın ithal ettiği 65 bin ton hayvanın 25 bin tonu Ramazan'da Türkiye'ye getirilerek kesildi. Ramazan'dan önce et ve kıyma alabilmek için sıraya giren vatandaşlar, hala mağazalar önünde sabah erken saatte kuyruğa giriyor. Ramazanın 10. gününe rağmen 16,50 liralık kıymayı iftar ve sahur sofralarına koymak isteyenler mağazalarda en az 1 saat bekliyor. Uzayan kuyruklar oruçlu vatandaşın sinir katsayısını arttırınca tepkiler personele veriliyor. Et Balık Kurumu'nun Türkiye genelinde sadece 12 mağazası bulunuyor. Bu mağazaların 4'ü Ankara'da. Ramazan'da Ankara'da günde 3 bin ton et ve et ürünü satılıyor. İstanbul, Adana, Ağrı, Erzurum, Diyarbakır ve Van'ın hacrindeki illerde de mağaza hiç yok. İstanbul'da 50, Ankara'da 40 mağazanın açılması halinde ancak kuyrukları bitirebileceği ifade ediliyor.