Şanlıurfa'da kırmızı et satışları geçen yıllara oranla yüzde 50'lere varan oranda düştü. Esnafa göre, satışların azalmasında birinci sırada ekonomik kriz yer alırken, tavukta da kuş gribi, kene salgını etkili oldu.
Et satışlarının azalmasında ekonomik krizin en büyük faktör olduğu, ancak doktorların kırmızı eti sağlıksız göstermesi, kaçak et ve hanımların yemek kültürünün değişmesi gibi faktörlerin de satışlara olumsuz etki yaptığı kaydediliyor. Et ürünlerinin satışının, son bir yıldır fiyat artışı olmamasına rağmen düşmesi ise dikkat çekiyor. Perakende et satışı yapan kasaplar, tüketimin azalmasını büyük ölçüde ekonomik krize bağlıyor. Şanlıurfa'da faaliyet gösteren kasaplar, kriz yüzünden et alamayacak duruma düşen vatandaşların, utandıkları için kasaba gidemediğini vurguluyor. Talep düşüklüğünün sadece satışlarda değil müşteri sayısında da görüldüğünü belirten kasaplar, "Önceden haftada 2-3 kilo et alan insanlar, işi bozulunca 250 gram et alamaz duruma geldi. Bazıları ise gramla et almaya utandıkları için kendileri gelmiyor, çocukları gönderiyor" dedi.
Et satışlarının azalmasında ekonomik krizin en büyük faktör olduğu, ancak doktorların kırmızı eti sağlıksız göstermesi, kaçak et ve hanımların yemek kültürünün değişmesi gibi faktörlerin de satışlara olumsuz etki yaptığı kaydediliyor. Et ürünlerinin satışının, son bir yıldır fiyat artışı olmamasına rağmen düşmesi ise dikkat çekiyor. Perakende et satışı yapan kasaplar, tüketimin azalmasını büyük ölçüde ekonomik krize bağlıyor. Şanlıurfa'da faaliyet gösteren kasaplar, kriz yüzünden et alamayacak duruma düşen vatandaşların, utandıkları için kasaba gidemediğini vurguluyor. Talep düşüklüğünün sadece satışlarda değil müşteri sayısında da görüldüğünü belirten kasaplar, "Önceden haftada 2-3 kilo et alan insanlar, işi bozulunca 250 gram et alamaz duruma geldi. Bazıları ise gramla et almaya utandıkları için kendileri gelmiyor, çocukları gönderiyor" dedi.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.