logo
13 NİSAN 2025

Ermeni yalanına tokat gibi cevap

25.12.2004 00:00:00
Tarih boyunca hak ve adaletin, sevgi ve merhametin bayraktarlığını yapan Türk Milleti, çok acı olaylara ve ihanetlere de şahit olmuştur. Güçlü olduğu dönemlerde "sâdık" gibi görünenler, zayıflayınca kendisini parçalama ve topraklarını paylaşma yarışına girmişlerdir. Bu yarışın başında gelen azınlıklardan biri de: "Teba-yı Sadıka" olarak Osmanlı topraklarında yüzyıllarca müreffeh hayat sürmüş; can, mal, ırz ve namusları korunarak huzur içinde yaşamaları temin edilmiş Ermenilerdir. İngiltere, Fransa, Rusya ve Amerika'nın el altından kışkırtmaları ve Hıristiyan kiliselerin organize ettikleri misyonerlik faaliyetleri neticesinde Ermeniler, doğuda "Büyük Ermenistan" idealiyle ayaklanarak isyan çıkarmışlar, Anadolu'da ve Kafkaslar'da milyonlara varan Türk halkını acımasızca katletmişlerdir.

Ermeniler bir yandan da hakikati ters yüz ederek, gayet hummalı bir propaganda yapmaktan da geri durmamışlar ve Batı basınında, Türklerin Ermenilere katliam yaptıkları yaygarasını koparmışlardır. Türkiye'ye karşı sürekli bir tehdit unsuru olarak kullanılan, hiçbir belgeye ve kanıta dayanmaksızın günümüze kadar uzanan asılsız soykırım iddialarının siyasi maksatlarla ortaya atanlar ise, şüphesiz daha savaşın başında Ermenileri silahlandırıp Osmanlı İmparatorluğu'nu içerden çökertmeyi hedefleyen İtilaf devletleri ve de onları emrinde faaliyet gösteren Hıristiyan misyonerler idi. İşte bu iddiaların ortaya atıldığı yıllarda; resmî görevde bulunduğu Van ve Bitlis vilayetlerinde 5 sene dolaşarak buraların istatistiğini çıkaran Rize Konsolosu Rus General J. Mayewski'nin yazdığı "Van ve Bitlis Vilayetleri Askeri İstatistiği" adlı eserde Ermeni iddiaları ile ilgili önemli tespitler yer alıyor.

Son yıllarda bir soykırım meselesi olarak Batı başkentlerinde yasalaşan ve Türkiye'nin önüne bir AB ön koşulu olarak önümüze konulan sözde Ermeni soykırım iddialarının asılsızlığını arşiv belgeleri ortaya koyuyor. Bu belgelerden Rus Devlet Arşivi'nde bulunan, General J. Mayewski'nin yazmış olduğu "Van ve Bitlis Vilayetleri Askeri İstatistiği" adlı rapor ise gerçekleri adeta haykırırcasına gün yüzüne çıkarıyor. General J. Mayewski, Osmanlı döneminde teb'a-yı sâdıka olarak bilinen Ermenilerin Ermeni din adamlarının tahrik ve kışkırtmalarının etkisiyle isyana kalkıştığını ve Osmanlı Devleti'ne ihanet ettiğini kaydediyor.

Mayewski 5 yıl boyunca dolaşarak Van ve Bitlis vilayetlerinde yaptığı istatistikleri, Rus yetkililere madde madde rapor etmiştir. Mayewski, doğruluğundan şüphe edilmeyen bu istatistik sonuçlarına dayanarak şu tespitte bulunuyor: "Ermeni ayaklanması; Ermenilerin kamuoyunda milliyetçilik, hürriyet ve bağımsızlık fikirlerinin yayılması sonucu siyaset ile meşgul olmaları, bu fikirlerin Batılı hükümetler tarafından tahrik edilmeleri ve Ermeni papazların gayretleri ve telkinleriyle ortaya çıkmıştır. Ermeni köylülerin hemen hiç çalışmaları yok gibiydi. Buna karşın, Ermeni papazları kavmiyetçilik fikirlerini yaymak hususunda çok çalışmışlardır. Yüzyıllardan beri, din hizmetlerinin yerine, Müslümanlara karşı din düşmanlıklarının aşılandığı esrarengiz kiliselerin duvarları arasında bu tür fikirler gelişmiştir"

Merzifon ve sair Amerikan kolejlerinde okuyup Protestan ve bunlardan da papaz olan Ermenilerin yıllardan beri Amerika'da gayet hummalı bir propaganda yaptıklarını belirten Rus General J. Mayewski; Ermenilerin, mazlum ve istiklale layık olduklarını, Anadolu'nun eski asırlardan beri kendilerinin olduğunu (!), Türklerin zalim olup din hürriyeti vermediklerini (!) savunduklarını, Türklerin Ermenilere sırf bu yüzden katliam yaptıkları (!) propagandasını yaydıklarını kaydettikten sonra şu gerçeği rapor ediyor: "Oysa ki, Türk vahşetine hiçbir yerde tesadüf edilemez. Türk vahşeti bir hakikat olmayıp, bile bile uydurulmuş siyasi bir hikayedir.Çünkü, ekseriya göz önünde cereyan eden vakalara dair Avrupa matbuatındaki, bizzat 'müşahede edenler' imzasıyla yazılan satırları okuyunca, insanın gözlerine inanamayacağı geliyor. Hakikat gözüyle bakıp da hakikati olduğu gibi söylemek icap ederse, Doğuda vahşeti Müslümanlar değil Doğu Hıristiyanlarının-Ermenilerin yaptığını itiraf etmek icap eder. Her türlü fenalığı Doğudaki Ermeniler irtikap etmiş, sonra da bunları, himayesiz Müslümanların başına yüklemişlerdir.".
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--
 
Oğuz Köroğlu / diğer yazıları
'Sınırların açılması dahil...'
Ermeni bakandan Türkiye mesajları
Soykırımcı İsrail'den tehdit
'Gazze'nin ortasını terk edin'
İsrail, Refah'ı kuşattığını açıkladı
İsrail medyası bir hafta önce duyurmuştu
Beşiktaş kaybetmeye devam ediyor
Taraftarın tepkisi Ole Gunnar Solskjaer'e
Minguzzi'nin ailesini tehdit eden şüpheli tutuklandı
Gümüşhane'de yakalanmıştı
Beşiktaş Divan Kurulu Karıştı!
Karaman'da 16 milyon elma ağacını don vurdu
"Büyük bir afet yaşıyoruz"
"Müfredatımızı sık değiştirmeliyiz, yoksa çağı ıskalarız"
Bakan'dan 'değişiklik' savunması
Beyaz Saray’dan Çin ve İran’a tehdit
Trump'ın Türkiye ziyaretinde netlik yok
BTP vuslatının 5. yılında Prof. Dr. Haydar Baş’ı anıyor
Büyük anma programı pazartesi İstanbul'da
Kardiyoloji doçenti uyarıyor
Kalp krizinden gitmemek için bunları yapın
Antalya'da kritik buluşma
Azerbaycan ve Ermenistan Dışişleri Bakanları görüştü
Avcılar'da metrobüs, metrobüse çarptı
Ekiplerin olay yerindeki çalışmaları devam ediyor
Her alanda birbirine girdiler
Dünyanın geleceğini bu kavga şekillendirecek
Türkiye'de obezite alarm veriyor
'Sınırların açılması dahil...'
Ermeni bakandan Türkiye mesajları
Soykırımcı İsrail'den tehdit
'Gazze'nin ortasını terk edin'
İsrail, Refah'ı kuşattığını açıkladı
İsrail medyası bir hafta önce duyurmuştu
Beşiktaş kaybetmeye devam ediyor
Taraftarın tepkisi Ole Gunnar Solskjaer'e
Minguzzi'nin ailesini tehdit eden şüpheli tutuklandı
Gümüşhane'de yakalanmıştı
Beşiktaş Divan Kurulu Karıştı!
Karaman'da 16 milyon elma ağacını don vurdu
"Büyük bir afet yaşıyoruz"
"Müfredatımızı sık değiştirmeliyiz, yoksa çağı ıskalarız"
Bakan'dan 'değişiklik' savunması
Beyaz Saray’dan Çin ve İran’a tehdit
Trump'ın Türkiye ziyaretinde netlik yok
BTP vuslatının 5. yılında Prof. Dr. Haydar Baş’ı anıyor
Büyük anma programı pazartesi İstanbul'da
Kardiyoloji doçenti uyarıyor
Kalp krizinden gitmemek için bunları yapın
Antalya'da kritik buluşma
Azerbaycan ve Ermenistan Dışişleri Bakanları görüştü
Avcılar'da metrobüs, metrobüse çarptı
Ekiplerin olay yerindeki çalışmaları devam ediyor
Her alanda birbirine girdiler
Dünyanın geleceğini bu kavga şekillendirecek
Türkiye'de obezite alarm veriyor
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2025

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.