Elmas seçim tarihi açıkladı, Terim'e seslendi
Galatasaray Kulübü Başkanı Burak Elmas, bugün Divan Kurulu'nda kendisine yöneltilen sert eleştiriler üzerine yeni seçim tarihi açıkladı
30.04.2022 19:00:00





Galatasaray'da mahkeme kararıyla iptal edilen seçimin ardından Galatasaray Divan Kurulu toplandı. Toplantıda söz alan Divan üyeleri ve başkan adayları, başkan Burak Elmas'a tepki gösterdi.
Galatasaray Başkanı Burak Elmas ise kendisine yönelik eleştirilere cevap vermek için basının karşısına geçti.
"Transferde görev alacak mısınız?" sorusuna Elmas "Galatasaray'da ne yapılması gerekiyorsa acil, bunlarda Galatasaray'ı kararsız bırakmayız. Ama uzun vadeli kararları bizim almamız mümkün değil."
Galatasaray Başkanı Burak Elmas ise kendisine yönelik eleştirilere cevap vermek için basının karşısına geçti.
"Üzerimize düşen her şeyi yaptık"
"Maalesef dünkü basın toplantısının üzerine tekrar yapma zarureti oldu. Dünkü açıklamalarımda anlatmak istediklerimin tam tersi algı oluşuturuldu. 26 Mart tarihinde gerçekleşen Olağan Genel Kurul sonrasında ben ve yönetim kurulu arkadaşlarım geçmişte yapılan örneklerin haricinde Galatasaray'ın önünü açmak ve seçim yapmak konusunda üzerimize düşen her şeyi yaptık.""Basa basa söylüyorum bu seçim olacak"
Galatasaray'da seçimin olmaması gibi bir ihtimalin olmadığını ifade eden Elmas "Bunu kendi Galatasaray içi siyaseti için kullanmak isteyenlere tekrar üstüne basa basa söylüyorum bu seçim OLACAK! En erken tarihe seçim kararı aldık. Davalar oldu. Bu davalar için tüm savunmaları adaylarla beraber yaptık. Bu seçim olmayacak diye bir şey ağzımdan çıkmadığı gibi her seferinde Galatasaray iradesinin gereğinin yapılacağını söyledik." dedi."Mahkemeye başvurduk"
Seçimin bugün yapılması adına tüm yönetim kurulu üyelerinin imzalarıyla mahkemeye başvurduklarını söyleyen Elmas, şöyle konuştu: "Şahitli masalarda tüm hukuki girişimlerde herkesin bilgisi dahilinde hareket ettik. Dün sabah elimize ilan etmiş olduğumuz seçimimizin iptal olduğuna dair mahkeme kararı ulaştı. Bu karardan sonra adaylarımızı ve divan başkanımızı davet ettik. Onlar bize 27-28 Mart tarihlerini arzu ettiler. Bu tarihin en geç salı gününe kadar yönetim kurulu kararının alınması gerekiyordu. Bu da yönetim kurulumuzun yeni öğrendiği bir konu olduğu için kısa süre istişare için izin istedik. Seçimin bugün yapılması adına tüm yönetim kurulu üyelerinin imzalarıyla mahkemeye başvurduk. Bize yapmış olduğumuz başvurunun reddi kararı dün 3:46'da ulaştı."Burak Elmas, seçim tarihini verdi
Seçim için iki tarihin olduğunu söyleyen Elmas "İki tarih var. Biri 21-28 Mayıs başkan adaylarının istediği tarih. Benim de bu dilekçelerin toplanması için destek verdiğim 4-11 Haziran tarihleri. Bu iki tarih arasında bir karar vermemiz gerekiyordu. Biz Pazartesi, bu konuda 4-11 Haziran olarak bir karar alacağız. Yürürlüğe de sokacağız. Galatasaray'da seçim olacak. Ben ve yönetim kurulu arkadaşlarım bu koltuklarda oturmayacağız." dedi."Bu toplantıyı doğru bulmamamız hakkımız"
Divan Kurulu'na katılmamasıyla ilgili olarak da konuşan Elmas "Dün Divan kurlu başkanımız kendi yönetimi ile beraber bir karar aldı. Bunu bize tebliğ etti. Bu karardan sonra biz henüz daha iptal başvurusu sonucunu almamıştık. Bütün Divan Kurullarına katıldık. Alınacak bir karar sonrasında daha rahat bir organize etmek yerine böyle bir tercihte bulunmasına katılmadık. Nasıl onların istediği tarih üzerine bir tarih bildirmesi haksa, aynı şekilde bizim de bu toplantıyı doğru bulmamamız hakkımız." ifadelerini kullandı."Hiçbir şey olmamış gibi konuştu bir de üzerine yalan söyledi"
Divan Kurulu'nda konuşan kişilerin kendi aleyhine karşı yalan söylediğini ifade eden Elmas "Bu doğal bir süreç değildir. Olağanüstü bir karardır. Yapılan toplantı ile ilgili endişelerimiz gerçekleşti. Bu toplantıda tüm bu süreçte seçim iradesini defalarca yapacağımızı belirtmemize rağmen geçmişteki hareketlerini unutarak, çıkıp Galatasaray başkanına hakaret eden, disiplinliksiz en az 4-5 tane konuşma oldu. Divan başkanımızı arayarak şahsına bu toplantıda yapılan ithamlar Galatasaray başkanlık makamına yapılan çirkin söylemlere herhangi bir müdahalede bulunmamasını kendisine teesüflerimi sundum. Kişisel hınçlarınız olabilir. Yaptığınız konuşmalarının bedelinin Galatasaray'a olacağını düşüneceksiniz. Bu kulübün iradesini gerçekleştirmeyerek mahkeme kararıyla orada oturmaya devam etmiş, bir kere olsun çıkıp linci engellemek üzerine yapmayın demeyen arkadaşlar orada hiçbir şey olmamış gibi konuştu bir de üzerine yalan söyledi. 6 tane yönetici arkadaşımın hazır bulunduğu 27 Mart tarihinde yapılan bütçe oylamasında hiçbir yöneticinin orada olmadığını iddia etti." dedi."Fatih Terim çıksın, konuşsun"
Yaşananlarla ilgili Fatih Terim'in de çıkıp konuşması gerektiğini söyleyen Elmas, şu ifadeleri kullandı: "Bugüne kadar tüm görevimiz süresince Galatasaray'ın ayrışmaması için her şeye vereceğim cevapta büyük bir nezaketle davranmaya özen gösterdim. Fakat bu zafiyet olarak, bizim hakkımızda söylenecek yalanların karşılıksız kalacağını algıladılar. Kendi başkanı konuşurken ayağa kalkmayan genel kurulda, kendi başkanı eleştirilirken masada oturarak alkışlayanlar bana Galatasaraylılık öğretmeye kalkmasın. Herkesin artık konuşması lazım. Arka planda kimse iddiada bulunmasın. Eski başkanlarımız da konuşsun. Herkes çıksın. Bir çağrım da Galatasaray siyasetinde kendi iradesi olmasa da kullanılmaya çalışılan Fatih Terim'dir. o da çıksın, konuşsun. Herkese de Galatasaray TV sonuna kadar açıktır. Görüşü ne olursa olsun GS TV çıkarak kendi görüşlerini, bildikleri gerçekleri anlatabilirler. Yapılan hatalar da doğrular da açıkça paylaşılsın.""Galatasaray'da kimse kimseyi işaret edemez"
"Yeni bir seçim tarihinden bahsettiniz. Sizin işaret ettiğiniz biri olacak mı? sorusuna Burak Elmas, şöyle cevapladı: "Seçim yapılacaktır dedim. Seçimle ilgili kararı hafta başı yapacağız dedim. Bu kadar önemli seçim süreciyle ilgili yarım saatte karar vermek yerine her şeyi inceleyip doğru kararı verme hakkımız yok mu? Sanki burada zorla oturmaya çalışıyoruz gibi lanse etmeye çalıştılar. Yeni bir seçim tarihinden bahsettiniz. Sizin işaret ettiğiniz biri olacak mı?Galatasaray'da şu anda böyle bir önceliği yok. Önce seçim sürecini ilan edelim. Seçimi de yapalım. Hukuki olarak bu süreci yaşamamak üzerine önlemler alarak bu seçimi yapalım. Galatasaray'da kimse kimseyi işaret edemez. Öyle bir başkan da çıkacaksa çıkmasın. Önümüzdeki hafta divan kurulumuzda olanlarla ilgili daha detaylı açıklama yapmayı düşünüyorum""Divan Kurulu'nda cevap vermediğim için pişman değilim"
"Divan Kuruluna katılmadınız. Bu seçimi sizin ertelettiğiniz şekilde konuşmalar yapıldı. Orada olup cevap veremediğiniz için pişman mısınız?" sorusuna ise Burak Elmas "Bu seçimi erteletmek istesem, çok basit yolu vardı. kendim ibrasızlık için başvuruda bulunurdum. Sonra da bu seçime girme hakkını kazanırdım. Bu seçimi Temmuz ya da Haziran yanı da ilan edebilirdik. Bunu da yapmadık. Özellikle 1 gün önce zaten seçimin tedbir kararını almak da böyle bir amacı olan için delilik olurdu. Divan Kurulu'nda cevap vermediğim için pişman değilim. Galatasaray'da benim açımdan üslup ve davranış açısından büyük bir yara olacak böyle bir toplantıya gitmemiş olmaktan memnunum." ifadelerini kullandı."İddia ettiği 3 madde var tamamı yalan"
"Birilerine söz verdiğiniz söyleniyor. Florya ile ilgili bir sözünüz var mı?" sorusuna Elmas "İstifa etmiş Galatasaray başkanı yok. Seçimi yapmak isteyen bir başkan için gereksiz bir yol. Maalesef sayın Altaylı yakınlığım olan bir Galatasaraylıdır. Ama sonuçta unutmamak gerek ki gazeteci. Kendisi bir yazı yazmış. İddia ettiği 3 madde var tamamı yalan. Bugüne kadar yaptığımız kurumsallaşmanın gereği olarak tüm ihaleleri belli prosedürler dahilinde şeffaf yaptık. Bu iddiasını ispatlayacak kişiler varsa hemen gelsinler birlikte mahkemeye başvuralım. Bu dedikoduları çıkaranlar, dedikoduların verdiği zararda herhangi bir sorumluluk taşımıyor." dedi."Birleşme iradesi Galatasaray'da birçok kişide yok"
"En az 11 hazirana kadar bu kulübün başkanısınız. GS bu kaostan nasıl çıkar?" sorusuna ise Burak Elmas, şöyle cevapladı: "Galatasaray'ın bir fikir mücadelesi vermesi lazım. Birleştirmek adına kimseyi ayırt etmeden. Birlikte çalışarak bunu başaracağımızı ümit etmiştim. Başardığımız tek şey karşıtlığı birleştirmek oldu. Aynı masada yemek yemeyen üyeler bir araya gelip karşımızda durdular. Keşke Galatasaray'da yapılması gerekenler konusunda bir araya gelselerdi. Birleşme iradesi Galatasaray'da birçok kişide yok. Galatasaray'da tek şey var, o da iktidar iradesi. Hangi fikir daha çok destek alırsa üyelerimizden, o fikir devam edecek.""Galatasaray'ı kararsız bırakmayız"
Seçimin LGS sınavlarına denk gelmesiyle ilgili gelen soruya ise Elmas "Üyelerimizin herhangi bir tarih talep etmelerini değerli buluyorum. Kulüp profesyonellerimiz lisemizle görüşüp, izinleri alacaklar. Herhangi bir sıkıntı olursa en fazla 1 hafta atar." dedi."Transferde görev alacak mısınız?" sorusuna Elmas "Galatasaray'da ne yapılması gerekiyorsa acil, bunlarda Galatasaray'ı kararsız bırakmayız. Ama uzun vadeli kararları bizim almamız mümkün değil."
"Hukukçularımızla konuşacağız"
Son olarak 11 haziranda seçim için bir tehlike olup olmadığı sorusuna Elmas "Bizim açımızdan yok. Böyle bir tehlike olmaması için hukukçularımızla konuşacağız. Biz elimizden gelen ne varsa yapmaya devam edeceğiz." dedi.Yorumlar
Yorum bulunmuyor.