Çekirge istilasına karşı ördek ve tavuk
Fas çekirgesi istilası ile ilgili açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Ali Satar, "bunlarla mücadelede doğal düşmanların kullanılması gerekir. Daha çok ördek, tavuk kullanılması gerekir. Tavuklar günde 70 adet çekirge yerken, ördekler bunun üç katından daha fazlasını tüketebilirler" dedi
24.04.2020 11:58:00
![Çekirge istilasına karşı ördek ve tavuk](resimler/haberler/16/cekirge-istilasina-karsi-ordek-ve-tavuk-H1341070-11.jpg)
![](temalar/resimler/bos.gif)
![Çekirge istilasına karşı ördek ve tavuk](resimler/haberler/16/cekirge-istilasina-karsi-ordek-ve-tavuk-H1341070-12.jpg)
![](temalar/resimler/bos.gif)
![](temalar/resimler/bos.gif)
Son dönemlerde Türkiye'nin de sınırlarında bulunup tehdit oluşturan Fas çekirgesi istilası ile ilgili açıklamalarda bulunan Dicle Üniversitesi (DÜ) Fen Fakültesi Zooloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ali Satar, Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde istilaya neden olan çekirge türünü Fas çekirgesi olarak tespit ettiklerini söyledi. Şubat ayı içerisinde de bu türün yeniden sürü oluşturabileceği konusunda bilgilendirmelerde bulunduklarını aktaran Prof. Dr. Satar, "Ama görüyoruz ki daha önce ilaçlama sonucu iki yıl önce yok edilen bu türlerin yumurtalarından çıkan yavruların yine sürü oluşturma kabiliyetinde olduğunu görüyoruz. Burada da çok fazla ilaçlama yapılmaması gerekir. Bunların doğal düşmanlarla yok edilmesini biz öneriyoruz. Bu Fas çekirgesi Afrika'dan gelen çok daha tehlikeli olan türlerden farklı türler. Aşırı ilaçlama yapılırsa korkarım Bingöl'de arıların da ölebileceği konusunda endişelerimiz söz konusu. Özellikle Bingöl'de bunlarla mücadelede doğal düşmanların kullanılması gerekir. Daha çok ördek, tavuk kullanılması gerekir. Tavuklar günde 70 adet çekirge yerken, ördekler bunun üç katından daha fazlasını tüketebilirler" dedi.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.