Edinburgh'daki Heriot-Watt Üniversitesi'yle Gıda Araştırma Enstitüsü'nün birlikte yaptıkları araştırmada çayın, genetik özelliklerini belirleyen DNA'yı kontrol altında tuttuğu tespit edildi. Kontrol altında tutulan DNA'lar sayesinde genlerin bozularak kanserli hücrelere dönüşmeleri önlenmiş oluyor.
Çay, DNA'nın ilacı
DNA bozukluklarının kanserlere neden olduğunu ifade eden araştırmayı yürüten heyetin başındaki Biyokimyacı Michael Schweizer, yaptıkları testlerin DNA'nın bozulmasını önlemede çayın çok yararlı olduğunu gösterdiğini belirterek "Eğer DNA doğru bir şekilde kopyalanmazsa, yanlış ve bozuk DNA elde edersiniz bu da genlerin genel yapısında bir bozukluğa yolaçar. Bu bozukluklar da çeşitli kanserlere neden olur. Çayın flavinoid denilen anti-oksidanlar açısından zengin olduğu öteden beri biliniyor. Bu madde de kanseri önleyici nitelik taşıyor. Kanser riskini azaltıyor" açıklamasını yaptı.
Kahve yerine çay
Çeşitli yiyecekler üzerinde çalıştıklarını ve sağlık açısından yararlarını değerlendirdiklerini ifade eden Schweizer, sonunda çayın en yararlı gıda olduğunun ortaya çıktığını belirtti. Araştırmacı Schweizer, bu araştırmadan sonra insanların kahve alışkanlıklarının yerini çaya bıracakağını da söyledi. Bu arada Ulusal Çay Konseyi, bu araştırmadan önce İngilizler'in çoğunun günde ortalama 3.5 fincan çay içtiğini tahmin ediyor. Şimdi kanser önleyici özelliğinin ortaya çıkmasıyla çay tiryakilerinin sayısında daha da artış olması bekleniyor. Türkiye de çay tüketiminin yüksek olduğu ülkelerin başında geliyor. Türkiye'de hem sabah kahvaltısında hem de akşam yemeklerinden sonra çay içme alışkanlığı olanların sayısı oldukça fazla olduğu biliniyor.
Çay, DNA'nın ilacı
DNA bozukluklarının kanserlere neden olduğunu ifade eden araştırmayı yürüten heyetin başındaki Biyokimyacı Michael Schweizer, yaptıkları testlerin DNA'nın bozulmasını önlemede çayın çok yararlı olduğunu gösterdiğini belirterek "Eğer DNA doğru bir şekilde kopyalanmazsa, yanlış ve bozuk DNA elde edersiniz bu da genlerin genel yapısında bir bozukluğa yolaçar. Bu bozukluklar da çeşitli kanserlere neden olur. Çayın flavinoid denilen anti-oksidanlar açısından zengin olduğu öteden beri biliniyor. Bu madde de kanseri önleyici nitelik taşıyor. Kanser riskini azaltıyor" açıklamasını yaptı.
Kahve yerine çay
Çeşitli yiyecekler üzerinde çalıştıklarını ve sağlık açısından yararlarını değerlendirdiklerini ifade eden Schweizer, sonunda çayın en yararlı gıda olduğunun ortaya çıktığını belirtti. Araştırmacı Schweizer, bu araştırmadan sonra insanların kahve alışkanlıklarının yerini çaya bıracakağını da söyledi. Bu arada Ulusal Çay Konseyi, bu araştırmadan önce İngilizler'in çoğunun günde ortalama 3.5 fincan çay içtiğini tahmin ediyor. Şimdi kanser önleyici özelliğinin ortaya çıkmasıyla çay tiryakilerinin sayısında daha da artış olması bekleniyor. Türkiye de çay tüketiminin yüksek olduğu ülkelerin başında geliyor. Türkiye'de hem sabah kahvaltısında hem de akşam yemeklerinden sonra çay içme alışkanlığı olanların sayısı oldukça fazla olduğu biliniyor.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.