logo
29 NİSAN 2025

Çalımbay, Melo'yu istemiyor

Antalyaspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, "Melo'yu ilk defa duydum. Bizim Melo'ya ihtiyacımız yok, ön liberomuz var" dedi

03.08.2017 00:00:00
Antalyaspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, kırmızı-beyazlı kulübe transferi konusunda basında haberleri yer alan Brezilyalı futbolcu Felipe Melo'ya ihtiyaçlarının olmadığını söyledi.  

Çalımbay, Atilla Vehbi Konuk Tesisleri'nde yeni sezon öncesi düzenlediği ilk basın toplantısında, Melo transferi iddialarıyla ilgili olarak, "Melo'yu ilk defa duydum. Bizim Melo'ya ihtiyacımız yok, ön liberomuz var." ifadelerini kullandı. İki haftalık Gerede kampının ardından Avusturya'da çalıştıklarını anlatan Çalımbay, burada 3 hazırlık maçı oynadıklarını bildirdi. Kampların kendileri için tek olumsuzluğunun Jeremy Menez ve Deniz Kadah'ın sakatlıkları olduğunu anlatan deneyimli teknik adam, Fransız futbolcunun sakatlığının çok ciddi görünmediğini ifade etti. Çalımbay, Menez'in küçük bir operasyon geçirdiğini belirterek, oyuncunun 9 Ağustos'ta takıma katılacağını kaydetti.  Deniz Kadah'ın ise 5-6 hafta oynamama ihtimali olduğunu belirten Çalımbay, "İki oyuncumuzun yokluğundan dolayı çok üzgünüz. İkisi de bizim için çok önemli oyuncular. Hele ligdeki ilk rakibimiz Beşiktaş maçından önce bunun başımıza gelmesi üzüldüğümüz noktalardan bir tanesi." dedi.

Yapılan transferlerden memnun olduğunu ve iyi oyuncular aldıklarını kaydeden Rıza Çalımbay, takıma yeni katılan oyuncuların uyum sürecinin kamp ve hazırlık maçları ile çabuk geçtiğini bildirdi. Yönetimle konuşarak 2-3 tane daha transfer yapmak istediklerinin vurgulayan tecrübeli teknik adam, yeni transferlerin öncelikle orta saha ve defansa yapılması gerektiğini dile getirdi.

"Gayemiz istikrarı korumak" 
Mükemmel bir sezonu geride bıraktıklarını ve kimsenin beklemediği çok iyi maçlar oynadıklarını anlatan Çalımbay, şöyle devam etti: "Bütün gayemiz geçen sezonki istikrarı korumak ve hatta üzerine koymak. Tabii ki bu sezon kolay değil. Baktığınız zaman başta Başakşehir olmak üzere Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve diğer takımlar çok iyi transferler yapıyor. Lig kolay değil, çok zor geçecek. Bunun farkındayız ama kendimize güveniyoruz. İnşallah ligi geçen sezonki gibi çok iyi bir yerde bitirmek için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Birlik ve beraberliğin de aynı şekilde olması lazım. Olmazsa, sıkıntı yaşarız." 

"Her şey daha farklı olacak" 
Şehirde şampiyonluk hedefinin konuşulduğu belirtilerek, bu sezonki hedefle ilgili soru üzerine Rıza Çalımbay, geçen sezon "Ligde ilk 10 içinde olalım, ama iyi bir yerinde olalım." dediğini hatırlattı. Çalımbay, birdenbire şampiyonluk hedefi koymanın kolay olmadığının altını çizerek, "Diğer takımların yatırımlarına, harcamalarına baktığımız zaman, belki bizim 10 katımız. Ama bizim bu sezon yaptıklarımızın üzerine koymamız gerekiyor. Koymak için de elimizden geleni yapacağız. Geçen sezon Fenerbahçe, Galatasaray, Trabzonspor şampiyonluk yarışında yoktu. Şimdi onlar da var. Her şey daha farklı olacak. Kolay bir lig olmayacak. Kim daha çok transfer yaparak eksiklerini giderirse, tabii ki onlar daha şanslı olacak." diye görüşlerini aktardı.

"10 numara" pozisyonu için oyuncular bulduklarını ancak diğer takımların karşıladığı maliyeti kendilerinin verme şansı olmadığını belirten Çalımbay, Beşiktaş maçından önce bu mevki transferinin yapılması gerektiğini ifade etti. "Havaya girmememiz gerekiyor. Herkesin ayağının yere sağlam basması gerekiyor." diyen Çalımbay, "Biz daha bir şey yapmadık. İpin ucunu bırakırsak, Antalyaspor tekrar eski günlerine döner. O yüzden herkesin ayağını sağlam basması lazım. Benim tek korkum o. Şampiyonluğa oynamak için her yerde çok dikkatli olmak gerekiyor." diye konuştu.

Lucescu'nun A Mili Takım'ın başına getirilmesi 
A Milli Futbol Takımı teknik direktörlüğüyle ilgili soru üzerine Çalımbay, söz konusu milli takım olduğunda yerli antrenörlerin koşa koşa gitmesi gerektiğini, kendisi için de bunun böyle olduğunu vurguladı. Çalımbay, A Milli Takım'ın bugüne kadarki başarılarının hep yerli antrenörlerle kazanıldığına dikkati çekerek, göreve Rumen teknik direktör Mircea Lucescu'nun getirilmesinin ise idari bir karar olduğunu, bir antrenörün buna yorum yapmaması gerektiğini anlattı.  

"Beşiktaş'tan korkumuz yok"
Beşiktaş ile ligin ilk haftasında deplasmanda oynamanın kolay olmadığını, maçın çok zor geçeceğini belirten Rıza Çalımbay, rakiplerinin yaptığı transferlerle gücüne güç kattığını söyledi. Çalımbay, oturmuş ve şampiyon olmuş bir takımla oynayacaklarını, diğer maçlara göre daha zor geçeceğini dile getirerek, "Bir korkumuz yok. Kiminle oynuyorsak, oradan puan veya puanlarla dönmek istiyoruz. Ligin ilk maçları kendi sahanda oynasan bile her zaman zor olur." değerlendirmesinde bulundu. 
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--
Teşekkürler Trabzonspor
Barcelona, UEFA Gençlik Ligi'nde şampiyon oldu
Baba ve iki kızı toprağa verildi
Bu acıya yürek dayanmaz
'İstanbul'da deprem olacak...'
'Ümit ederiz ki parça parça olsun'
25 kişi hakkında iddianame hazırlandı
Belediyelere terör soruşturması
Erdoğan merak edilen sayıyı açıkladı
4 milyon 34 bin göçmen var
Trump'tan şok Zelenskiy iddiası!
'Kırım'ı Rusya'ya bırakmaya hazır'
Samsun'da 'yok artık' dedirten skandal!
Heyelan noktası 'toplanma alanı' çıktı
ABD Yemen'i kana buladı
Can kaybı 68'e yükseldi
Kütahya'da ardı ardına depremler
Simav 3.4, 3.9 ve 4.1 ile sallandı
Parayı bastıran ruhsatı kaptı mı?
Heyelan bölgesinde akaryakıt istasyonuna ruhsatı kim verdi?
Anne kurtarıldı, baba ile 2 kızı öldü
Samsun'da kaya faciası
"Bender Abbas Limanı'ndaki patlamanın faili İsrail"
İranlı milletvekilleri İsrail'i suçladı
Samsun'da heyelan
2'si çocuk 3 kişi enkaz altında
Fransa'da yangın faciası
Rizeli ailenin 3 çocuğu hayatını kaybetti
Elazığ'da 4,9 büyüklüğünde deprem
Merkez ilçesi Sivrice ilçesi
Teşekkürler Trabzonspor
Barcelona, UEFA Gençlik Ligi'nde şampiyon oldu
Baba ve iki kızı toprağa verildi
Bu acıya yürek dayanmaz
'İstanbul'da deprem olacak...'
'Ümit ederiz ki parça parça olsun'
25 kişi hakkında iddianame hazırlandı
Belediyelere terör soruşturması
Erdoğan merak edilen sayıyı açıkladı
4 milyon 34 bin göçmen var
Trump'tan şok Zelenskiy iddiası!
'Kırım'ı Rusya'ya bırakmaya hazır'
Samsun'da 'yok artık' dedirten skandal!
Heyelan noktası 'toplanma alanı' çıktı
ABD Yemen'i kana buladı
Can kaybı 68'e yükseldi
Kütahya'da ardı ardına depremler
Simav 3.4, 3.9 ve 4.1 ile sallandı
Parayı bastıran ruhsatı kaptı mı?
Heyelan bölgesinde akaryakıt istasyonuna ruhsatı kim verdi?
Anne kurtarıldı, baba ile 2 kızı öldü
Samsun'da kaya faciası
"Bender Abbas Limanı'ndaki patlamanın faili İsrail"
İranlı milletvekilleri İsrail'i suçladı
Samsun'da heyelan
2'si çocuk 3 kişi enkaz altında
Fransa'da yangın faciası
Rizeli ailenin 3 çocuğu hayatını kaybetti
Elazığ'da 4,9 büyüklüğünde deprem
Merkez ilçesi Sivrice ilçesi
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2025

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.