logo
07 NİSAN 2025

Birliğe ve morale ihtiyaç var

29.07.2005 00:00:00


Türkiye, dünyanin en kritik ve en stratejik cografyasinda yer almasinin getirmiş oldugu sikintilari çekmeye devam ediyor.

Geçmişe şöyle bir dönüp baktigimizda, kendini biraz güçlü, kuvvetli gören tüm devlet ve milletlerin, solugu hemen bu topraklarda aldigini görüyoruz. En somut örnegini birinci dünya savaşindan sonra yaşadik.

Bugün aralarina girmek için olmadik tavizler verdigimiz Ingilizler, Fransizlar, Italyanlar çapulcu sürüsü gibi en zayif animizda topraklarimizi paylaşmanin hesabina girdiler. Bu kirli hesaplar günümüzde de degişmiş degil.

Işte ABD...

Terör, özgürlük, kitle imha silahi gibi asilsiz gerekçelerle okyanus ötesinden gelip bu cografyaya yerleşti ve bir anda komşumuz oluverdi.

Şimdi ahkam kesip duruyor. Sinir ötesi operasyon yapamazsiniz, kendi sinirlariniz içindeki operasyonlar da insan haklarina uygun şekilde olmali.

Tolon Paşa'nın dediği gibi lütfetmişler. Stratejik Ortak! olmak da bunu gerektirir zaten. Lozan'a imza atmayıp doğu sınırlarımızı hala daha kabul etmeyen bir müttefik. Ankara-Washington ilişkilerinde son tartişma konusu şimdi sinir ötesi operasyon. Adeta bir sinir harbi yaşaniyor.

ABD stratejik ortagi olan Türkiye'yi köşeye sikiştirmak istercesine acz içinde gösterip, Türk Silahli Kuvvetlerinin sinir katsayisini ölçmeye çalişiyor. Orgeneral Ilker Başbug'un PKK liderleri için yakalama emri çıkartıldı açıklamasına hemen Washington'dan yalanlama veya daha yumuşak ifadeyle tekzip gelmesi de bu stratejinin bir parçasi.

Oysa herkes çok iyi bilir ki çok az konuşan ve her zaman tartip biçerek açiklama yapan Genelkurmay sözcülerinin olmayan bir şeyi onlarca basin mensubuna söylemelerine imkan yoktur.

Ve işin bir başka boyutu...

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarina göre terör örgütü PKK'ya yönelik bir sınır ötesi operasyon hakkımız çoktan doğmuş durumda.

1373 sayılı Güvenlik Konseyi kararına göre "Terör örgütlerine yönelik siyasal, finansal ve idari destek önlenmeli", "örgütün silah, patlayıcı madde ve malzeme kaynakları kesilmeli'' , "PKK'nin güvenli barınma, rahat hareket etme imkânları ve iletişim imkanları yok edilebilmeli'...

Yine 1546 sayılı kararda da "Özellikle Irak'tan diğer ülkelere yönelecek terörist faaliyetlerin engellenmesi" isteniliyor. Şimdi bu kararlar işiginda tekrar bir degerlendirme yapalim. Sinir ötesi bir operasyon uluslar arasi hukuka aykirimi? El cevap; Hayir...

ABD'nin tavrı teröre destek anlamına geliyor mu? El cevap: Geliyor...

Durum bu kadar net. Hoş AB'nin de ondan aşagi kalir yani yok.

Her gün teröre yeni canlar verilirken AB'den operasyonu durdurun çağrıları gelmeye devam ediyor.

Tekrar az önceki tespite dönersek.

Amaç Türkiye'yi ve özellikle de gözbebeğimiz olan Mehmetçiği köşeye sıkıştırmak, küçültmek, içte ve dışta saygınlığına gölge düşürmek.

Çok değil Irak işgalinden hemen önce, şu anda darmadağın olan kırmızı çizgilerimizi açıklarken bize rağmen K. Irak'ta kürt devleti kurulamaz dedik. Hemen ertesi günü içinde 34 özel birlik askerinin bulunduğu CASA uçağı düştü veya düşürüldü. Düşen uçakta bir orduya bedel 34 vatan evladı şehit oldu. Saddam'ı kontrol altında tutma bahanesiyle topraklarımıza yerleşen ABD güçlerinin terör örgütü PKK'ya lojistik yardım ettiğini bir zamanlar bu ülkede başbakanlık yapmış yöneticiler tarafından açıklandı. Benzer bir çok örnek daha vermek mümkün.

Geçen ay Van'da bir terörist cenazesinde yaşanan olaylari hatirliyorsunuz.

Mehmetçige kurşun sikarken öldürülen bir teröristin cenazesi çok açik bir şekilde terörist kalkişmaya dönüşmüştü.

Devletin resmi cenaze aracina PKK'yı temsil eden bez parçaları asılmış, Kürdistan ve APO lehine sloganlar atılmıştı.

Biz bu haberi Meltem Tv haber bültenlerinde verdikten sonra Van'dan bir çok telefon ve e-mail aldık.

Arayanlar ismini ve rütbesini söylemeyen subaylardı.

Hemen hepsi söze direkt, haberde kullandığınız üslup ve hassasiyetiniz için teşekkür ederiz diyerek başladılar.

Sözde PKK bayrağına bez parçası dememiz, bölücülere destek çıkan aydınlar için sözde aydın ifadeleri ve haberin veriliş şekli onları oldukça duygulandırmıştı. Hatta içlerinden biri, spiker arkadaş yanımda olsa alnından öperdim ifadesini kullandı. Peki bu askerlerimizi bu kadar duygulandıran sebep neydi. Telefonda bu soruya de cevap verdiler.

Burada neler çektiğimizi bilen yok. Biz bu bölgede halkın devlete olan sevgisini ve güvenini arttırmak için, hemen her gün eğitimden maddi yardımlara kadar bir çok kampanya düzenliyoruz. Bir çok yerde de ciddi başarılar elde ettik. Ancak özellikle AB uğruna verilen tavizler, bölgeyi ziyaret eden Avrupalı yetkililerin verdikleri mesajlar bizim birlik ve beraberlik uğruna yaptığımız mücadeleyi baltalıyor. Bölge halkı üzerinde büyük bir fitne ve bölücülüğe neden oluyor dediler.

Evet terörü bire bir yaşayan, hemen her günü bu teröre karşı mücadele vermekle geçen askerlerimizin dedikleri böyle.

Binbir türlü hedef ve amaçla terörün yeniden tırmanışa geçerken, zaman, devlete, millete ve o uğurda mücadele edenlere sahip çıkma zamanı.

BAKIŞ / Ruhi SARI
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--
 
Misafir Kalem (A) / diğer yazıları
Erken seçim ve cunta açıklaması
Bahçeli'den yazılı bir açıklama daha
'3. bir yola ihtiyaç var'
Hüseyin Baş'tan çarpıcı açıklamalar
İcra dosyası sayısı patladı
Keçiler ve oğlaklar da haczedildi
CHP'nin olağanüstü kurultayı sonrası
BTP lideri Özgür Özel'i kutladı
Biri hamile iki kişi öldürüldü
Şişli'de silahlı saldırı
Hamas’tan İsrail’e roket yağmuru
‘Demir Kubbe’ çaresiz kaldı
Ara tatil sona erdi
İlk ders zili çaldı
İşte Özgür Özel'in yeni ekibi.
PM ve YDK üyeleri belli oldu
'Orta Doğu'da susturulması gereken çok şey oluyor'
Trump: 7 Ekim İran yüzünden oldu
ABD'den İsrail'e hava savunma desteği
İran hazırlığı mı yapılıyor?
İBB soruşturmasında yeni gelişme
Kaan Ketenci de tutuklandı
BUDO deniz otobüsünde yangın çıktı
BUDO'da yaşanan can pazarı kamerada
Kadıköy'de Talisca şov
Galatasaray ile puan farkı 3'e indi
Fidan'dan Özel'e 'cunta' tepkisi
'Artık haddini bil'
Bir cunta çıkışı daha!
'Cunta başkanı Erdoğan'a sesleniyorum...'
Erken seçim ve cunta açıklaması
Bahçeli'den yazılı bir açıklama daha
'3. bir yola ihtiyaç var'
Hüseyin Baş'tan çarpıcı açıklamalar
İcra dosyası sayısı patladı
Keçiler ve oğlaklar da haczedildi
CHP'nin olağanüstü kurultayı sonrası
BTP lideri Özgür Özel'i kutladı
Biri hamile iki kişi öldürüldü
Şişli'de silahlı saldırı
Hamas’tan İsrail’e roket yağmuru
‘Demir Kubbe’ çaresiz kaldı
Ara tatil sona erdi
İlk ders zili çaldı
İşte Özgür Özel'in yeni ekibi.
PM ve YDK üyeleri belli oldu
'Orta Doğu'da susturulması gereken çok şey oluyor'
Trump: 7 Ekim İran yüzünden oldu
ABD'den İsrail'e hava savunma desteği
İran hazırlığı mı yapılıyor?
İBB soruşturmasında yeni gelişme
Kaan Ketenci de tutuklandı
BUDO deniz otobüsünde yangın çıktı
BUDO'da yaşanan can pazarı kamerada
Kadıköy'de Talisca şov
Galatasaray ile puan farkı 3'e indi
Fidan'dan Özel'e 'cunta' tepkisi
'Artık haddini bil'
Bir cunta çıkışı daha!
'Cunta başkanı Erdoğan'a sesleniyorum...'
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2025

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.