Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nihat Akın, ülkemizde faaliyet gösteren gıda işletmelerinin yeterince kontrol edilemediğini savundu. Gıda üreten işletmelerin doğrudan insan sağlığını etkilediğini, bunedenle üretimde kesinlikle hijyenik şartlara uyulması gerektiğini vurgulayan Akın, kontrolün yetersiz olması nedeniyle bazı firmaların adeta insan sağlığı ile oynadığını iddia etti. Akın, şunları söyledi: "Bıçakla kesildiğinde, gözle görülebilir şekilde ortaya çıkan delikler beyaz peynirin bozuk olduğunu gösterir. Delikler, peynire E.Coli gibi dışkı kaynaklı mikroorganizmaların bulaştığı anlamına gelir ki, bu mikroplar çok tehlikelidir. Peynir içinde fazla üremesi durumunda oldukça tehlikeli hastalıklara neden olabilir. Beyaz peynirdeki delikler fabrikanın temiz olmadığı, fabrika işçisinin ya damarketteki satış sorumlusunun ellerini yıkamadığı anlamına gelir."
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.