İzmir'i Yunan ordusuna teslim eden zamanın işbirlikçi Valisi Kambur İzzet öldüğünde cebinden Yunan madalyası çıkacaktır. Ve Yunan, İzmir'e ayak bastığında akla hayale gelmeyen bir katliam sergileyecektir. Askerlerimiz, Kambur İzzet'in emriyle Sarı Kışla'ya hapsedilecek ve hiçbir direniş göstermeyeceklerdi… İnanın sevgili okurlar bu minval üzere anlatılan İzmir işgalini hiç kimse doğru dürüst bir şekilde bilmemektedir…
Takvim yapraklarından öğrenmeye çalıştığımız bir tarihimiz ve zır cahilliğimiz herkesin malumu.. Rahmetli Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün öğretilerini, eğitim sistemini ve yazmış olduğu 3 ciltlik "Türk Tarihi" kitabını yasaklarsanız olacağı budur. Ahrete rıhlet ettiği günün ertesinde yerin 7 kat dibine gömülen ve her şeyiyle unutturulan, gizlenen ve yalan yanlış anlatılan bir Mustafa Kemal vardı... Şükürler olsun ki Sayın Prof. Dr. Haydar Baş Bey "Hoş Geldin Atatürk" eseri ile bizi gerçek Atatürk'le tanıştırdı.
Büyük devletlerin hayatında yaşanılan tarihi olayların 100. yılları, görkemli kutlanır ve anma toplantıları düzenlenir.
İzmir'de sivil toplum örgütleri bir araya gelerek "Yunan işgali faciasının ve İzmir'de ilk kurşunun atılmasının 100. yılı anma törenleri" adı altında bir haftalık kapsamlı bir "ilk kurşun haftası" programı tertip etmeyi düşünüyorlar. Tüm ayrıntıların düşünüldüğü etkinlikte yok yok…
Tertip komitesinin özetle istekleri şu şekilde:
"15 Mayıs 2019 İzmir'in Yunan işgali faciasının 100. yıldönümüdür. 'Yazılması ve anlatılması imkânsız bir facia' olan İzmir'imizin işgali, Yunan'ın 'asıp keserek, yakıp yıkarak meydana getirdiği facialar karşısında, hıçkıra hıçkıra boğula boğula ağlayan' Türk insanının yaşadıkları 15 Mayıs 2019 günü en üst düzeyde anılmalıdır!
İşgal öncesi İzmir Valisi Kambur İzzet'in, 'İzmir işgal edilecek herhangi bir olay çıkmasın' sözlerine İzmir Müftüsü Rahmetullah Efendi 'Olur mu hiç öyle şey, şimdi gidiyorum İzmir'in bütün camilerinde ezan ve salâ okunacak' dediği, tarih kayıtlarındadır. Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK "İzmir'in Yunan askerlerince işgali olayını millet kabul etmeyecektir." demiştir. İzmir'in işgalini kınamıştır.
Yunan işgali faciasının ve Milli Mücadelede İlk Kurşun'un atılmasının 100'üncü yılı 15 Mayıs 2019 yaklaşmaktadır. Türk ve Dünya tarihine silinmez iz bırakmış tarihi yıldönümün hazin ve şerefli hatırasını yaşatacak etkinliklerle anmayı, yüreği Atatürk sevgisiyle dolu Türk milleti görev bilmeli, kaderde, tasada, kıvançta ortak olduğumuz gösterilmelidir. İtilaf Devletleri ülkelerinin 1. Dünya Savaşının 100. yılında savaşta ölen at ve eşekleri bile anmayı unutmadığı, matemini, zaferini en duygulu şekilde andığı hafızalarda iken, Türkiye'de 1. Dünya Savaşının 100'üncü yıldönümü ile ilgili birkaç salon toplantısı, birkaç kitap basımı dışında tatmin edici bir çalışma yapamayan ilgililerin, İzmir'in Yunan işgali faciası konusunda nasıl bir çalışma yapacağı merak konumuzdur? Binlerce insanımızın hayatını kaybetmesine yol açan, İzmir'in işgali, 100. yılda nasıl anılacaktır? Gönlümüzden geçen, "Türkler atalarına saygılı ve bağlı, 100 yıl önce yaşadıklarını unutmamışlar. Matemlerini 100 yıl öncesi gibi yaşarken, vatanlarının işgaline duydukları tepkiyi gerçekçi bir şekilde gösteriyorlar" dedirtecek bir anma töreninin gerçekleşmesidir."
Tüm ayrıntıların düşünüldüğü anma haftası programında; İlk Kurşun Anıtı önünde Saygı duruşu İstiklal Marşı'nın okunması. Efektten temsili "İlk Kurşun atılması". İzmir'in bütün camilerinden salâlar okunması. Tüm Türkiye'de elektriklerin 2 dakika kesilmesi. 4,5 G telefon görüntülü İzmir merkezli canlı yayın, İzmir'in işgalini protesto eden illerin 100 yıl önce gönderdikleri telgrafların okunması. TRT arşivinden Sultanahmet Mitinginin ekranda gösterimi. Törenin TRT'den canlı yayını. Narlıdere, Yenikale, Polis ve Kadifekale Şehitliğini ziyaret. Reşadiye Köşkünü ziyaret. İzmir Müftüsü Rahmetullah Efendi'nin evini ziyaret. İzmir Körfezi'ndeki Harp Gemilerini ziyaret. İzmir'in Yunan İşgali faciasının görgü tanığı İtalyan ressam Vittorio Pisani'nin Tabloları Sergisi. Deniz Kuvvetleri Komutanlığımızdan 14 Mayıs 2019 günü kalabalık bir Harp Gemisi filosunu İzmir'e göndermesini, gemilerimizin en az üç gün kalmasını, Yenikale'yi ziyarete açmaları… Hava Kuvvetleri Komutanlığından Atatürk'ün ziyaret ettiği İzmir Reşadiye Köşkünü halkın ziyaretine açması…
Her ayrıntıyı düşünen komite; İzmir Valiliğinden İzmir'in Yunan işgali faciası, İzmir'de İlk Kurşun'un atılmasının 100. yılını anma törenleri için izin vermesini ve bu etkinlikleri koordine etmek için bir komisyon oluşturmasını bekliyorlar…
Dört ay öncesinden yöneticilerimize ve Türk Milletine uyarıda bulunan Tertip Komitesi adına Celal Öcal'ı tebrik ediyoruz.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Adem Birinci / diğer yazıları
- Azılı müşrik Übeyy b. Halef / 03.05.2025
- İmam Cafer Sadık / 26.04.2025
- Hz Peygamber’in cömertliği / 17.04.2025
- ‘Ben ve Ali bir nurdan yaratıldık’ / 09.04.2025
- Hz. Fatıma'yı incitmek / 27.03.2025
- Kâbe'nin Rabbine and olsun ki kurtuldum / 23.03.2025
- Kadir gecesi / 21.03.2025
- “Bana sorun” / 18.03.2025
- İmam Ali’nin dilinden Hz. Peygamber / 15.03.2025
- Gayretullah’a dokunmak… / 13.03.2025
- İmam Cafer Sadık / 26.04.2025
- Hz Peygamber’in cömertliği / 17.04.2025
- ‘Ben ve Ali bir nurdan yaratıldık’ / 09.04.2025
- Hz. Fatıma'yı incitmek / 27.03.2025
- Kâbe'nin Rabbine and olsun ki kurtuldum / 23.03.2025
- Kadir gecesi / 21.03.2025
- “Bana sorun” / 18.03.2025
- İmam Ali’nin dilinden Hz. Peygamber / 15.03.2025
- Gayretullah’a dokunmak… / 13.03.2025