Konya Numune Hastanesi Başhekimi Dr. Rıza Sarıbabıçcı, havalardaki ani soğumayla birlikte soğuk algınlığına bağlı enfeksiyonların sayısının arttığını, bu havalarda vücudun sıcaklık dengesini korumak için bal ve pekmez tüketilmesi gerektiğini söyledi. Sarıbabıçcı, mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığının gündüzleri 10 derecenin, geceleri ise sıfırın altına düştüğünü, yaşanan bu ani çevresel değişimin metabolizmayı olumsuz yönde etkilediğini belirtti. Vücudu sıcaklıklarda yaşanan ani düşüşlere adapte olamayan çok sayıda kişinin, "viral" olarak nitelendirilen soğuk algınlığına bağlı enfeksiyonlara yakalandığını bildiren Sarıbabıçcı, "Havalardaki ani düşüşle birlikte soğuk algınlığına bağlı enfeksiyon vakaları arttı. Bayram ziyaretleri nedeniyle sokağa çıkılmasını, vaka sayılarını artırıcı bir diğer etken olarak düşünüyoruz" dedi.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.