Saraybosna'nın Ramazan pidesi bambaşka
Saraybosna'nın Ramazan pideleri yüzyıllardır süregelen bir gelenek... Lezzeti ise bambaşka. Yok böyle bir lezzzet! Resmen damak çatlatıyor.
12.03.2025 12:39:00
Haber Merkezi/AA
Haber Merkezi/AA





Saraybosna'da Ramazan mevsimi için özel pideler pişirilen bir fırın dükkanından bir görünüm... Saraybosna'da Ramazan, benzersiz ve özgün bir atmosfer sunuyor. Şehirdeki bu özel zamanın önemli bir simgesi, yüzyıllardır iftarın vazgeçilmez bir parçası olan geleneksel Saraybosna Ramazan pidesidir.

Damak çatlatan bu pide ilk olarak Gazi Hüsrev Bey'in levazım subayı tarafından geliştirildi. Kendisine çabuk soğuyan lezzetli, yapımı kolay bir hamur işi yapma görevi verildi. Hamur işine levazım subayının soyadından dolayı "somun" adı verildi.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.