Ramazan öncesi fırınlarda denetim
Zabıta ekipleri, Ramazan öncesinde fırınlar ve pastanelerde denetimlerini artırdı. Denetimler sırasında işyeri sahiplerinin hijyenik kurallara uyup uymadıklarına bakıldı
05.07.2013 00:00:00
Ramazan ayına girmeye kısa bir süre kala gıda üretilen işyerleri ile tesislerde denetimler sıklaştırıldı. Zabıta ekiplerinin veteriner hekim refakatinde gerçekleştirdiği denetimler sırasında işyerlerinin üretim bölümlerindeki malzemeler ve unlu mamuller kontrol edildi. İşyeri çalışanlarının kıyafetleri ve çalıştıkları tezgahlar kontrol edildi. Yetkililer, halkın sağlıklı ve hijyenik ortamlarda üretilen ürünleri tüketmesi için bu denetimleri sıkça yaptıklarını belirterek, insan sağlığıyla oynayan esnafa kesinlikle taviz verilmeyeceğini ve en ağır şekilde cezalandıracaklarını ifade ettiler. Her gün soframızdan eksik etmediğimiz ekmek ve diğer unlu mamulleri üreten işyerlerini yakın takip altında tutuyoruz diyen yetkililer. "Eğer sağlıksız ortamlarda hazırlanan gıdaları tüketirsek her türlü hastalığa yakalanma riski ile karşı karşıya kalırız. Özellikle Ramazan ayında gıda üretiminin de artacağını dikkate alırsak bu tür işyerlerine denetimlerimizi aralıksız sürdürmemiz gerekiyor. Bu kapsamda ekmek fırınları, börekçiler ve pastanelere yaptığımız denetimler sırasında hijyenik koşullara uyulup uyulmadığına baktık. Toplum sağlığına dikkat ederek üretim yapan bütün esnafımızı kutluyoruz" şeklinde konuştular. HABER MERKEZİ
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.