Pursaklar sebze üretim merkezi olacak
BTP Ankara Pursaklar Belediye Başkan adayı Emekli Albay Selim Oktay, seçim çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. “Pursaklar, Ankara’nın sebze üretim merkezi olacak” diyen Oktay, açıkladığı projelerle dikkat çekiyor
08.03.2019 00:00:00





YENİ MESAJ / ANKARA
Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Ankara Pursaklar Belediye Başkan adayı Emekli Albay Selim Oktay seçim çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. BTP adayı Oktay, Pursaklar ile ilgili açıkladığı projelerle dikkat çekiyor. Bunların en göze çarpanlarından birisi de "tarım" projeleri.
Oktay'ın açıkladığı ve halkı heyecanlandıran bu proje ile Pursaklar, Ankara'nın sebze üretim merkezi olacak. Oktay, Belediye Başkanı seçilmesi durumunda, Ankara'nın merkez ilçesi sayılan ve oldukça geniş tarım arazilerine sahip olan Pursaklar'a yapacakları yatırım ile tarım merkezi haline getireceklerini, seracılığın destekleneceğini söyledi.
Bu bağlamda Pursaklar'da pazarı da ziyaret eden Oktay, burada hem vatandaşlarla sohbet edip projelerini anlattı, hem de pazar esnafı ile bir araya gelerek onların dertlerini dinledi ve kendi çözümlerini anlattı.
Biz terörist değiliz!
Pazar esnafının BTP Adayı Selim Oktay'a yoğun ilgi gösterdiği gözlemlendi. Esnaf, kendilerine 'terörist' yakıştırması yapılmasından oldukça rahatsız olduğunu dile getiriyor. Pazar esnafı çok küçük kârlarla ürün satıyor diyen pazarcılar; "Her şey ortada, bizim bu ürünleri ne kadara aldığımız, sattığımız ortada iken bu söylemler bizi çok incitiyor.
Mal almak için hale gidersiniz girişte ödeme var. Malı alırsınız vergisi var, taşırsınız nakliyesi var, pazara gelirsiniz belediye sizden yer ücreti alır. Bizim mesaimiz her gün gece yarısı 1'den 2'den itibaren başlar. Bu şartlarda aldığımız ürüne kilo başı örneğin 1 TL kâr koymayalım mı? Akşama kadar 100 kg. satış yapsak 100 TL. kâr kalır.
Koskoca bir günden sonra bize kalan bu kadarcık bir kârı çok gören anlayışı şiddetle reddediyoruz. BTP Genel Başkanı Haydar Baş'ın projelerini duyduk. Onların hayata geçirilmesini istiyoruz" diyor.
BTP Adayı Selim Oktay da samimi bir ortamda geçen görüşmelerde bir bir projelerini anlattı. BTP Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş'ın Milli Ekonomi Modelini merkeze koyan bir anlayışla bütün bu sorunların çok kısa sürede çözüleceğini ifade etti ve destek istedi. Oktay; "Dedikleriniz çok doğru. Bu şartlarda bir sorumlu aranacaksa bu ne çiftçidir, ne pazar esnafıdır.
Yalnızca yıllardır iktidarda olup da bizi sebze meyve kuyruğuna mahkûm eden siyaseti yapanlar bu işin sorumlularıdır. Ancak şimdi size düşen artık aynı hataya bir daha düşmemektir. İşte biz buradayız, çözüm burada, Haydar Baş Bey ve kadrosu ellerinde bu memleketi abad edecek projeleri ile karşınızda. Elimize el verin, sadece sizi değil bütün memleketi bu sıkıntılardan kurtaralım."
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.