Sağlık Bakanlığı'nın okul kantinlerinde hamburger, kola, çikolata gibi yiyecekleri yasaklamasına bir destek de İstanbul Yemek Sanayicileri Derneği'nden geldi. Dernek Başkanı Sadık Çelik tehlikenin hala devam ettiğini söyledi
YENİ MESAJ - İSTANBUL
Okulların açıldığı bugünlerde yeni eğitim-öğretim yılı ile birlikte Sağlık Bakanlığı'nın okul kantinlerinde hamburger, kola, çikolata gibi yiyecekleri yasaklamasının çok doğru bir adım olduğunu belirten İstanbul Yemek Sanayicileri Derneği (İYSAD) Başkanı Sadık Çelik, "Asıl tehlike kayıt dışı, nerede, hangi malzemeler ve nasıl koşullarda üretildiği belli olmayan yemeklerin çocuklarımıza servis edilmesidir. Bu oluşum çocuklarımızın sağlığını ciddi anlamda tehdit ediyor" dedi. Kantin işletmeciliği ile yemek hizmetinin birbirinden ayrılması gerektiğini savunan Sadık Çelik, okullardaki yemek hizmetinin kantinciler tarafından belirlenerek yerine getirilmesi ve kantincilerin bu konuda söz sahibi olmasının son derece yanlış olduğunu belirtti.
'Yanlış uygulamalar düzeltilsin'Yemek hizmetinin mutlaka Tarım Bakanlığı'ndan üretim izni ve sicili olan, altyapısı yeterli, eğitimli, bilinçli, sektörde deneyimli ve referanslı üreticiler tarafından sağlanması gerektiğini vurgulayan Çelik, "Sağlık ve Eğitim Bakanlığı bu konudaki eksik ve yanlış uygulamaları düzeltmelidir" dedi. Çelik sözlerine şöyle devam etti "Çocuk ve öğrenci beslenmesi yetişkin beslenmesinden farklıdır. Bu nedenle çocuk ve öğrenci yemekleri kalsiyum, protein, karbonhidrat, vitamin ve enerji değerleri beslenme uzmanları tarafından saptanan menülerden oluşmalıdır. Çocuklarımızın sağlığını emanet ettiğimiz hazır yemek şirketleri hammaddeden, üretim, servis ve sunuma kadar işin her aşamasında kalite, uzmanlık, yetkinlik ve hijyen konularında belli standartları aşmış profesyonellikte Tarım Bakanlığından ruhsatlı ve İYSAD üyesi firmalar olmalıdır. Bu noktada başta Millli Eğitim Bakanlığı olmak üzere, okul yönetimleri ve okul aile birliklerine büyük görev ve sorumluluk düşüyor."
YENİ MESAJ - İSTANBUL
Okulların açıldığı bugünlerde yeni eğitim-öğretim yılı ile birlikte Sağlık Bakanlığı'nın okul kantinlerinde hamburger, kola, çikolata gibi yiyecekleri yasaklamasının çok doğru bir adım olduğunu belirten İstanbul Yemek Sanayicileri Derneği (İYSAD) Başkanı Sadık Çelik, "Asıl tehlike kayıt dışı, nerede, hangi malzemeler ve nasıl koşullarda üretildiği belli olmayan yemeklerin çocuklarımıza servis edilmesidir. Bu oluşum çocuklarımızın sağlığını ciddi anlamda tehdit ediyor" dedi. Kantin işletmeciliği ile yemek hizmetinin birbirinden ayrılması gerektiğini savunan Sadık Çelik, okullardaki yemek hizmetinin kantinciler tarafından belirlenerek yerine getirilmesi ve kantincilerin bu konuda söz sahibi olmasının son derece yanlış olduğunu belirtti.
'Yanlış uygulamalar düzeltilsin'Yemek hizmetinin mutlaka Tarım Bakanlığı'ndan üretim izni ve sicili olan, altyapısı yeterli, eğitimli, bilinçli, sektörde deneyimli ve referanslı üreticiler tarafından sağlanması gerektiğini vurgulayan Çelik, "Sağlık ve Eğitim Bakanlığı bu konudaki eksik ve yanlış uygulamaları düzeltmelidir" dedi. Çelik sözlerine şöyle devam etti "Çocuk ve öğrenci beslenmesi yetişkin beslenmesinden farklıdır. Bu nedenle çocuk ve öğrenci yemekleri kalsiyum, protein, karbonhidrat, vitamin ve enerji değerleri beslenme uzmanları tarafından saptanan menülerden oluşmalıdır. Çocuklarımızın sağlığını emanet ettiğimiz hazır yemek şirketleri hammaddeden, üretim, servis ve sunuma kadar işin her aşamasında kalite, uzmanlık, yetkinlik ve hijyen konularında belli standartları aşmış profesyonellikte Tarım Bakanlığından ruhsatlı ve İYSAD üyesi firmalar olmalıdır. Bu noktada başta Millli Eğitim Bakanlığı olmak üzere, okul yönetimleri ve okul aile birliklerine büyük görev ve sorumluluk düşüyor."
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.