İTÜ Gıda Mühendisliği Bölümü tarafından düzenlenen bir proje yarışmasına katılan 3 öğrenci, kemik erimesine karşı Türkiye'de ilk kez ürettikleri "Tart" ile dereceye girdi. Yarışmada dereceye giren "Osteoporoza Karşı: Kalsiyumca Zenginleştirilmiş Soy-Tart" projesinin mimarlarından Sidal Acun, projeyi Gıda Mühendisliği'nde öğrenim gören Nilay Çerçioğlu ve Ceyhun Seval ile birlikte hazırladıklarını dile getirdi. Projeleri doğrultusunda bir tatlı çeşidi olan tartın ilk kez kalsiyum açısından son derece zengin soyalısını ürettiklerini vurgulayan Acun, ayrıca tart içine ilave olarak kalsiyum tuzu koyduklarını söyledi. Böylece tartın kalsiyum açısından zengin hale getirildiğini ifade eden Acun, "50 gram ağırlığındaki tarttan bir tane yiyen kişi, sağlıklı yaşam için günlük alınması gereken 1200 miligram kalsiyumun üçte birini almış oluyor" dedi.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.