Kayseri'deki çökme ucuz atlatıldı
Kayseri'de Erciyes Üniversitesi yerleşkesinde inşaat halindeki kongre binasının çatısı çöktü. Yapımı süren inşaatın çatısının çökmesi sonucunda enkaz altında kalan 57 yaşındaki işçi, ekiplerin zamanla yarışması sonrasında kurtarıldı
02.11.2018 00:00:00





Kayseri'de Erciyes Üniversitesi (ERÜ) yerleşkesinde inşaat halindeki kongre binasının çatısı çöktü, enkaz altında kalan işçi kurtarıldı. Üniversite yerleşkesinde inşaatı süren 6 katlı kongre merkezinin çatısında henüz belirlenemeyen nedenle çökme meydana geldi.
Olay yerine sağlık, AFAD ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Çökme sırasında enkaz altında kalan işçi Osman Aydın, ekiplerce kurtarılarak ERÜ Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırıldı. ERÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, olay yerine gelerek bilgi aldı.
Çalış, gazetecilere yaptığı açıklamada, can kaybı yaşanmamasının kendileri için en büyük mutluluk olduğunu belirterek, "İnşaat göçüğü altında başka kimse yok. İlk belirlemelere göre aslında altyapıda bir sıkıntı yok.
Aynı noktaya çok fazla mıcır dökülmesinden dolayı bir problem oluşuyor, bu konu araştırılacak. İnşaatla alakalı bir problem var mı, biz zaten devralmadık burayı. Yüklenici firma bunu araştıracak, biz de takipçisi olacağız. Gerekli çalışmalar yapıldıktan sonra daha net bilgi verilebilir." diye konuştu.
Kurtarma çalışması 20 dakika sürdü
Bur arada çöken çatıda mucura kafasına kadar gömülen işçiyi kurtarmaya çalışan ekipler zamanla yarıştı. İşçinin kurtarılma anı başka bir işçi tarafından saniye saniye görüntülendi.
57 yaşındaki Osman Aydın'ın kafasına kadar mucura gömüldüğünü belirleyen AFAD ve itfaiye ekipleri, elleri ve küreklerle mucuru temizlemeye çalıştı. Hem işçiler hem de kurtarma ekipleri yaklaşık 20 dakika süren çalışma sonrasında 57 yaşındaki Osman Aydın'ı bulunduğu yerden çıkardı.
HABER MERKEZİ
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.