Kabağın fiyatı ikiye katlandı
Afyonkarahisar'a bağlı Nuribey beldesinde 15 ila 40 kilogram arasında yetiştirilen bal kabakları İstanbul, Ankara ve İzmir gibi birçok kente gönderiliyor. Fiyat ise tarlada ikiye katlandı.
15.11.2021 23:51:00





Afyonkarahisar'a bağlı Nuribey beldesinde 15 ila 40 kilogram arasında yetiştirilen bal kabakları İstanbul, Ankara ve İzmir gibi birçok kente gönderiliyor. Beldede yaklaşık 3 bin dekarlık alanda patatesin yanında 'ara ziraat' olarak yetiştirilen bal kabağının hasadı devam ediyor. Nuribey Belediye Başkanı Abdullah Çakmak, beldede üretimi yapılan bal kabağının arazide patatesle birlikte yetiştirildiğini söyledi. Son yıllarda Türkiye'de Nuribey'in bal kabaklarının ün saldığını dile getiren Çakmak, şunları kaydetti: "Bugünlerde beldemizde hasadı yapılan bal kabaklarının tüccarlarca alımı yapılıyor. İstanbul, Ankara ve İzmir gibi ülkemizdeki bütün büyükşehirlere götürülüyor. Allah'a çok şükür bu yıl bal kabağımız çok verimli. Halkımız ve üreticilerimiz de bal kabağı üretiminden çok memnun. Geçen yıl kilogramını 70-80 kuruşa verdiğimiz bal kabaklarının bu sene 1.5 ila 2 lira arasında satışını yapıyoruz. Bu bolluk ve bereket ile fiyatlar çiftçimizi mutlu ediyor."
Çakmak, üreticiden bal kabağı alımı yapan tüccarların Nuribey'den büyükşehirlere günlük 20-30 tır ürün gönderdiğini anlattı. Bal kabağı üreticisi Emrullah Ateş de Afyonkarahisar'ın Türkiye'de kaymak, sucuk, lokum ve patatesinden sonra bal kabağıyla adından söz ettirmeye başladığını vurguladı. Ateş, "Geçen yıla göre fiyatlar ikiye katlandı. Bal kabağımızdan güzel ve lezzetli tatlılar yapılıyor. Ayrıca, pidesi, çorbası ve kekinin de yapıldığını biliyoruz" diye konuştu. AA
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.