İstanbul'a 5 bin yeni taksi geliyor
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, katıldığı bir TV programında, İstanbul’a 5 bin yeni sarı taksi kazandıracaklarını vurguladı.
12.06.2020 14:01:00





İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, katıldığı bir TV programında, taksilerle ilgili başlatacakları yeni sistemi tanıttı. İstanbul'a 5 bin yeni sarı taksi kazandıracaklarını vurgulayan İmamoğlu, "Birkaç istatistik vermek istiyorum. Paris'in nüfusu 11 milyon, taksi sayısı 29 bin. Londra'nın nüfusu 8.5 milyon, taksi sayısı 21 bin. 21 milyonluk Mexico City'de 80 bin taksi var. Bizde de yaklaşık 30 yıldır ilave taksi verilmiyor. Toplam taksi sayımız 17 bin 395. Sıkıntı var. Bunu taksiciler de biliyor. Bazen taksi duraklarında insan taksi bulamıyor. Başka sistemler, korsanlar devreye giriyor. Biz, kiralama modelini getiriyoruz. Taksinin sahibi İBB olacak. Kiralama modeliyle, kontrollü bir sistemle… Meclis'e getireceğiz bu konuyu. Eğer Meclis'te uzun vadeli bir modeli onaylarlarsa, oradan yürüyeceğiz. Olmadı, encümen üzerinden 3 yıllık bir taksi kiralama modelini getireceğiz. Burada, taksici esnafını da koruyan, disipline eden, korsan çalışmaları yok eden bir modeli hazırlıyoruz aslında. Prensipleri var; elbise tek tip olacak, 3 vardiya çalışacak. Herkes istediği gibi hareket edemeyecek. Elektronik sistemle donatıyoruz bu 5 bin taksiyi. QR koduyla, İstanbulkart'la beraber taksi paranızı ödeyeceksiniz. Hem taksi eksiğini gidereceğiz, hem de bir taksi modeliyle aslında piyasayı dengede tutacağız. Bir nevi İstanbul'a özgü taksi üretimine de start vermiş olacağız bu çalışmayla. Bizim burada koruyacağımız alan, İstanbullu olacak" dedi.
İstanbul'da deniz ulaşımındaki payın büyütülmesi gerektiğini söyleyen İmamoğlu, şunları söyledi: "8 ayda, 50 deniz taksi ile denize ineceğiz. 50 ile başlıyoruz ama çok büyüyeceğini de görüyorum. Deniz taksiyi ucuzlaştıracağız. Kolay yanaşılacak ekstra iskeleler ilave ettireceğiz." HABER MERKEZİ
İstanbul'da deniz ulaşımındaki payın büyütülmesi gerektiğini söyleyen İmamoğlu, şunları söyledi: "8 ayda, 50 deniz taksi ile denize ineceğiz. 50 ile başlıyoruz ama çok büyüyeceğini de görüyorum. Deniz taksiyi ucuzlaştıracağız. Kolay yanaşılacak ekstra iskeleler ilave ettireceğiz." HABER MERKEZİ
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.