Sınırdan silah girişini gerekçe göstererek askeri operasyonlarını sürdüren İsrail, Filistinlileri vurmaya devam ediyor. Tank ve iş makinaları eşliğinde
yıkım başlatan İsrail ordusu evleri yıkarken tutuklamalar da artmış durumda
İsrail ordusunun, Gazze Şeridi'ndeki bir Yahudi yerleşim birimi yakınlarına bomba yerleştirmeye çalışan 2 Filistinliyi öldürdüğü bildirilirken İsrail yıkımı tüm şiddetiyle sürmekte.
Gazze Şeridi'nden İsrail topraklarına sabah saatlerinde sızan 2 Filistinli de çıkan çatışmada İsrail askerlerince öldürülmüştü
İsrail radyosu, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Rafiah Yam yerleşim biriminin yakınlara bomba yerleştirmeye çalışan 2 Filistinlinin, civardaki karakolda bulunan İsrail askerlerinin açtığı ateşte öldüğünü duyurdu.
Öte yandan, İsrail askerlerinin tank ve iş makineleri eşliğinde Refah Mülteci Kampı'na girdikleri bildirilirken, İsrail radyosu, operasyonla "silah kaçakçılığı yapılan tünellerin ortadan kaldırılmasının amaçlandığını" duyurdu. İsrail birlikleri bölgededeki bazı evleri yıktı. Bu arada, İsrail Savunma Bakanı Şaul Mofaz, operasyonun sona ermediğinin bir kez daha altını çizdi.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.