İklim değişikliği buğdayı vurdu
Son yıllarda kendini yoğun bir şekilde hissettiren iklim değişikliği Türkiye'nin buğday ve arpa üretimini de etkiledi. Birleşmiş Milletler Gıda Tarım Örgütü (FAO) verilerine göre, Türkiye'de geçen yıl buğday üretimi yüzde 9 düşüşle 20.6 milyon tona, arpa üretimi ise yüzde 16 azalarak 6.7 milyon tona düştü
28.06.2017 00:00:00
Söz konusu düşüşler uzmanlarca zamansız ve düzensiz yağışlara bağlandı. FAO Bitki Sağlığı Uzmanı Hafiz Muminjanov, Türkiye'nin buğday kaynağının ve çeşitliliğinin merkezi olarak değerlendirildiğini söyledi.
Ulusal Hububat Konseyi Başkanı Özkan Taşpınar da, Türkiye'nin 17.5 milyon ton olan hububat ihtiyacını çok sıkıntılı dönemlerde bile karşılayabildiğine dikkati çekti. Taşpınar, "Türkiye aslında 22 milyon ton üretim yapabilecek durumda ama kalite yetersizliğinden sanayici 'bizim kaliteli buğdaya ihtiyacımız var' diyor" dedi. AA
Ulusal Hububat Konseyi Başkanı Özkan Taşpınar da, Türkiye'nin 17.5 milyon ton olan hububat ihtiyacını çok sıkıntılı dönemlerde bile karşılayabildiğine dikkati çekti. Taşpınar, "Türkiye aslında 22 milyon ton üretim yapabilecek durumda ama kalite yetersizliğinden sanayici 'bizim kaliteli buğdaya ihtiyacımız var' diyor" dedi. AA
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.