logo
23 ŞUBAT 2025

Haftanın artıkları

23.02.2025 00:00:00

Bolu faciası üzerinden bir ay geçti. Bolca gözaltılar yapıldı, tutuklama kararları verildi. 'Faciadan kim ve kimler sorumluysa… Kimsenin gözünün yaşına bakmayacağız' diyen Sayın Erdoğan'dan bir daha ses alınamadı.

Bütün yetkiler ve belgeler ortada olmasına rağmen bırak istifa etmeyi (!) ekranlarda faciaya zanlı ve suçlu arayan Turizm Bakanı Ersoy bile artık bu arayışından vazgeçti.

Yani yine unutturuldu yani yine her facia sonrasında olduğu gibi yine bedel ödeyen olmadı. Bizler ise (insanımız) öldüğümüzle kaldık! 

Tabi bu faciadan sonra ülkemizdeki turizm tesislerini denetlemek akıllara geldi. O da ne? Her an faciaya gebe yüzlerce otelimiz varmış! Bir o kadar ruhsatsız otelimiz varmış! Bir o kadar da kaçak otel, tatil evleri vs. varmış! 

Yine bedel ödeyen olmadı!

Ama bedel alanlar varmış

Bizzat Atatürk'ün, 'Ayasofya Kebir Camii' olarak isimlendirip tapusunu çıkardığı Ayasofya'yı, büyük şaşaa ile camiye çevirdik, zulmü bitirdik, söylemleriyle açan ama camideki teslis (şirk) inancının sembollerine dokunmaya cesaret edemeyen Sayın iktidarımız bir müddet sonra Allah'ın evinin bir kısmına girişleri ücretli yaptı. 

Ne kadar? 25 Euro. Yaklaşık bin TL civarı. Bilet kesen kim? Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un eniştesinin şirketi DEM Müzecilik.

Hayırlı (!) işler. 

Bu konu medyaya düşünce Vakıflar Genel Müdürlüğü şu açıklamayı yaptı: "Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nin Galeri Katı'ndan elde edilen gelirden devlete pay aktarılmadığı iddiası gerçek dışıdır. Ecdad yadigarı olan Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi, Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından yönetilmekte; gelirleri Vakıflar Genel Müdürlüğünün hesaplarında yer almakta ve Sayıştay tarafından denetlenmektedir."

Ey Allah'ın evini gelir kapısına çevirenler! Size de hayırlı (!) işler. 

TÜSİAD-Mehmet Şimşek

TÜSİAD Başkanı çıktı ve gündeme dair tespitlerini sıraladı. Hepsi yaşadığımız gerçeklerdi. Biz, TÜSİAD'ın konuştuklarına değil neden bugün konuştuğuna, bu çıkışın iktidarın elini güçlendireceğine dikkat çekerek 'TÜSİAD'ın yaptığı doğru değil, TÜSİAD'a yapılan da doğru değil' dedik. 

TÜSİAD başlığında herke konuştu. Hatta bu aralar sağlık durumu iyi olmayan Sayın Bahçeli bile konuştu.

Ama Ekonomi Bakanı Mehmet Şimşek konuşmadı. Sahi neden konuşmadı? Kim, konuşmasını istemedi? 

Bu arada! Sayın Erdoğan'ın, 'bugün konuşan Türkiye varsa bu, bizim sayemizdedir' sözlerinin ardından TÜSİAD Başkanlarının kollarına, polislerin girerek gözaltına alınması ve yurtdışı yasağı cezası verilmesi Uganda Devlet Başkanı İdi Amin'nin; 'İfade özgürlüğü var ama ifade ettikten sonra olacakları garanti edemem' sözlerini aklıma getirdi.

Ki, iktidarın medyadaki gayri resmi yüzü Ahmet Hakan 'en sonunda hepsi birden sus pus olup kenara çekilecekler' sözleriyle bu gerçeği teyit etti.

Halkımız mı?

Ne olsun! Yuvarlanıp gidiyoruz işte! Sayın iktidarımız, emeklilere bayram ikramiyesi noktasında enflasyon oranlarını filan gözetmeyerek tam % 50 zam yapıp, 3 bin TL'ye çıkardı. 

Rakamın arttırılması noktasındaki sorulara ise 'böyle bir çalışmamız yok' cevabı verildi. 

Diğer taraftan ihtiyaç sahiplerinin yardım talepleri için kurulan ALO 144 Sosyal Yardım Hattı'nı 2014 yılında arayanların sayısı 1 milyon 800 bindi. 

İktidarımız yardımseverliği sayesinde bu sayı 10 yılda (2024) tam 4 milyon 947 bine ulaştı.

Diğer taraftan refah ve huzurun tavan yaptığı ülkemizde son 6 ayda 50 bin kişi tutuklandı. 

Şubat'ın ilk iki haftasında 3,6 milyar liralık kredi kartı borcu yasal takibe düştü...

İktidarımızın 2024 yılında yap-işlet-devret kapsamında yandaş firmalara 164 milyar TL ödeme yaptı.

Aynı yıl tarıma verdiği destek rakamı 91,6 milyar TL.

Bu yıl için malum şirketlere ödemek için ayrılan para 202 milyar TL. Tarımı desteklemek için ayrılan para ise 135 milyar TL. 

Suç

Erdoğan, liderlere TOGG hediye etmesini eleştirenlere, 'lokum yerinde TOGG verdik' şeklinde cevap verdi. 

Hukukçular, 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu gereği, kamu kaynaklarının şahsi tasarrufa konu edilmesi suçtur, dedi.

Karacabey'de yaşayan Sinan Çiftçi hakkında geçen yıl ağustos ayında kullandığı "Bugün çiftçinin anası ağlıyor" ifadesi nedeniyle 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçlamasıyla iddianame hazırlandı. Çiftçi hakkında 4 yıl 8 aya kadar hapis cezası istendi.

Hükümet ne yapmaya çalışıyor?

Bir taraftan 'iç cepheyi güçlendireceğiz' diyerek bebek katilini yüceltirlerken diğer taraftan da yerel seçimler üzerinden 1 yıl bile geçmeden 11 belediyeye kayyum atandı.

Ana başlık PKK'ya finans sağlamak, örgüte üye olmak vs. 

Aynı başlıkta her gün operasyonlar yapılıyor, örgütle ilgili yüzlerce kişi tutuklanıyor. Yurt içi ve yurt dışı operasyonlarında PKK militanları sarı torbalara konuluyor.

Bu yaşananlara binaen söylüyorum: Demek ki terörle mücadelede bebek katilinin çağrısına gerek yokmuş ve başlatılan süreç bebek katilini yüceltmekten (1) başka bir şey değilmiş. Sizce?

Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--
 
Akın Aydın / diğer yazıları
Trafik kazaları hayatımızın bir gerçeği
Trafikte kaza öncesi ve sonrası neleri yapmalıyız?
Bulgaristan'da 'Euro' karşıtları AB binasına girmeye çalıştı
'Bulgaristan'ın mâli bağımsızlığının yok edilmesini istemiyoruz'
Memorial Hastanesine silahlı saldırı
Çok sayıda doktor ve hemşire yaralandı
İmamoğlu'na karşı bir hamle daha
Şimdi de 'diploma' soruşturması!
'Çiftçinin borcu 5 yılda 8 kat arttı'
Borcu olmayan çiftçi kalmadı...
Olumsuz hava koşulları hava trafiğini vurdu
İstanbul'da THY'den sefer iptalleri
BTP liderinden çarpıcı mesajlar
Ümit Özdağ ve Suat Toktaş'ı ziyaret etti
Bursa’da genç kadının şüpheli ölümü
Yangından sonra korkunç manzara ortaya çıktı
2023 yılı hız kaynaklı kazaların acı bilançosu
Aşırı hızın günlük ortala bedeli 10 can
RAMS Park'ta 16. Galatasaray - Fenerbahçe derbisi
İşte oynanan 15 maçın sonuçları
Trump, ABD Genelkurmay Başkanı Brown'ı görevden aldı
Emekli olan Dan Caine'i aday gösterdi
Trump'tan skandal bir açıklama daha
'İsrail'in buradan neden vazgeçtiğini bilmiyorum'
Kasımpaşa soğuğunda sıcak galibiyet
Eyüpspor-1 Beşiktaş-3
Aralık 2024'ten sonra en yüksek değer
Kartlı ödemeler Ocak ayında da coştu
Yeni rekorlar kapıda
Cumhuriyet altını asgari ücreti solladı
Trafik kazaları hayatımızın bir gerçeği
Trafikte kaza öncesi ve sonrası neleri yapmalıyız?
Bulgaristan'da 'Euro' karşıtları AB binasına girmeye çalıştı
'Bulgaristan'ın mâli bağımsızlığının yok edilmesini istemiyoruz'
Memorial Hastanesine silahlı saldırı
Çok sayıda doktor ve hemşire yaralandı
İmamoğlu'na karşı bir hamle daha
Şimdi de 'diploma' soruşturması!
'Çiftçinin borcu 5 yılda 8 kat arttı'
Borcu olmayan çiftçi kalmadı...
Olumsuz hava koşulları hava trafiğini vurdu
İstanbul'da THY'den sefer iptalleri
BTP liderinden çarpıcı mesajlar
Ümit Özdağ ve Suat Toktaş'ı ziyaret etti
Bursa’da genç kadının şüpheli ölümü
Yangından sonra korkunç manzara ortaya çıktı
2023 yılı hız kaynaklı kazaların acı bilançosu
Aşırı hızın günlük ortala bedeli 10 can
RAMS Park'ta 16. Galatasaray - Fenerbahçe derbisi
İşte oynanan 15 maçın sonuçları
Trump, ABD Genelkurmay Başkanı Brown'ı görevden aldı
Emekli olan Dan Caine'i aday gösterdi
Trump'tan skandal bir açıklama daha
'İsrail'in buradan neden vazgeçtiğini bilmiyorum'
Kasımpaşa soğuğunda sıcak galibiyet
Eyüpspor-1 Beşiktaş-3
Aralık 2024'ten sonra en yüksek değer
Kartlı ödemeler Ocak ayında da coştu
Yeni rekorlar kapıda
Cumhuriyet altını asgari ücreti solladı
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2025

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.