Günün diğer gelişmeleri için haber turu..
Kayserispor'a Arjantinli golcüKayserispor'un Arjantin Ligi'nde aynoyan kafa toplarına hakim bir santrforla prensip anlaşmasına vardığı, golcü oyuncunun 1 Haziran'da Türkiye'ye gelerek, mukavele imzalayacağı bildirildi. Teknik direktör Ertuğrul Sağlam'la birlikte İstanbul'dan Macaristan'a giden Genel Menajeri Süleyman Hurma, İnter Toto'da karşılaşacakları MTK Budapeşte takımını izleyeceklerini söyledi. Süleyman Hurma, Arjantin'de anlaşmaya vardıkları oyuncunun iddia edildiği gibi Denis Callon olmadığını, ancak golcü futbolcunun gelişine kadar adını açıklamayacaklarını belirtirken şöyle konuştu: "Ön anlaşmaya vardığımız Arajantinli santrforu, 1 Haziran'da Kayseri'ye getireceğiz. Gözünü budaktan sakınmayan, özellikle kafa toplarında etkili forvet oyuncumuzla birlikte şimdilik transferi kapattık. Macaristan'da MTK Budapeşte takımını izleyip kamp hazırlıkları için Kayseri'ye döneceğiz.''
Uğur Yıldırım Feyenoord yolundaHollanda birinci futbol liginin üç büyük takımlarından biri olan Feyenoord, Uğur Yıldırım'a talip oldu. Futbolcularından Romeo Castelen ve Salomon Kalou'nun Valencia'ya transfer olma olasılığını göz önünde bulunduran Rotterdam kulübü, her iki futbolcunun yerini doldurabilmek için SC Heerenveen futbolcularından Daniel Pranjic ile Uğur Yıldırım'a talip olduğunu resmen açıkladı. SC Heerenveen'de kötü bir sezon geçirerek antrenörü Gert-Jan Beek tarafından da birkaç kez yedek bırakılan Uğur Yıldırım, transfer teklifini doğrulayarak, Feyenoord kulübünde oynamak istediğini açıkladı. Uğur Yıldırım'ın kötü bir sezon geçirmesine rağmen ona güvendiğini söyleyen Feyenoord teknik direktörü Erwin Koeman, Feyenoord ta santrfor eksikliğini Uğur Yıldırım la giderebileceklerini söyledi. Uğur Yıldırım'ın SC Heerenveen kulübü ile 2010 yılına kadar mukavelesi devam ediyor. Feyenoord Uğur Yıldırım'ın transferini 1 ile 2 milyon euro arasında bitirmek istiyor.Bakkal'dan 17 kişilik listeGençlerbirliği Teknik Direktörü Mesut Bakkal, transfer çalışmaları hakkında bilgi verdi. Bakkal, başkan İlhan Cavcav'a 17 kişilik liste verdiğini ve bunlardan futbolcunun alınmasını istediğini söyledi. Bakkal, kaleci Ömer'in kulüp aradığını, Baki, Uğur ve Erkan'ın ise Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş ile anlaştığını belirterek, ''Takım kaptanı Erkan'ın yerine Çaykur Rizesporlu Okan Öztürk'ün alınması için yönetime teklif verdim. Çünkü ancak Okan gibi bir futbolcu Erkan'ın takımda üstlendiği görevi üstlenebilir'' dedi. Lepoint'in ülkesine döndüğünü, Abwo'nun ise takıma yapılacak yabancı futbolcu transferine göre gönderilip, gönderilmeyeceğine karar verileceğini bildiren Mesut Bakkal, şöyle konuştu: ''Bizim baştan beri bir felsefemiz vardı. Alacağımız oyuncular mevcut oyuncularımızdan daha kaliteli olursa transfer ederiz diye. İzlediğimiz futbolculardan belirlediğimiz 17 kişilik bir listeyi başkanımız İlhan Cavcav'a iletim ve bunların arasından 4 futbolcunun alınmasını istedim. Kimi alacaklarına kendileri karar verecek.''
Denizlispor'da teknik direktör arayışları sürüyorTurkcell Süper Ligi takımlarından Denizlispor'da, teknik direktör arayışları sürüyor.Kulüp başkanı Ali İpek, yapılan yönetim kurulu toplantısının ardından, Denizlispor'un resmi internet sitesinde yayınlanan açıklamasında, yeni sezonda Denizli ile örtüşen bir teknik direktörle çalışmak istediklerini bildirdi.Bu nedenle temkinli hareket ettiklerini ifade eden İpek, ''Aradığımız teknik direktörün genç, hırslı ve gelecek vaat etmesi bizim için önemli'' dedi.Öte yandan kulübün altyapı futbolcu seçme tarihleri belli oldu. Denizlispor Kulübü Zafer Katrancı Altyapı Tesisleri'nde gerçekleştirilecek seçmeler, 1988-1989 doğumlular için 13-20 Haziran, 1990-1991 doğumlular için 15-22 Haziran, 1992-1993 doğumlular için 21 Haziran'da yapılacak.
Bursaspor'da Levent Kızıl'a rakip çıktıBursaspor'da 7 Haziran'da yapılacak olağanüstü kongre öncesinde Genel Sekreter Mesut Mestan, kulüp başkanlığına adaylığını açıkladı. Almira Otel'de bir basın toplantısı düzenleyen Genel Sekreter Mestan, başkanlık seçiminin bir hizmet yarışı olacağını belirterek, "Bursaspor'un şampiyonluğunda önemli payı olan yönetim kurulundaki arkadaşlarımızla yaptığımız değerlendirme sonucunda aynı yönetim kurulundan bir başkan adayının çıkmasının uygun olacağı görüşüne vardık. Sayın Levent Kızıl sonradan fikrini değiştirdi ama biz yola çıkmış olduk. Bursaspor'u bugünkünden daha ileri götürmek, kentimize yakışan sportif başarılara imza atmak için Bursaspor başkanlığına adayım" diye konuştu.
Zafer Biryol'a Okan Yılmaz engeliYeşil-Beyazlı yönetimin, Okan'la aynı özelliklere sahip olan Zafer Biryol'un transferine izin vermediği öğrenildi. Bir süredir Konyaspor'a döneceği yönünde spekülasyonlar yapılan Zafer Biryol'un transferini Yeşil-Beyazlı yönetim düşünmüyor. Teknik direktör Nurullah Sağlam'ın kadroda görmek istemesine rağmen, Okan Yılmaz ile aynı özellikleri taşıdığından idarecilerin bu transfere sıcak bakmadığı belirlendi. Yurtdışında da arayışlarını sürdüren Konyaspor, Beveren'in 23 yaşındaki orta saha oyuncusu Mohammed Diallo için harekete geçti. Fildişili oyuncu, 1.58 boyunda ve 58 kilo ağırlığında. Belçika 1. Ligi'nde geçen sezon çıktığı maçlarda 5 gol kaydetti. Başarılı futbolcunun bir kaç gün içinde Türkiye'ye getirileceği ve anlaşma sağlanması halinde hemen sözleşme imzalanacağı belirtildi. Konyaspor'da savunmaya ve orta sahanın soluna olmak üzere 2 transfer daha yapılacağı belirlendi.
Tekvandoda hayal kırıklığı... 17. Avrupa Büyükler Tekvando Şampiyonası, Almanya'nın Bonn kentinde, ilk gün müsabakalarıyla başladı.İlk günde madalya hedefiyle 5 sıklette tatamiye çıkan Türk sporculardan 72 kilodaki Serdar Akın, gümüş ile madalyaya ulaşan tek tekvandocu oldu.Madalya hesaplarını yüksek sayıda belirleyen milli takım, ilk gün birçok isimde düş kırıklığına uğradı. Dünya Şampiyonu Kadriye Selimoğlu ve son Avrupa Şampiyonu Azize Tanrıkulu, sürpriz bir biçimde eleme turlarında şampiyonaya veda etti.72 kiloda Serdar Akın finalde İtalyan Claudio Nolano ile altın madalya mücadelesi verdi. Akın, normal süresi 6-6 biten karşılaşmayı altın vuruşla yitirerek, gümüş madalyada kaldı.Final maçındaki altın vuruşta ilk darbeyi vuran Serdar Akın'ın atağını görmezden gelen hakemler, İtalyan sporcunun vuruşunu sayı olarak kabul edince, salonda bulunan herkesin tepkisini aldılar. Madalya töreninden sonra gözyaşlarına boğulan Serdar Akın'ı, takım arkadaşları ve antrenörleri teselli etti.
Boks Milli Takımı şampiyonluğa gidiyor Avrupa Birliği Büyükler Boks Şampiyonası'nın 4. gününde, 6 Türk boksöründen 4'ü rakiplerini yenerek finale kalma başarısı gösterdi.51 kiloda Güven Aydemir, Fransız rakibi Amine Ramiri ile 43-43 berabere kaldı. Rakibine daha fazla yumruk attığı (97-94) için Aydemir galip ilan edildi ve finale kaldı.60 kiloda Seçuk Aydın, Polonyalı Krisztof Szot ile karşılaştı. Rakibini 36-22 sayıyla yenen Selçuk Aydın da finale çıktı.69 kiloda Avrupa Şampiyonu Bülent Ulusoy, İngiliz Rayern Piccard'ı 20-10 sayıyla yenince, finale kalan 3. Türk boksörü oldu.81 kiloda Bahram Muzaffer ise Hırvat Mario Svolka'ya 33-25 sayıyla üstünlük sağlayarak finale yükseldi.
Kayserispor'a Arjantinli golcüKayserispor'un Arjantin Ligi'nde aynoyan kafa toplarına hakim bir santrforla prensip anlaşmasına vardığı, golcü oyuncunun 1 Haziran'da Türkiye'ye gelerek, mukavele imzalayacağı bildirildi. Teknik direktör Ertuğrul Sağlam'la birlikte İstanbul'dan Macaristan'a giden Genel Menajeri Süleyman Hurma, İnter Toto'da karşılaşacakları MTK Budapeşte takımını izleyeceklerini söyledi. Süleyman Hurma, Arjantin'de anlaşmaya vardıkları oyuncunun iddia edildiği gibi Denis Callon olmadığını, ancak golcü futbolcunun gelişine kadar adını açıklamayacaklarını belirtirken şöyle konuştu: "Ön anlaşmaya vardığımız Arajantinli santrforu, 1 Haziran'da Kayseri'ye getireceğiz. Gözünü budaktan sakınmayan, özellikle kafa toplarında etkili forvet oyuncumuzla birlikte şimdilik transferi kapattık. Macaristan'da MTK Budapeşte takımını izleyip kamp hazırlıkları için Kayseri'ye döneceğiz.''
Uğur Yıldırım Feyenoord yolundaHollanda birinci futbol liginin üç büyük takımlarından biri olan Feyenoord, Uğur Yıldırım'a talip oldu. Futbolcularından Romeo Castelen ve Salomon Kalou'nun Valencia'ya transfer olma olasılığını göz önünde bulunduran Rotterdam kulübü, her iki futbolcunun yerini doldurabilmek için SC Heerenveen futbolcularından Daniel Pranjic ile Uğur Yıldırım'a talip olduğunu resmen açıkladı. SC Heerenveen'de kötü bir sezon geçirerek antrenörü Gert-Jan Beek tarafından da birkaç kez yedek bırakılan Uğur Yıldırım, transfer teklifini doğrulayarak, Feyenoord kulübünde oynamak istediğini açıkladı. Uğur Yıldırım'ın kötü bir sezon geçirmesine rağmen ona güvendiğini söyleyen Feyenoord teknik direktörü Erwin Koeman, Feyenoord ta santrfor eksikliğini Uğur Yıldırım la giderebileceklerini söyledi. Uğur Yıldırım'ın SC Heerenveen kulübü ile 2010 yılına kadar mukavelesi devam ediyor. Feyenoord Uğur Yıldırım'ın transferini 1 ile 2 milyon euro arasında bitirmek istiyor.Bakkal'dan 17 kişilik listeGençlerbirliği Teknik Direktörü Mesut Bakkal, transfer çalışmaları hakkında bilgi verdi. Bakkal, başkan İlhan Cavcav'a 17 kişilik liste verdiğini ve bunlardan futbolcunun alınmasını istediğini söyledi. Bakkal, kaleci Ömer'in kulüp aradığını, Baki, Uğur ve Erkan'ın ise Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş ile anlaştığını belirterek, ''Takım kaptanı Erkan'ın yerine Çaykur Rizesporlu Okan Öztürk'ün alınması için yönetime teklif verdim. Çünkü ancak Okan gibi bir futbolcu Erkan'ın takımda üstlendiği görevi üstlenebilir'' dedi. Lepoint'in ülkesine döndüğünü, Abwo'nun ise takıma yapılacak yabancı futbolcu transferine göre gönderilip, gönderilmeyeceğine karar verileceğini bildiren Mesut Bakkal, şöyle konuştu: ''Bizim baştan beri bir felsefemiz vardı. Alacağımız oyuncular mevcut oyuncularımızdan daha kaliteli olursa transfer ederiz diye. İzlediğimiz futbolculardan belirlediğimiz 17 kişilik bir listeyi başkanımız İlhan Cavcav'a iletim ve bunların arasından 4 futbolcunun alınmasını istedim. Kimi alacaklarına kendileri karar verecek.''
Denizlispor'da teknik direktör arayışları sürüyorTurkcell Süper Ligi takımlarından Denizlispor'da, teknik direktör arayışları sürüyor.Kulüp başkanı Ali İpek, yapılan yönetim kurulu toplantısının ardından, Denizlispor'un resmi internet sitesinde yayınlanan açıklamasında, yeni sezonda Denizli ile örtüşen bir teknik direktörle çalışmak istediklerini bildirdi.Bu nedenle temkinli hareket ettiklerini ifade eden İpek, ''Aradığımız teknik direktörün genç, hırslı ve gelecek vaat etmesi bizim için önemli'' dedi.Öte yandan kulübün altyapı futbolcu seçme tarihleri belli oldu. Denizlispor Kulübü Zafer Katrancı Altyapı Tesisleri'nde gerçekleştirilecek seçmeler, 1988-1989 doğumlular için 13-20 Haziran, 1990-1991 doğumlular için 15-22 Haziran, 1992-1993 doğumlular için 21 Haziran'da yapılacak.
Bursaspor'da Levent Kızıl'a rakip çıktıBursaspor'da 7 Haziran'da yapılacak olağanüstü kongre öncesinde Genel Sekreter Mesut Mestan, kulüp başkanlığına adaylığını açıkladı. Almira Otel'de bir basın toplantısı düzenleyen Genel Sekreter Mestan, başkanlık seçiminin bir hizmet yarışı olacağını belirterek, "Bursaspor'un şampiyonluğunda önemli payı olan yönetim kurulundaki arkadaşlarımızla yaptığımız değerlendirme sonucunda aynı yönetim kurulundan bir başkan adayının çıkmasının uygun olacağı görüşüne vardık. Sayın Levent Kızıl sonradan fikrini değiştirdi ama biz yola çıkmış olduk. Bursaspor'u bugünkünden daha ileri götürmek, kentimize yakışan sportif başarılara imza atmak için Bursaspor başkanlığına adayım" diye konuştu.
Zafer Biryol'a Okan Yılmaz engeliYeşil-Beyazlı yönetimin, Okan'la aynı özelliklere sahip olan Zafer Biryol'un transferine izin vermediği öğrenildi. Bir süredir Konyaspor'a döneceği yönünde spekülasyonlar yapılan Zafer Biryol'un transferini Yeşil-Beyazlı yönetim düşünmüyor. Teknik direktör Nurullah Sağlam'ın kadroda görmek istemesine rağmen, Okan Yılmaz ile aynı özellikleri taşıdığından idarecilerin bu transfere sıcak bakmadığı belirlendi. Yurtdışında da arayışlarını sürdüren Konyaspor, Beveren'in 23 yaşındaki orta saha oyuncusu Mohammed Diallo için harekete geçti. Fildişili oyuncu, 1.58 boyunda ve 58 kilo ağırlığında. Belçika 1. Ligi'nde geçen sezon çıktığı maçlarda 5 gol kaydetti. Başarılı futbolcunun bir kaç gün içinde Türkiye'ye getirileceği ve anlaşma sağlanması halinde hemen sözleşme imzalanacağı belirtildi. Konyaspor'da savunmaya ve orta sahanın soluna olmak üzere 2 transfer daha yapılacağı belirlendi.
Tekvandoda hayal kırıklığı... 17. Avrupa Büyükler Tekvando Şampiyonası, Almanya'nın Bonn kentinde, ilk gün müsabakalarıyla başladı.İlk günde madalya hedefiyle 5 sıklette tatamiye çıkan Türk sporculardan 72 kilodaki Serdar Akın, gümüş ile madalyaya ulaşan tek tekvandocu oldu.Madalya hesaplarını yüksek sayıda belirleyen milli takım, ilk gün birçok isimde düş kırıklığına uğradı. Dünya Şampiyonu Kadriye Selimoğlu ve son Avrupa Şampiyonu Azize Tanrıkulu, sürpriz bir biçimde eleme turlarında şampiyonaya veda etti.72 kiloda Serdar Akın finalde İtalyan Claudio Nolano ile altın madalya mücadelesi verdi. Akın, normal süresi 6-6 biten karşılaşmayı altın vuruşla yitirerek, gümüş madalyada kaldı.Final maçındaki altın vuruşta ilk darbeyi vuran Serdar Akın'ın atağını görmezden gelen hakemler, İtalyan sporcunun vuruşunu sayı olarak kabul edince, salonda bulunan herkesin tepkisini aldılar. Madalya töreninden sonra gözyaşlarına boğulan Serdar Akın'ı, takım arkadaşları ve antrenörleri teselli etti.
Boks Milli Takımı şampiyonluğa gidiyor Avrupa Birliği Büyükler Boks Şampiyonası'nın 4. gününde, 6 Türk boksöründen 4'ü rakiplerini yenerek finale kalma başarısı gösterdi.51 kiloda Güven Aydemir, Fransız rakibi Amine Ramiri ile 43-43 berabere kaldı. Rakibine daha fazla yumruk attığı (97-94) için Aydemir galip ilan edildi ve finale kaldı.60 kiloda Seçuk Aydın, Polonyalı Krisztof Szot ile karşılaştı. Rakibini 36-22 sayıyla yenen Selçuk Aydın da finale çıktı.69 kiloda Avrupa Şampiyonu Bülent Ulusoy, İngiliz Rayern Piccard'ı 20-10 sayıyla yenince, finale kalan 3. Türk boksörü oldu.81 kiloda Bahram Muzaffer ise Hırvat Mario Svolka'ya 33-25 sayıyla üstünlük sağlayarak finale yükseldi.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.