Gribe meyve kalkanı
Uzmanlar, soğuk havaların giderek kendisini daha fazla hissettirdiği bugünlerde gribal enfeksiyonlardan korunmak için bol meyve ve meyve suyu tavsiye ediyor
18.12.2012 00:00:00
Uzmanlar, vücudun dirençsiz anını
kollayan hastalıklara karşı bağışıklık sistemini kuvvetli, vücut direncini
yüksek tutmak için sebze ve meyve tüketimindeki çeşitliliğin önemine işaret
ediyor. Dünya Sağlık Örgütü tarafından desteklenen ‘5 a day’ (günde 5 öğün)
kampanyası üzerinden değerlendirme yapan Meyve Suyu Endüstrisi Derneği (MEYED)
Genel Sekreteri Ebru Akdağ, sağlıklı bir hayat için günde 5 porsiyon meyve
tüketilmesi gerektiğini söyledi.
Soğuk havayla birlikte azalan enerjinin ve sürekli yorgunluk oluşturan
faktörlerin ortadan kaldırılması için C vitamini içeren ürünlerin tüketilmesi
önem kazanıyor. Portakal suyu, bağışıklık sistemini güçlendirerek soğuk
algınlığı ve gribe karşı güçlü bir savunma oluşturuyor. Portakal suyu aynı
zamanda mükemmel bir potasyum ve kalsiyum kaynağı olarak biliniyor.
Nar suyu hücreleri
yeniliyor
Nar, zengin vitamin ve mineral içeriğiyle kış
mevsiminin vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. En zengin meyveler’ arasında
tanımlanan nar, kalsiyum, B6, B9 ve C vitaminleri ile demir, magnezyum, fosfor
ve potasyum gibi sağlıklı beslenme açısından büyük önem taşıyan bileşikler
yönünden oldukça zengin. Son zamanlarda oldukça popüler olan nar suyu, söz
konusu antioksidan özellikleri sayesinde bağışıklık ve savunma sisteminin
güçlendirilmesinde önemli rol oynuyor. Her geçen gün nar ve nar suyu
tüketiminin bazı kanser türleri ile ilişkisinin incelendiği yeni ilmi
araştırmalar yayınlanıyor. Bu sonuçlara göre narın ve suyunun tüketiminin hücre
yenilenmesinin oldukça önemli olduğu, meme, prostat ve kolon kanseri
hastalıklarında, hem iltihabı önleyen özelliği, hem de antioksidan etkisiyle
hastalığın ilerlemesini yavaşlatabildiği iddia ediliyor.
Elma zihin
yorgunluğunu gideriyor
Uzmanlar, elma suyunun bağışıklık sistemini
güçlendirici özelliğe sahip olduğunu ifade etti. B3 ile E vitaminleri ve
potasyumdan zengin olan elma, grip - soğuk algınlığını tetikleyen bedeni ve
zihni yorgunlukların giderilmesinde rol oynuyor. Vişne, ateşli hastalıklara
karşı savaşta etkili rol oynuyor. Vişne ve suyu, asitleşen kanı temizlemeye
yardımcı olarak ateşi düşürürken, A vitamini ve potasyum bakımından
zengin.
Kayısı suyu, içerdiği A, E, B3 vitaminleri, kalsiyum, magnezyum, potasyum ve
fosfor sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirip, kan yapımına yardımcı
oluyor. 8-10 adet kayısı (250 g) veya 30 gram kuru kayısı, yetişkin bir bireyin
günlük A vitamini gereksinimin yüzde 100’ünü karşılıyor. Bir bardak kayısı
suyunda bulunan 2 bin 300 mg b-karoten ise günlük A vitamini gereksiniminin 4-8
yaş grubu için yüzde 48’ini, 9-13 yaş grubu için yüzde 32’sini, 14 yaş ve sonrası
erkekler için yüzde 21’ini, 14 yaş ve sonrası kadınlar için ise yüzde 27’sini
karşılıyor. İHA
kollayan hastalıklara karşı bağışıklık sistemini kuvvetli, vücut direncini
yüksek tutmak için sebze ve meyve tüketimindeki çeşitliliğin önemine işaret
ediyor. Dünya Sağlık Örgütü tarafından desteklenen ‘5 a day’ (günde 5 öğün)
kampanyası üzerinden değerlendirme yapan Meyve Suyu Endüstrisi Derneği (MEYED)
Genel Sekreteri Ebru Akdağ, sağlıklı bir hayat için günde 5 porsiyon meyve
tüketilmesi gerektiğini söyledi.
Soğuk havayla birlikte azalan enerjinin ve sürekli yorgunluk oluşturan
faktörlerin ortadan kaldırılması için C vitamini içeren ürünlerin tüketilmesi
önem kazanıyor. Portakal suyu, bağışıklık sistemini güçlendirerek soğuk
algınlığı ve gribe karşı güçlü bir savunma oluşturuyor. Portakal suyu aynı
zamanda mükemmel bir potasyum ve kalsiyum kaynağı olarak biliniyor.
Nar suyu hücreleri
yeniliyor
Nar, zengin vitamin ve mineral içeriğiyle kış
mevsiminin vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. En zengin meyveler’ arasında
tanımlanan nar, kalsiyum, B6, B9 ve C vitaminleri ile demir, magnezyum, fosfor
ve potasyum gibi sağlıklı beslenme açısından büyük önem taşıyan bileşikler
yönünden oldukça zengin. Son zamanlarda oldukça popüler olan nar suyu, söz
konusu antioksidan özellikleri sayesinde bağışıklık ve savunma sisteminin
güçlendirilmesinde önemli rol oynuyor. Her geçen gün nar ve nar suyu
tüketiminin bazı kanser türleri ile ilişkisinin incelendiği yeni ilmi
araştırmalar yayınlanıyor. Bu sonuçlara göre narın ve suyunun tüketiminin hücre
yenilenmesinin oldukça önemli olduğu, meme, prostat ve kolon kanseri
hastalıklarında, hem iltihabı önleyen özelliği, hem de antioksidan etkisiyle
hastalığın ilerlemesini yavaşlatabildiği iddia ediliyor.
Elma zihin
yorgunluğunu gideriyor
Uzmanlar, elma suyunun bağışıklık sistemini
güçlendirici özelliğe sahip olduğunu ifade etti. B3 ile E vitaminleri ve
potasyumdan zengin olan elma, grip - soğuk algınlığını tetikleyen bedeni ve
zihni yorgunlukların giderilmesinde rol oynuyor. Vişne, ateşli hastalıklara
karşı savaşta etkili rol oynuyor. Vişne ve suyu, asitleşen kanı temizlemeye
yardımcı olarak ateşi düşürürken, A vitamini ve potasyum bakımından
zengin.
Kayısı suyu, içerdiği A, E, B3 vitaminleri, kalsiyum, magnezyum, potasyum ve
fosfor sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirip, kan yapımına yardımcı
oluyor. 8-10 adet kayısı (250 g) veya 30 gram kuru kayısı, yetişkin bir bireyin
günlük A vitamini gereksinimin yüzde 100’ünü karşılıyor. Bir bardak kayısı
suyunda bulunan 2 bin 300 mg b-karoten ise günlük A vitamini gereksiniminin 4-8
yaş grubu için yüzde 48’ini, 9-13 yaş grubu için yüzde 32’sini, 14 yaş ve sonrası
erkekler için yüzde 21’ini, 14 yaş ve sonrası kadınlar için ise yüzde 27’sini
karşılıyor. İHA
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.