Gıda üretiminde tehlikeli düşüş
Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO)'nün açıkladığı rapora göre dünya genelinde biyoçeşitliliğin azaldığına dair kanıtlar artıyor
23.02.2019 00:00:00





FAO'ya göre bu durum, gıda arzı ve çevre için "büyük bir tehdit" oluşturuyor. Raporda "Gıdalarımız için kiritik önemde olan bitki, hayvan ve mikroorganizmalar yok olduğunda bunun geri dönüşü yok" denildi.
"Biyolojik çeşitlilik ya da kısaca biyoçeşitlilik tarımsal ürünlerin hastalık, salgın hastalık ve iklim değişikliği gibi etkenlere karşı daha dirençli olmasını sağlıyor" denilen raporda, 19. yüzyılda patateslerin çürümesi nedeniyle İrlanda'da yaşanan kıtlık örnek gösterildi. Biyoçeşitlilikteki azalmanın nedenleri ise tarımsal alanların ve suyun kullanımı, doğal kaynakların sömürülmesi ve çevre kirliliği olarak gösteriliyor. Bundan en fazla etkilenen bölgelerin ise Latin Amerika ve Karayipler olduğu belirtiliyor.
HABER MERKEZİ
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.