Gaziantep'ten gripsavar çorba!
İçerdiği besinlerle bağışıklık sistemini güçlendiren Beyran çorbası; grip, nezle gibi hastalıklara yakalanmamak için en doğal koruyuculardan biri.
22.11.2020 18:36:00





İçerdiği besinlerle bağışıklık sistemini güçlendiren Beyran çorbası; grip, nezle gibi hastalıklara yakalanmamak için en doğal koruyuculardan biri. Hasta olanların çabuk şekilde iyileşmesini sağlayan 'gripsavar çorba', bağışıklığı da güçlendiriyor. Küşleme Kebaphan'ın Sahibi Onur İbili de kuzu eti, sarımsak, acı kırmızı biber ve limondan oluşan Beyran çorbasının gribe karşı adeta doğal bir kalkan olduğunu ifade ederek, Gazianteplilerin vazgeçilmezi olan çorbanın son yıllarda ününün il sınırlarını aştığını belirtti. İbili, kış aylarının gelmesi ve koronavirüs salgınının artmasıyla hem lezzetli hem de çok şifalı olan Beyran çorbasına ilginin arttığına dikkat çekti. Beyran; yapması zahmetli, zor bir çorba. O nedenle iyi yapan yerlerde yemek en güzeli. Ancak koronavirüs önlemleri kapsamında restoranlar artık paket servise geçti. Çorba evde 4 kişi için 250 gram et, birer adet patates ve soğan, yarım kilo ilikli kemik, 50 gram içyağı, 25 gram ipek biber, 25 gram sarımsak ve kâfi miktarda tuz ile hazırlanabilir.
Hazırlanması emek istiyor
Et ile kemiği kazana koyun, suyunu çekip kefi gelince alın. Bikefi bitince tuz, 1 adet patates, 1 adet soğan ekleyin, tencerenin kapağını kapatın, pişince etini çıkarın. Sonra bir kazana içyağını koyun, eriyince biber ve sarımsağı atın. Eti küçük küçük parçalara ayırıp ekleyin. Haşladığınız kemik suyunu ekleyin. 20 dakika kaynadıktan sonra çorbanız hazır. Afiyet olsun. HABER MERKEZİ
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.