logo
11 NİSAN 2025

Emperyalizme el öptüren Türk

Düzenlendiği her şehirde büyük ses getiren 'Atatürk Vatandır' sempozyumunun Elazığ durağında bir tebliğ sunan Başyazarımız Muharrem Bayraktar, "Atatürk siyaseti bütün dünyaya Türk'ün elini öptürecek bir siyasetti. Ona hakaret eden güruh ne kadar bağırırsa bağırsın emperyalizm Atatürk'ün elini öpmüştür" dedi.

06.11.2017 00:00:00
YENİ MESAJ/ELAZIĞ

Yeni Mesaj Gazetesi tarafından her hafta sonu farklı bir kentte düzenlenen Atatürk Vatandır sempozyumlarının bu seferki adresi Elazığ'dı. Saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Kur'an-ı Kerim ile başlayan sempozyumun açılış konuşmasını Yeni Mesaj Gazetesi imtiyaz sahibi Bilal Karamus yaptı.

Karamus, "Mazlum dünyada hak uğruna savaşanları gizli, açık kahramanı her zaman Atatürk olmuştur. Bunu Fransızlara karşı savaşan Cezayirli şehit askerlerin ceplerinden çıkan, bir tılsım gibi taşıdıkları Mustafa Kemal resimlerinden biliyoruz. Atatürk inkârcıları uygarlığın inkârcılarıdır, Atatürk inkârcıları Müslüman Türk milletinin inkârcılarıdır. Emperyalizm ve onun acımasız sömürge düzeni bugün de devam ediyor. İngiliz emperyalizminin yerini ABD emperyalizmi almıştır. Bugün İslam dünyası ABD emperyalizminin sömürüsü altında inliyor. Bugün sorun emperyalizmdir. Sorun emperyalizm olduğu sürece çözüm de Atatürk ve onun antiemperyalist direniş tecrübesi olmaya devam edecektir. Atatürk'ün Türkiye'nin düşünce ufkunda yeniden doğmasını sağlayan, 'Hoş Geldin Atatürk' eseriyle karşımıza çıkan Prof. Dr. Haydar Baş'a şükranlarımızı sunuyoruz" dedi.

Atatürk'ü en çok milli para heyecanlandırırdı

Elazığ'da konuşan isimlerden biri de araştırmacı yazar Dr. Abdullah Terzi'ydi. Prof. Dr. Haydar Baş'ın Milli Ekonomi Modeli ile devrim yaptığını, modelin küçük bir dokunuşla Rusya'yı süper güç haline getirdiğini ifade eden Dr. Terzi, Türkiye'nin de tek çıkar yolunun bu model olduğunu söyledi.

Terzi şunları söyledi: "Milli Ekonomi Modeli'ne gelmeye mecburdurlar. Milli para, yerli para demeye mecburdurlar. İşte Atatürk bugün aramızda olsaydı en çok heyecanlanacağı, en çok ilgi alaka duyacağı konu milli paralarla ticaret ve milli para olurdu. Bunun ne olduğunu öğrenir ve hayata geçirirdi. 'Hoş geldin Atatürk' kitabıyla birlikte bize büyük bir hazineyi açacak olan Prof. Dr. Haydar Baş hocama saygılarımı sunuyorum ve siz Elazığlı kardeşlerimiz 10 Kasım'da Ankara'daki kitap imza gününe davet ediyorum."

Atatürk milletten uzaklaştırıldı

Sempozyum konuşmacılarından biri de ekonomist Selim Kotil'di. Atatürk'e yapılan saldırılara değinen Kotil, "Hayatını milletine adayan, kendine ait hiçbir şeyi olmayan, dünyanın süper güçlerini en güçlü oldukları anda ve bizim de en zayıf olduğumuz anda dize getiren, bize bu cumhuriyeti emanet eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü iftiralarla, fitnelerle, dedikodularla Türk milletinin dünyasından uzaklaştırdılar" dedi.

Kotil konuşmasına şöyle devam etti: "Eğer uzaklaştırılmamış olsaydı, Türk siyaseti ikide bir yurt dışına gidip icazet almak zorunda kalmazdı, bu ülkenin kaynakları yabancılara satılmazdı, Türk genci yabancıları değil Müslüman Türk kimliği olarak kendisine Mustafa Kemal Atatürk'ü örnek alırdı. Ama bir proje gereği uzaklaştırıldı."

Yepyeni bir dönem başlıyor

"Şimdi Prof. Dr. Haydar Baş'ın nefesiyle, gönlüyle, kalemiyle yeniden gönül dünyamıza, fikir dünyamıza, hayatımıza Mustafa Kemal Atatürk yeniden doğuyor" diyen Selim Kotil, "O yüzden hoş geldin Atatürk diyoruz. Prof. Dr. Haydar Baş'ın "Hoş Geldin Atatürk" eseri 10 Kasım'da çıkacak. Milyonlarca insan bu eseri büyük bir iştiyakla bekliyor. Çölün yağmura susadığı gibi Türk milleti gerçek atasını arıyordu. Artık Prof. Dr. Haydar Baş ile beraber yepyeni bir dönem başlıyor. Ülkenin birlik ve beraberliğini sağlayacağımız, Türk milletinin Gazi'nin şahsında manda ve himayeyi reddedeceği, kâinat devletini kuracağımız, Prof. Dr. Haydar Baş ile beraber olacağımız yepyeni bir dönem başlıyor" dedi.

İngiltere kralı Atatürk'ün elini öptü mü?

Elazığ'da gerçekleşen 'Atatürk Vatandır' sempozyumunda Yeni Mesaj Gazetesi başyazarı Muharrem Bayraktar da dikkat çekici bir konuşma yaptı. İngiltere Kralı VIII. Edward'ın Eylül 1936'da İstanbul'a geldiğinde çekilen ve Atatürk'ün elini öper gibi görülen bir fotoğrafa tepki gösteren çevrelere dikkat çeken Bayraktar, "Mustafa Kemal'in uyguladığı siyaset bütün dünyaya Türk'ün elini öptürecek bir siyasetti ama ona hakaret eden güruhun üstatları Vatikan'a gider papaz eli öper. Bunlar papaz ve papa eli eteği öpmeye alıştıklarından 'burada eli öpülmesi gereken biri varsa o Papa olmalıdır, Atatürk olmamalıdır' diye düşünüyorlar. Biz de bunlara diyoruz ki; ne kadar bağırırsanız bağırın emperyalizm Atatürk'ün elini öpmüştür."

Fitnenin kaynağı FETÖ

Atatürk'e yapılan hakaret ve iftiraların ana kaynaklarından birinin de FETÖ olduğunu ifade eden Muharrem Bayraktar şöyle devam etti: "Geçmişe gittiğiniz zaman Mustafa Kemal'e ilk defa Deccal diyen Said-i Nursi'dir. Daha sonra onu şeytanla irtibatlı gibi gösteren kanal da bunların kapatılan kanalı Samanyolu'dur. Mustafa Kemal'e şeytan diyen, Deccal diyen ekip FETÖ'dür. Ama ne kadar şeytan çıkarma ayini yaparlarsa yapsınlar Mustafa Kemal galip gelmiştir."

Sultan Abdulhamit'in torununa tapu cevabı

Elazığ'daki Atatürk Vatandır sempozyumunun kapanış konuşmasını Prof. Dr. Ömer Eyercioğlu yaptı. "Bugün bu ülke üzerinde yaşıyorsak Gazi Mustafa Kemal sebebiyledir" diyen Prof. Eyercioğlu, İstanbul'daki saraylar üzerinde hak iddia eden Sultan Abdulhamit'in torunlarına cevap verdi.

Eyercioğlu, "Sultan Abdülhamit'in bilmem kaçıncı nesilden torunu Fransa'dan gelmiş, 'falanca saray, köşk benim dedemin mülküydü bana vermeniz lazım' diyor. Peki, senin dedenin mülkü işgal edildiğinde, tapusu tümden elinden alındığında nerdeydiniz? Benim dedem senin için mi öldü? Madem Sultan Abdülhamit'in torunusun, o malları üzerine geçirdiği zaman Musul'daki, Kerkük'teki petrol kuyularını da üzerine geçirdi. Gidip orada şimdi savaşsana! Alsana Musul kuyularını. Ama Dolmabahçe'deki saray duruyor değil mi? Benim dedem, senin deden bu vatan için öldü o da gelmiş tapusunu istiyor. Yok öyle yağma! İşte cennet mekanın torunu bu! Biz ölürken sen neredeydin?" diye konuştu.

Prof. Dr. Ömer Eyercioğlu konuşmasını şu şekilde noktaladı: "Her şeyi doğru bir raya koyup, sağlam bir değerlendirme yapmak zorundayız. Gazi Mustafa Kemal noktasında milletin tamamı kaybetmişken bir insan çıktı. Onun gibi düşünen, yaşayan, anlayan, bağımsızlık karakterli bir insan, Prof. Dr. Haydar Baş çıktı. Bu yanlışı sildi attı ve 10 Kasım'da şimdi, Hoş Geldin Atatürk, hoş geldin bu milletin evladı" diyerek Atatürk'ü bağrımıza basacağız."


Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--
İstanbul'da sağanak ve fırtına etkili oldu
Çatılar uçtu, ağaçlar devrildi
'Baskı ortamı bilinçli'
'Yarın bir şey yapmak için bugün...'
Bayraktar, Sakarya Gaz Sahası hakkında bilgi verdi
"Günlük 9,5 milyon metreküpe ulaşacak"
Yangın faciaları devam ediyor... Bu sefer ki adres Sakarya
1'i kız, 1'i erkek iki çocuk hayatını kaybetti
Hakim karşısına çıktı
16 Haziran tarihine ertelendi
İspanya'nın Çin hamlesi ABD'yi gerdi
Sanchez Pekin'de Çin lideriyle görüştü
Çin, hava, deniz ve uzayda ABD'yi geride bıraktı
ABD'li general itiraf etti
Ürünler toplatıldı, Şenpiliç özür diledi
Şenpiliç ürününde ölümcül bakteri
Panama ABD üslerine 'hayır' dedi
Pentagon Şefi Hegseth teklif etmişti
Rümeysa'nın başörtüsüne çirkin saldırı
Başörtüsü zorla çıkarılmış...
Başkentte okullar tatil edildi
Nisan ayında kar sürprizi
Eski (!) Türkiye'de 'DEAŞ' yoktu
105 DEAŞ terör örgütüne mensup şüpheli yakalandı
Gram altın 4 bin liraya yaklaştı
Altında yeni rekor
İmamoğlu hakim karşısında
Akın Gürlek ve ailesine tehdit iddiası
Trump, Colombia Üniversitesine savaş açtı!
Üniversite federal denetime alınacak
İstanbul'da sağanak ve fırtına etkili oldu
Çatılar uçtu, ağaçlar devrildi
'Baskı ortamı bilinçli'
'Yarın bir şey yapmak için bugün...'
123456789101112131415
İstanbul'da sağanak ve fırtına etkili oldu
Çatılar uçtu, ağaçlar devrildi
'Baskı ortamı bilinçli'
'Yarın bir şey yapmak için bugün...'
Bayraktar, Sakarya Gaz Sahası hakkında bilgi verdi
"Günlük 9,5 milyon metreküpe ulaşacak"
Yangın faciaları devam ediyor... Bu sefer ki adres Sakarya
1'i kız, 1'i erkek iki çocuk hayatını kaybetti
Hakim karşısına çıktı
16 Haziran tarihine ertelendi
İspanya'nın Çin hamlesi ABD'yi gerdi
Sanchez Pekin'de Çin lideriyle görüştü
Çin, hava, deniz ve uzayda ABD'yi geride bıraktı
ABD'li general itiraf etti
Ürünler toplatıldı, Şenpiliç özür diledi
Şenpiliç ürününde ölümcül bakteri
Panama ABD üslerine 'hayır' dedi
Pentagon Şefi Hegseth teklif etmişti
Rümeysa'nın başörtüsüne çirkin saldırı
Başörtüsü zorla çıkarılmış...
Başkentte okullar tatil edildi
Nisan ayında kar sürprizi
Eski (!) Türkiye'de 'DEAŞ' yoktu
105 DEAŞ terör örgütüne mensup şüpheli yakalandı
Gram altın 4 bin liraya yaklaştı
Altında yeni rekor
İmamoğlu hakim karşısında
Akın Gürlek ve ailesine tehdit iddiası
Trump, Colombia Üniversitesine savaş açtı!
Üniversite federal denetime alınacak
İstanbul'da sağanak ve fırtına etkili oldu
Çatılar uçtu, ağaçlar devrildi
'Baskı ortamı bilinçli'
'Yarın bir şey yapmak için bugün...'
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2025

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.