Edirne'de göçmen kıyımı: 10 ÖLÜ
Edirne’nin Meriç ilçesinde düzensiz göçmenleri taşıyan panelvan bir araç, ekiplerin dur ihtarına uymayıp hızla kaçmaya çalıştı. Merkezde bulunan ana kavşakta yolunu alamayarak bir dükkâna çarpan araçta bulunan 10 kişi öldü, 30 kişi yaralandı
26.06.2019 00:00:00





Edirne'nin Meriç ilçesinde düzensiz göçmenleri taşıyan panelvanın kaza yapması sonucunda 10 kişi yaşamını yitirdi, 30 kişi yaralandı. Büyük Doğanca Mahallesi Artezyen Caddesi'nde düzensiz göçmenleri taşıyan panelvan, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu duvara çarptı.
Kazada 10 düzensiz göçmen öldü, 30 kişi yaralandı. Edirne Valisi Ekrem Canalp olay yerine giderek bilgi aldı. Yaralılar çevredeki hastanelere kaldırılırken, yaşamanı yitirenler ise morga götürüldü.
'Dur ihtarına uymadı'
Edirne Valiliği olayın ardından yaptığı yazılı açıklamada, kazada ölen düzensiz göçmenlere Allah'tan rahmet, yaralılara ise acil şifa dilendi. Açıklamada, "Meriç ilçemiz Büyük Doğanca Mahallesi'nde durumundan şüphelenilen bir araca jandarma komutanlığı ekiplerimizce dur ihtarında bulunulmuştur.
Araç ihtara uymayıp hızla kaçmış, merkezde bulunan ana kavşakta yolunu alamayarak bir dükkâna çarpmıştır. Kazada 10 göçmen vefat etmiş, 30 göçmen ise yaralanmıştır" bilgisi verildi.
'Gözümü açtığımda hastanedeydim'
Bu arada yaralı düzensiz göçmen ve görgü tanıkları kazayı anlattı. Yaralıların çoğu çevre ilçeler ile Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesine kaldırılmıştı. Kazada yaralanan düzensiz göçmenlerden Pakistanlı Şerjat Kuram, yaptığı açıklamada, büyük bir gürültü sonrası araçlarının devrildiğini söyledi. Kaza anını bayıldığı için hatırlamadığını anlatan Kuram, "Aracın kasası tamamen dolu olduğu için nefes almakta zorlanıyorduk. Şoför çok hızlı gidiyordu. Bir anda büyük bir gürültü duyduk. Herkes savruldu. Gözümü açtığımda hastanedeydim" dedi.
Esnaf kapıyı balyozlarla açmış
Kaza yerinin karşısında iş yeri bulunan esnaf Nazım Deniz de kazanın sabah erken saatlerde meydana geldiğini aktardı. Kapıyı çevredeki esnaf ile kendilerinin açtığını ifade eden Deniz, "Ben geldiğimde olay olmuştu. Arkadaşlar balyoz ve baltayla arka kapıyı açtı.
Ölüler ve yaralılar vardı. Çok kalabalıktı aracın içerisi. Polisler olay yerinde güvenlik önlemi aldı. Jandarma, sağlık görevlileri geldi" diye konuştu.
Meriç ilçesinde yaşayan vatandaşlardan Engin Er de hemen her gün Meriç ilçesinde düzensiz göçmenlerin yakalanmasına şahit olduklarını kaydetti. Kazanın erken saatlerde olduğunu dile getiren Er, "Yaralılar ve ölüler vardı. Bu bölgede sık sık göçmen olayı oluyor.
Ya deniz ya da kara yoluyla yurt dışına geçmeye çalışıyorlar. Her gün mülteci var. Jandarma kontrolünden kaçarken, duvara çarpmış araç. Yaralılar, ambulanslarla çevre hastanelere sevk edildi" ifadesini kullandı.
AA
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.