E vitamini yaşlanmayla savaşıyor
E vitamininin yaşlanmaya karşı en etkili vitaminlerden biri olduğunu dile getiren Dermatoloji Uzmanı Dr. Ata Nejat Ertek, "Hücre yenileyicidir ve hücrelerin daha uzun yaşamasını sağlar. Ayrıca vücuttaki oksijenin en iyi şekilde kullanılmasını sağlar" dedi
20.04.2018 00:00:00
Sağlık açısından faydalı olan bir çok besin aynı zamanda cilt içinde yararlı oluyor. Sağlıksız ve kötü beslenmenin tüm vücudu olumsuz etkilediği gibi cildin de hızlı yaşlanmasına neden olduğunu belirten Dermatoloji Uzmanı Dr. Ata Nejat Ertek, "Tek yönlü beslenme çok yanlış, ihtiyacınız olan tüm vitaminleri yeteri kadar almalısınız. Bu nedenle dengeli ve sağlıklı beslenmenizde fayda var. Sofranızda lifli gıdaların ağırlıklı olmasına özen gösterin. Şekeri ve tuzu mutlaka azaltın.Sık sık sebze ve meyve tüketin. A, E ve C vitaminlerini sıklıkla tercih edin" diye konuştu.
E vitamininin yaşlanmaya karşı en etkili vitaminlerden biri olduğunu dile getiren Dr. Ata Nejat Ertek, açıklamasını şöyle sürdürdü; "Hücre yenileyicidir ve hücrelerin daha uzun yaşamasını sağlar. Ayrıca vücuttaki oksijenin en iyi şekilde kullanılmasını sağlar. E vitamini; ceviz, fındık-fıstık, tohumlar, soya, et, balık, yeşil yapraklı sebzeler ıspanak, kuşkonmaz, elma, yumurta ve tahıllarda mevcuttur. C vitamini de yaşlanmaya karşı savaş açar ve kırışıklıkların oluşmasını azaltır. En çok yeşil biber,turunçgiller, çilek, domates, kivi ve maydanozda bulunur.
Yine patates, mantar, yumurta, ayçekirdeği, balık, sarımsak ve ette bulunan selenyum da hücreleri korur ve güçlü bir antioksidandır."
E vitamininin yaşlanmaya karşı en etkili vitaminlerden biri olduğunu dile getiren Dr. Ata Nejat Ertek, açıklamasını şöyle sürdürdü; "Hücre yenileyicidir ve hücrelerin daha uzun yaşamasını sağlar. Ayrıca vücuttaki oksijenin en iyi şekilde kullanılmasını sağlar. E vitamini; ceviz, fındık-fıstık, tohumlar, soya, et, balık, yeşil yapraklı sebzeler ıspanak, kuşkonmaz, elma, yumurta ve tahıllarda mevcuttur. C vitamini de yaşlanmaya karşı savaş açar ve kırışıklıkların oluşmasını azaltır. En çok yeşil biber,turunçgiller, çilek, domates, kivi ve maydanozda bulunur.
Yine patates, mantar, yumurta, ayçekirdeği, balık, sarımsak ve ette bulunan selenyum da hücreleri korur ve güçlü bir antioksidandır."
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.