Malzemeler
? 1 paket mantı makarna,? 1 paket margarin,? 250 gr. orta yağlı kıyma,? 2 baş soğan,? 1 baş sarımsak,? 1/2 kg. yoğurt,? 2 çorba kaşığı domates salçası,? Kırmızı biber,? Tuz,? Karabiber. HAZIRLANIŞITuzu, karabiberi, rende soğanı ete karıştırıp yoğuralım. Sarımsaklı yoğurdu hazırlayalım. Margarin ile salça, kırmızıbiber, et suyunu bir arada pişirip, güzel bir sos yapalım. Bu arada, mantı makarnayı 10 dakika haşlayıp, süzelim. Bol suyla yıkayalım. Boşluklarına eti özenle koyalım ve bir tepsiye dizelim. Aralarına fındık büyüklüğünde margarin yağı parçalarını serpiştirelim. Biraz da et suyu katarak hafif ateşte pişirmeye bırakalım. Makarna iyice yumuşayınca servis tabağına alalım. Sosunu, yoğurdunu gezdirelim. Margarini kırmızı biberle kızdıralım, mantının üzerine dökelim. Maydanoz parçalarıyla süsleyelim. Güvenle servis edelim.
? 1 paket mantı makarna,? 1 paket margarin,? 250 gr. orta yağlı kıyma,? 2 baş soğan,? 1 baş sarımsak,? 1/2 kg. yoğurt,? 2 çorba kaşığı domates salçası,? Kırmızı biber,? Tuz,? Karabiber. HAZIRLANIŞITuzu, karabiberi, rende soğanı ete karıştırıp yoğuralım. Sarımsaklı yoğurdu hazırlayalım. Margarin ile salça, kırmızıbiber, et suyunu bir arada pişirip, güzel bir sos yapalım. Bu arada, mantı makarnayı 10 dakika haşlayıp, süzelim. Bol suyla yıkayalım. Boşluklarına eti özenle koyalım ve bir tepsiye dizelim. Aralarına fındık büyüklüğünde margarin yağı parçalarını serpiştirelim. Biraz da et suyu katarak hafif ateşte pişirmeye bırakalım. Makarna iyice yumuşayınca servis tabağına alalım. Sosunu, yoğurdunu gezdirelim. Margarini kırmızı biberle kızdıralım, mantının üzerine dökelim. Maydanoz parçalarıyla süsleyelim. Güvenle servis edelim.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.