Samsun'un Salıpazarı ilçesinde böğürtlenin fındığa alternatif olarak üretildiği ve elde edilen ürüne yoğun talep olduğu 2006 yılında 3 ton böğürtlen üretildiği bildirildi 2006'da ürettiği 10 ton böğürtlenin 7 tonunu Erzincan, 3 tonunu ise Samsun'daki dondurma firmalarına pazarlayan üreticiler, 2007 ürünü için hasada başlamadan sözleşme imzaladı.Bu sezon elde edeceği 20 ton böğürtlenin 17 tonunu Erzincan'a kilosu 1,6 YTL'den veren üretici, Ankara, Bursa, Kayseri ve Samsun'un talepleri karşısında şaşırdı. Elinde bütün bu illerin taleplerini karşılayacak miktarda böğürtlen olmayan üreticiler, Tarım İl Müdürlüğü'nün hazırladığı projelere göre üretim alanını genişletme kararı aldı.Samsun Tarım İl Müdürü Sadullah Kirenci, fındığın dekarından 2007'de 400 YTL elde edileceğini, böğürtlenin ise bin 600 YTL kazandırdığını ifade ederek, "Böğürtlen fındıktan karlı. Üretici fındığını söküp böğürtlen yetiştirmeye başladı" dedi.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.