Baklavacıların yüzü bayramda güldü
Bayram denilince baklava, baklava denilince de ilk akla gelen il Gaziantep oluyor. Bayramda önce 3 gün içinde Gaziantep genelinde ortalama 20 bin tepsi baklava üretilirken, baklava ustaları talebi karşılamak için 24 saat aralıksız çalıştı.
03.08.2020 12:33:00





YENİ MESAJ / GAZİANTEP
Gaziantepli baklava üreticileri Kurban Bayramı öncesinde yoğun mesai harcayarak, koronavirüs salgınına rağmen sadece Gazianteplileri değil Türkiye'yi baklavasız bırakmadı. Küşleme Kebaphan'ın sahibi Onur İbili, bayram için Türkiye'nin hemen hemen her noktasına Gaziantep baklavasını ulaştırdıklarını belirterek, "Türkiye'nin her noktasına kargo ve otobüs aracılığıyla gönderim sağladık. VIP kargo ile Ankara İstanbul Bursa'ya ertesi gün teslim edilebiliyoruz. Bu sayede baklavalarımızı en taze haliyle tüm Türkiye'ye ulaştırıyoruz" dedi.
Üretime 24 saat devam
Bayram öncesinde üç gün boyunca aralıksız üretime devam ettiklerini belirten Onur İbili, "Yoğun talebin olduğu bu dönemde baklava ustaları olarak 24 saat boyunca üretimi hiç durdurmadık. Sadece sırayla birer saat uyuduk" dedi. Avrupa'ya da teslimat yaptıklarını aktaran İbili, "Dünyanın birçok noktasına uçakla baklavayı bir günde ulaştırıyoruz. 2019 yılında yaklaşık 25 milyon TL'lik baklava ihracatı gerçekleştirdik. Bir Gaziantepli olarak bununla gurur duyuyoruz" diye konuştu. Onur İbili, taze ve kaliteli baklava seçmek için ise "Kokusuna, rehasına, fıstık ve yağın kalitesine bakılmalı. Koklayınca tatlı bir koku geliyorsa bu baklava sorunsuz ve lezzetli bir baklavadır" uyarısında bulundu.
En sevileni bülbül yuvası
Onur İbili; en çok kare, normal, havuç dilim baklava, şöbiyet, dolamanın tercih edildiğini belirterek, "Biz ayrıca cevizli, tahinli, tarçınlı baklava yapıyoruz. Bu tatlı da çok rağbet görüyor. Midye baklavayla birlikte bülbül yuvası da çok meşhur. Bülbül yuvasının işçiliği çok. Tek tek tepsiye diziliyor. 20 dakika pişirme süresi var. Bir tarafı yanabilir diye devamlı çevirerek pişiriyoruz. Diğer tatlılara göre daha hafif. Bir kişi tek başına bir tepsi yiyebiliyor" dedi.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.