Bakalım İstanbullu narı kaç paraya yiyecek?
Çilek, erik, dut, üzüm gibi Türkiye'de pek çok ürünün 'ilk kez' hasat edildiği Mersin'in Silifke ilçesinde yetiştirilen narda hasat başladı. Yaş meyve ve sebze üretimiyle öne çıkan ilçede sezonun ilk nar hasadı, Mustafa Ata'nın Kurtuluş Mahallesi'ndeki 35 dönümlük bahçesinde yapıldı.
25.08.2024 22:47:00
HABER MERKEZİ/AA
HABER MERKEZİ/AA





Çilek, erik, dut, üzüm gibi Türkiye'de pek çok ürünün 'ilk kez' hasat edildiği Mersin'in Silifke ilçesinde yetiştirilen narda hasat başladı. Yaş meyve ve sebze üretimiyle öne çıkan ilçede sezonun ilk nar hasadı, Mustafa Ata'nın Kurtuluş Mahallesi'ndeki 35 dönümlük bahçesinde yapıldı. Tarım işçilerince dalından toplanan narlar, sandıklara yerleştirildikten sonra kamyonetlere taşındı. Bahçede kilogramı 30 liradan satılan ürünler, iç ve dış piyasaya pazarlanıyor.
Üretici Mustafa Ata, gazetecilere, sıcak hava nedeniyle meyvelerin 20 gün erken olgunlaştığını söyledi. Ürünlere yurt dışından talep olduğunu belirten Ata, "Dalında kilogramı 30 liraya verdiğimiz ürünler Hollanda, İngiltere ve Polonya'ya gidiyor. Bu yıl 35 dönüm bahçemden 40 ton rekolte bekliyorum" dedi. Söz konusu narın kilosunun İstanbul'daki marketlerde ve manavlarda 100 lirayı geçmesi bekleniyor. Çiftçi Kübra Doğan da güneşten etkilenmemek için hasada sabah erken saatlerde başlayıp öğlen sonlandırdıklarını anlattı.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.