Antakya mutfağı İstanbul'a taşınıyor
Hilton İstanbul Bosphorus’un gözde mekanı Lalezar, Anadolu’nun yöresel lezzetlerini tanıtmak amacıyla hayata geçirdiği 'Yerel Mutfak Global Lezzet' projesi kapsamında bu kez kadim bir mutfak kültürüne sahip olan Antakya’yı ağırlıyor





14-15-16 Kasım tarihlerinde Defne Kadın Girişimi, Üretim ve İşletme Kooperatifi ve Antikya Restaurant işbirliğiyle düzenlenecek olan geceler, Doğu ve Akdeniz mutfağından ortak bir mutfak kültürü yaratan Antakya'nın hoşgörü sofrasını İstanbul'a taşıyacak.
Özel menü içerisinde abugannuş, humus, kaytaz böreği, öcce, tepsi kebabı, firikli aş, serimsek, tepsi oruğu, künefe, kerebic gibi Antakya mutfağında önemli yeri olan birbirinden lezzetli yöresel yemekler bulunacak. 2014 yılında Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı'nın (KEDV) desteğiyle kurulan 'Defne Kadın Girişimi, Üretim ve İşletme Kooperatifi', kadınların üretim sürecinde aktif rol alması, ekonomik ve sosyal anlamda güçlenmeleri ve Antakya'nın yöresel lezzetlerinin korunması amaçlarını güdüyor.
Kooperatif Başkanı Nesrin Burç, "Bu sene iki büyük hedefimiz daha var: Birincisi Hatay Büyükşehir Belediyesi halk ekmek fabrikası için karabuğday ekmeği üretmek, ikincisi ise organik zeytinlerimizi işletebileceğimiz bir tesise kavuşmak.
Kadınlar vardır ve kadınlar her yerdedir; bunu herkese göstereceğiz!" dedi.
HABER MERKEZİ